hisalis-banner-1.jpg
hisalis-banner-10.jpg
hisalis-banner-11.jpg
hisalis-banner-12.jpg
hisalis-banner-13.jpg
hisalis-banner-14.jpg
hisalis-banner-15.jpg
hisalis-banner-16.jpg
hisalis-banner-17.jpg
hisalis-banner-18.jpg
hisalis-banner-19.jpg
hisalis-banner-2.jpg
hisalis-banner-3.jpg
hisalis-banner-4.jpg
hisalis-banner-5.jpg
hisalis-banner-6.jpg
hisalis-banner-7.jpg
hisalis-banner-8.jpg
hisalis-banner-9.jpg
Nieuwsoverzicht
CLUBHUIS EN BAR

7-3-2019
Bardienst planning is nog lang niet gevuld!
 

Dringende oproep aan iedereen om zijn/haar bardiensten in te gaan plannen want de planning toont nog veel gaten!

De eerste veld wedstrijden zijn inmiddels gespeeld en dat betekent dat elk weekend de bar in het clubhuis weer op zaterdag en zondag moet worden bemand om alle spelers, tegenstanders en aanhang te kunnen bedienen.

Elk spelend lid (of zijn/haar ouders) dient twee bardiensten van 2 á 3 uur bij te dragen per jaar. Alle diensten zijn beschikbaar in de Hisalis app, dus dringend verzoek om zelf je resterende dienst(en) in te plannen voor dagen die schikken. Anders zijn wij genoodzaakt om diensten in te gaan plannen.

Mocht je vragen hebben, stuur ze dan naar [email protected].


 

12-2-2019
Bardienst vanaf 16 jaar
 

Hallo allemaal,

 

Vanaf heden is het mogelijk om op de zaterdagen bardiensten te draaien vanaf 16 jaar. Dus vind je het leuk om alvast wat werkervaring op te doen, plan dan, in overleg met je ouders, een bardienst in. Worden je ouders misschien ook wel blij van 😉 

Je kunt je bardienst plannen via de app. Klik op "meer" en dan "plan uw dienst".

 

12-1-2019
Bardiensten kunnen weer ingepland worden!
 

Vanaf 2 maart beginnen de veldwedstrijden weer en wordt de bar op zaterdag en zondag bemand. Elk spelend lid (of zijn/haar ouders) dient twee bardiensten van 2 á 3 uur bij te dragen per jaar.

Alle diensten vanaf 2 maart tot aan de zomer zijn beschikbaar in de Hisalis app dus je kunt nu zelf je resterende dienst(en) weer inplannen voor dagen die schikken. Doe je dit niet, dan word je door ons ingepland.

Mocht je vragen hebben, stuur ze dan naar [email protected].

Groeten,

Maud Goppel

 

10-10-2018
Bitjes van de "Bitjes Hapdag" zijn klaar
 

De door SPTL op maat gemaakte bitjes zijn klaar. Heb je een bitje laten maken op de bitjes hapdag, dan kun je die vanaf aanstaande zaterdag (13 oktober) ophalen aan de bar in het clubhuis.

 

30-9-2018
Getuigen gezocht
 
Vanmiddag is bij Hisalis een elektrische Sparta fiets gestolen van een van onze leden (zie foto). Eventuele getuigen worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met Rijk Vonk, telefoon 06-43021582
 

18-6-2018
Barcoaches gevraagd
 

Wij nemen dit jaar helaas afscheid van een 3-tal barcoaches die vele jaren actief zijn geweest voor de club. Dat betekent dat we op zoek zijn naar nieuw bloed. Vind je het leuk om gastvrouw of -heer te zijn bij Hisalis achter onze super gezellige bar? Ben je 3 dagen per seizoen (september t/m juni) in het weekend beschikbaar?  Geef dan een belletje naar Marjelle Vink 06 15 15 66 60 voor meer info.

 

11-1-2018
Een leuke bijbaan: vrijdagavondbarcoach
 

Meerdere Barcoaches gezocht die een betaalde bijbaan zoeken!

 

De gezelligste hockeyclub van Nederland is op zoek naar Barcoaches voor de vrijdagavond. Bij voorkeur meer dan 1 zodat je niet elke week aan de beurt bent.

Tijd: van 22.00 tot 01.00 uur

Betaling: jazeker en goed ook!

