hisalis-banner-1.jpg
hisalis-banner-10.jpg
hisalis-banner-11.jpg
hisalis-banner-12.jpg
hisalis-banner-13.jpg
hisalis-banner-14.jpg
hisalis-banner-15.jpg
hisalis-banner-16.jpg
hisalis-banner-17.jpg
hisalis-banner-18.jpg
hisalis-banner-19.jpg
hisalis-banner-2.jpg
hisalis-banner-3.jpg
hisalis-banner-4.jpg
hisalis-banner-5.jpg
hisalis-banner-6.jpg
hisalis-banner-7.jpg
hisalis-banner-8.jpg
hisalis-banner-9.jpg
G-hockey bij Hisalis 

Hisalis is al sinds 2005 actief met G-hockey met een enthousiaste groep G-hockeyers. G-hockey is bedoeld voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 7 tot 18 jaar met een verstandelijke beperking. Verder is iedereen die zich bij ons thuis voelt ook van harte welkom. Zo kunnen bij voorbeeld ook kinderen met een stoornis op het autistisch spectrum prima bij ons meedoen. 

Er is altijd plaats voor nieuwe leden! Je kunt bellen met Michel de Groot (06-43266966) voor meer informatie.
Hoe verloopt G-hockey

Bij het aanbieden van G-hockey is het motto: "gewoon doen wat gewoon kan en speciaal doen wat speciaal moet". Zo nodig dus met zeer intensieve begeleiding, en als dat niet nodig is, dan niet.

Bij het aanleren van de hockeyvaardigheden ligt het accent op dat wat binnen de mogelijkheden ligt. In principe wordt uitgegaan van de normale regels, technieken en tactieken die gelden in het reguliere hockey. Deze worden, indien nodig, aangepast aan de individuele mogelijkheden en behoeften van de spelers. Alles is er verder op gericht om iedere deelnemer binnen zijn of haar eigen mogelijkheden het plezier in sport te laten ervaren.


Wanneer

Elke zaterdag trainen we met een vaste groep van 15 deelnemers van 10.30 tot 11.30 uur. Na afloop drinken we altijd nog even met alle deelnemers, begeleiders en ouders een glas limonade of een kop koffie in het clubhuis. Iedere zaterdagochtend kunnen jongeren met interesse voor G-hockey langs komen om zelf eens te zien hoe leuk het is. 


De training

De trainingen staan onder deskundige leiding. Door het grote aantal vrijwilligers kan een 1-op-1 begeleiding worden geboden als dat prettig is.

Alle trainingen kennen een duidelijke structuur met terugkerende onderdelen, voor deelnemers biedt dit veel houvast. Verder gebruiken we materialen op het veld in de verschillende primaire kleuren, door steeds dezelfde kleuren pylonen te gebruiken bij dezelfde (soorten) oefeningen ontstaat er extra houvast voor deelnemers.

We beginnen de training altijd met het in tweetallen overslaan totdat alle deelnemers op het veld aanwezig zijn. Vervolgens gaan we in de kring samen inventariseren wie er de betreffende dag allemaal zijn en meedoen. We starten erna met een warming up. Als we die afgesloten hebben, splitst de groep zich in een 'eerste trainingsgroep' en een groep 'gevorderden'. We laten beide groepen technische oefeningen op eigen niveau doen.

Het laatste kwartier spelen beide groepen nog een onderling partijtje. Bij de gevorderden wordt dan extra aandacht gegeven aan positie en tactiek.

Aan het eind van de training helpen alle deelnemers en begeleiders mee met het opruimen van de materialen. We sluiten de ochtend af met een laatste drankje in het clubhuis.

Wedstrijden

Met ingang van het seizoen 2006-2007 is de KNHB gestart met een aparte G-hockey-competitie. Alle G-teams in Nederland zijn ingedeeld in één van in totaal 4 regio’s. Op 4 verschillende zaterdagen in het seizoen worden er steeds bij een andere club een aantal wedstrijden gespeeld. HC Hisalis doet met een eigen team mee aan deze competitie. Ze zijn al een aantal keer kampioen geworden.


Ouders

Ouders komen, bijna zonder uitzondering, mee met hun kind om gezellig met elkaar langs de lijn even bij te praten terwijl hun kind op het veld aan het hockeyen is..Voor de minder mooie zaterdagen hebben we ons eigen G-huisje langs de lijn dat beschutting biedt en een plek voor een kop koffie. Vragen of zorgen van ouders kunnen door hun betrokkenheid snel worden opgepikt. De trainers en begeleiders komen na de training naar het clubhuis voor een spontaan gesprek met ouders en de kinderen over hoe het gaat. Ouders worden naar hun ervaringen gevraagd en gekeken wordt wat verbeterpunten zijn. We willen graag met hen vooruit kijken.


Interesse

We nodigen je graag uit om een keer te komen kijken. Ouders en kinderen zijn van harte welkom. De kinderen kunnen zonder verplichting driemaal een proeftraining komen meedoen. Na deze trainingen zullen wij samen met de ouders in alle eerlijkheid bekijken of lid worden verstandig, haalbaar en leuk is. Heb je hierin interesse of wil je nog nadere informatie neem contact op met Michel de Groot (06 432 66 966).


LG-Hockey

Naast G-hockey dat door HC Hisalis wordt aangeboden bestaat ook de mogelijkheid van LG-hockey. LG-hockey is speciaal bedoeld voor jongeren met een lichamelijke beperking (niet rolstoelgebonden). LG-hockey kan beoefend worden bij Alecto te Leiderdorp, mw A.Spies (071 589 15 84). Meer informatie hierover op de site van Alecto (zie onder 'teams - LG Titanen')

 

Back to Top

Agenda komende week
De agenda is leeg
Hele agenda
Hisalis app
iOS app Android app
Snelkoppeling
Fotoalbums


Verslagen
Nog geen verslagen.
Verslag schrijven
Club Prestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 28% |week: 67%

Clubcompetitie
Seizoen
# T RP P # w # d
1 Jongens A1 6,688 107 16 160
2 Meisjes B4 4,375 70 16 61
3 G-Hockey 2 4,143 29 7 29
4 Meisjes A2 4,000 60 15 50
5 Meisjes C4 3,882 66 17 59
Gehele clubcompetitie
Keeperscompetitie
  Keeper # tegen
1 P Vreeken 6
2 L Vos 7
3 R van der Vlis 10
4 S de Bart 11
5 J Lohman 14
6 M van den Berg 15
7 C Bogaards 18
8 L Omvlee 19
9 M Knaap 19
10 M van der Linden 20
# tegen = aantal doelpunten tegen
Gehele keeperscompetitie
Laatste reacties
Statistieken
Maandag 22 april 2019
Aantal leden (info) 680
Nu online 174
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 72,4%
Hockey.nl

Powered by LISA