Wil je meer weten: bel Marjelle Vink op 06 151 56 660

 

Hisalis Barcommissie

 

17-12-2017
Bijna Kerst… Tijd om het jaar af te sluiten op de club
 

De laatste wedstrijden op het veld zijn gespeeld. Bijna tijd voor de kerstdagen en de jaarwisseling. Voor velen een periode om met familie en/of vrienden te genieten van het goede van het leven.

Tot dan nog een aantal hectische dagen. Voor het afsluiten van deze drukke tijd en een goede omschakeling naar de Kerststemming organiseren we een borreltje op de club. Kersthits op repeat, glühwein en mogelijk een bitterbal en je komt direct in de goede sfeer. 

Oftewel; kom vrijdag 22 december aan het eind van de middag naar het clubhuis. Tot een uur of acht zijn de velden beschikbaar voor enthousiaste (jonge) hockeyers en in het clubhuis zorgen we er samen voor dat je alle stress van het afgelopen jaar vergeet! 

We zien je graag bij de 3e helft voor Kerst! 


 

21-9-2017
Geen glas en alcohol langs de velden
 

Graag attenderen wij al onze leden erop dat er geen glaswerk (flesjes, glazen, etc.) mee naar de velden mag worden genomen. Dit voor de veiligheid van de bezoekers van ons sportcomplex.


In verband met de (tijdelijk) slechte staat van veld 1 worden de wedstrijden van Dames 1 en Heren 1 op veld 2 gespeeld. Wij willen jullie er nadrukkelijk op wijzen dat bij het aanmoedigen van seniorenteams het absoluut niet is toegestaan om alcoholische dranken mee naar de velden te nemen en daar te nuttigen. Deze mogen uitsluitend in het clubhuis en op het terras ervoor (Riet Austieplein) worden genuttigd. In de horecavergunning die wij hebben is dat als zodanig bepaald. 


Hou je aan deze regels en voel je als lid ook verantwoordelijk indien je een onwetend persoon hiermee ziet om hem/haar hierover aan te spreken.


 

21-9-2017
Fietsen graag juist stallen
 

Veel leden komen op de fiets naar de club, waar wij zeker blij mee zijn. Om wildparkeren van fietsen te voorkomen geven wij graag aan waar je dient te parkeren.


Het terrein aan de kopse kant van het clubhuis waar houten balustrades staan is de fietsenstalling. Hier dienen alle fietsen geparkeerd te worden. De weg achter de slagboom richting LTC hoort hier niet bij. Wij dienen ervoor te zorgen dat deze weg vrij blijft van fietsen en voertuigen, zodat de hulpdiensten er te allen tijde doorheen kunnen rijden. Let hier alsjeblieft op. 


Indien je kind op de fiets naar de club komt, graag deze informatie met hem/haar delen.


Dank


 

21-8-2017
HISALIS ZOEKT BARCOACHES!
 
HC Hisalis is een groeiende en bloeiende hockeyclub met 45 jaar 
geschiedenis. Wij zijn een echte familieclub waar gezelligheid en een 
goede omgang met elkaar voorop staat. Het motto is "samen met elkaar, 
voor elkaar”. Inmiddels hebben we meer dan 650 leden. 

We kunnen het echter niet alleen en moeten het van onze vrijwilligers 
hebben. Nu verwachten wij al dat u bardiensten draait ieder seizoen maar 
in plaats van een bardienst zou u ook als Barcoach aan de slag kunnen. 
We hebben echt heel dringend een aantal Barcoaches nodig voor komende 
seizoen. Hoe meer Barcoaches, hoe beter dat scheelt ons allemaal tijd. 

Wat doet een Barcoach nou eigenlijk? 

• Begeleiden van een groep vrijwilligers tijdens de bardiensten op 
zaterdag of zondag 
• Zorgen dat vrijwilligers weten wat er van ze verwacht wordt 
gedurende uren dat ze achter de bar staan 
• Vrijwilligers die voor het eerst zijn vertellen hoe het allemaal werkt 
achter de bar en waar ze wat kunnen vinden 
• Coaches van bezoekende teams ontvangen en hen de benodigde 
informatie verstrekken 


Wat verwachten wij van een Barcoach? 

• Dat je 3 dagen per seizoen beschikbaar bent 
• Iemand die klantgericht en klantvriendelijk is 
• Iemand die initiatief toont 


Wat bieden wij? 

• Wij zorgen ervoor dat je goed ingewerkt wordt en mocht er toch iets 
gebeuren waarbij je denkt, wat nu? Dat je weet bij wie je moet zijn. 
• Een hele leuke en gezellige vrijwilligersfunctie bij de leukste 
hockeyclub die er is 
• De mogelijkheid om mee te denken over alle bar gerelateerde 
zaken. 


Interesse? Of moeten we nog wat meer doen om je over te halen? Laat 
het ons weten: Marjelle Vink (06-15156660) of Koen Dijkhuis (06-
51757917 of [email protected]). We gaan graag het gesprek met je aan. 
 

29-6-2017
Nieuwe Barcoach?
 

Het team van onze enthousiaste barcoaches heeft in het komende seizoen ruimte voor nieuwe barcoaches. Is dit iets voor jou? 

Als barcoach begeleid je het team van bardienstmedewerkers op zaterdag of zondag. Je kunt hen wegwijs maken in het bargedeelte van de club en de taken van de dag met hen doornemen. 

Je wordt toegevoegd aan het team van barcoaches. Dit team denkt actief mee over de bargerelateerde zaken van de club. Initiatief tonen wordt ook zeker gewaardeerd.

Ben je zes dagdelen per seizoen beschikbaar? Horeca-ervaring is mooi meegenomen, maar absoluut geen must. Houd je van contact met mensen?

Wij zorgen dat je goed ingewerkt wordt en dat je gezellige dagen op de club zult beleven.

Voor deze dream job neem je contact op met Marjelle Vink, e-mail: [email protected] of mob: 06 15 15 66 60. 


 

26-6-2017
Verbouwing clubhuis
 

De verbouwing van het bargedeelte van het clubhuis is gestart. Zondag is de bar, keuken en voorraadruimte leeggehaald. Deze week wordt er gesloopt en vervolgens zal de nieuwe keuken worden geplaatst.

Op dit moment kan er geen gebruik worden gemaakt van dit deel van het clubhuis. Wel zijn er een aantal noodvoorzieningen getroffen.

Wij zijn benieuwd naar het resultaat. Bij de start van het nieuwe seizoen zal de bar er schitterend bijstaan en kunnen jullie de metamorfose aanschouwen.

 

1-4-2017
Wat doen we met de opbrengst van de veiling?
 

Even ter herinnering… in januari 2016 heeft Hisalis een veiling georganiseerd met het doel om met de opbrengst onze bar/keuken te moderniseren. De veiling heeft door de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren € 18.000,- opgebracht. Wat is er vervolgens gebeurd? Na de veiling is een groep vrijwilligers met een achtergrond in bouw en/of horeca benaderd om de plannen hiervoor uit te werken: de "clubhuis45 commissie”.

De commissie is vol ambitie gestart en heeft samengewerkt met externe deskundigen die belangeloos hun advies hebben gegeven. Hierbij is een plan ontwikkeld waarin niet alleen de bar/keuken maar ook de andere delen van het clubhuis worden meegenomen. Dit vanuit de gedachte dat Hisalis de ruimte van het clubhuis in de toekomst slimmer wil inzetten: "Clubhuis van de toekomst”.

Het bestuur heeft aangegeven de visie van "Clubhuis van de toekomst” te ondersteunen, maar dat daar op dit moment noch budget, noch noodzaak voor is. Het bestuur heeft gevraagd aan de commissie het plan te faseren en in de eerste fase te focussen op de aanpassingen van de bar en de keuken. Waarbij de aanpassingen binnen het budget moeten worden gerealiseerd. Voor deze eerste fase hebben wij indicatieve kostenopgaven ontvangen, hiermee kunnen wij offertes concreet maken. 

Door slim gebruik te maken van vrijwilligers en sponsoren, hopen wij minimaal de reserves van de club aan te spreken. Op het moment dat de kosten het budget overstijgen kan de ALV worden gevraagd om daar akkoord op te geven.

Het streven van het bestuur is om de aanpassingen buiten het veldseizoen -in de zomervakantie- te realiseren. Zodat we tijdens het seizoen gebruik kunnen maken van ons clubhuis.

Op naar een mooie zomer.

 

18-11-2016
Bardiensten plannen en eventuele sancties
 

Tijdens de ALV 2016 heeft Koen Dijkhuis, bestuurslid accommodatie, de regels omtrent de bardiensten toegelicht. Wij zijn iedereen die enthousiast meedraait in de bardiensten zeer dankbaar. Specifieke informatie over de toelichting tref je in de bijlage aan.

 

28-10-2016
Bitjes zaterdag op te halen
 
De maatwerk-bitjes zijn gereed. Ze zijn op zaterdag 28 oktober vanaf 10:00 bij de bar op te halen.
 

20-10-2016
Uitlevering maatwerk-bitjes vertraagd
 
Door productieproblemen is de uitlevering van de maatwerk-bitjes vertraagd. De huidige verwachting is dat de bitjes volgende week gereed zijn.
 

23-9-2016
Zaterdag bitjes happen!
 
Deze zaterdag is er op de club weer de mogelijkheid om bitjes te happen! Speel op safe en bescherm je gebit met een op maat gemaakte gebitsbeschermer. In samenwerking met SPTL kan je tussen 09:30 en 13:30 in het clubhuis een maatwerk-bitje aan laten  meten. We hebben nu zelfs een uniek "Hisalis bitje" in aanbod!

Aanmelden: http://shop.gebit.nl

Tijdens de hap dag kun je een afdruk laten maken voor een professionele gebitsbeschermer. Je kunt ook je huidige bitje laten aanpassen (indien nodig).

Zonder aanmelding helpt SPTL je uiteraard ook graag verder, het kan dan alleen iets langer duren. Aanmelden is dus aan te raden voor een snelle doorstroming.

In de flyer (zie bijlage) kun je alle informatie bekijken, waaronder de verschillende types gebitsbeschermers. Zo zijn er gebitsbeschermers voor het melk gebit, wissel gebit, beugels, uitgewisseld gebit en reserve gebitsbeschermers (boil- and- bite).

Graag tot zaterdag!

 

7-9-2016
Nieuwe Hisalis glossy vanaf zaterdag 10 september verkrijgbaar!
 
Aankomende zaterdag (10 september) kunnen coaches de nieuwe Hisalis glossy in het clubhuis ophalen! Geef aan de bar jouw teamnaam door, neem de glossy in ontvangst, en deel deze uit aan jouw teamleden.

Veel leesplezier gewenst namens het glossy-team!
 

4-9-2016
24 september = bitjes happen, schrijf je in voor de hap dag!
 
Bescherm je gebit, met een op maat gemaakte gebitsbeschermer! In samenwerking met SPTL organiseren we weer een zogenaamde "Hap dag", namelijk op zaterdag 24 september tussen 09:30 en 13:30 in het clubhuis. Let op: we hebben nu ook een uniek "Hisalis bitje" verkrijgbaar!

Aanmelden: http://shop.gebit.nl

Tijdens de hap dag kun je een afdruk laten maken voor een professionele gebitsbeschermer. Je kunt ook je huidige bitje laten aanpassen (indien nodig).

Zonder aanmelding helpt SPTL je uiteraard ook graag verder, het kan dan alleen iets langer duren. Aanmelden is dus aan te raden voor een snelle doorstroming.

In de flyer (zie bijlage) kun je alle informatie bekijken, waaronder de verschillende types gebitsbeschermers. Zo zijn er gebitsbeschermers voor het melk gebit, wissel gebit, beugels, uitgewisseld gebit en reserve gebitsbeschermers (boil- and- bite).

Graag tot 24 september!


 

28-6-2016
Inplannen Bardiensten 2016-2017
 

Begin september start de nieuwe competitie van weer een mooi seizoen. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang en de oefenwedstrijden staan al ingepland. Vanaf vandaag staat het rooster voor de diensten op de Hisalis-website zodat de bemensing van de bar door u kan worden ingepland.

Werkwijze

Om uw bardienst te plannen, logt u in op de website met uw lidnummer en wachtwoord. In de bijlage vindt u een instructie.Wanneer u bent ingelogd bij de Hisalis-app, kunt u eenvoudig uw diensten plannen onder Hisalis/Meer.

De uitgangspunten van het systeem zijn:

 

 • Alle leden vanaf 18 jaar en ouders van jeugdleden (per kind) draaien verplicht twee keer per seizoen bardienst;
 • Voor de seniorenteams geldt dat zij niet bij hun eigen teamwedstrijd de bardienst mogen draaien;
 • Tot drie weken vóór de bardienst kunt u zelf nog wijzigen;
 • De barcommissie roostert hetschemaindien niet volledig gevuld, drie weken van tevoren vol;
 • Doordat de coach/manager van de teams het rijden zelf regelen is samenloop met debarniet altijd te vermijden. In dit geval altijd zelf een vervanger zoeken en wijzigingen doorgeven aan [email protected].

Bij voorkeur worden de bardiensten verspreid over het seizoen ingedeeld; één voor de winterstop, één na de winterstop, zo maakt u het hele hockey-seizoen mee.

Let op: op 27 augustus 2016 starten de oefenwedstrijden. Ook dan hebben we vrijwilligers nodig! Voor 8 juli worden de diensten voor deze dag aangevuld en krijgen de leden die dan bardienst hebben hierover bericht.

Wanneer u vragen heeft, kunt u een bericht sturen aan barschema@hisalis.nl.

 

12-5-2016
Herhaalde oproep BUITEN-KLUSSENDAG (zaterdag 14 mei)
 
Aanstaande zaterdag gaan we met elkaar aan de slag om ons terrein een pittige opfrisbeurt te geven. Dat dit ook echt nodig is kan je hieronder (App: zie bijlage) goed zien. We kunnen echter nog veel hulp gebruiken. Iedereen kan meehelpen - vele handen maken licht werk. Opgeven kan per e-mail bij Chris Laarman ([email protected]).

Bekijk alle informatie over de buiten-klussendag via deze link: http://www.hisalis.nl/site/default.asp?Option=51&NewsID=1678&Volledig=1


 

25-3-2016
Ophalen bitjes-op-maat vanaf zaterdag 10:00
 
De bestelde bitjes zijn vanaf zaterdag 26 maart 10:00 bij de bar op te halen. Veel plezier bij het dragen!
 

19-3-2016
Oproep getuigen
 

Zaterdag 19 maart j.l. is er tussen 08:15 en 10:45 uur een zwarte Jeep die geparkeerd stond op het Hisalis parkeerterrein aangereden. De dader heeft zich helaas niet bekend gemaakt. De eigenaar wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets hebben gezien. Was je getuige van deze aanrijding neem dan SVP contact op met telefoonnummer 06 - 460 55 111. Alvast dank.


 
 

4-3-2016
Zaterdag "bitjes op maat" in het clubhuis
 

Deze zaterdag (5 maart) staan de mensen van SPL weer klaar om maatwerk bitjes aan te meten. Een bitje op maat geeft niet alleen extra veiligheid, maar ook meer spelplezier door de perfecte pasvorm! In de bijlage kan je nalezen welke mogelijkheden SPL kan aanbieden.

Je kan tussen half tien en half twee langskomen in het clubhuis. We verzoeken je wel vriendelijk om je aan te melden via http://shop.gebit.nl. Op die manier voorkomen we met elkaar zo veel mogelijk onnodige wachttijden.

Met vriendelijke groet,
H.C. Hisalis en SPL

 

1-3-2016
Vergeet je bardiensten niet te plannen
 
Heb je nog geen bardienst gedraaid? Je kan jezelf tot 15 maart inroosteren voor de maand april (en natuurlijk voor mei en juni). Lekker makkelijk via de website of de Hisalis App. Na 15 maart worden de openstaande bardiensten voor april gepland door de barcommissie. 

Mocht je ingeroosterd zijn en dan toch niet kunnen, dan dien je zelf voor vervanging te zorgen. De barcommissie kan dit niet voor je doen. 

Wij rekenen op je inzet en danken je voor je begrip!

De barcommissie
 

10-2-2016
Wifi netwerk in het clubhuis
 
Het Internet in het clubhuis is omgezet naar een ADSL aansluiting van onze sponsor: "Interparts Online". 

Met de nieuwe aansluiting is er in het clubhuis direct een GRATIS WiFi netwerk beschikbaar. Hiermee kun je je mobiel of tablet verbinden met het Internet. 

Dit is reuze handig als je het Digitale Wedstrijd Formulier gaat invullen,
of je aan je moeder wilt What'sApp-en dat de training uitloopt,
of nog snel een selfie posten,
of .... 

Alles wat je moet doen is verbinden met "Hisalis". Er is voor dit netwerk geen wachtwoord benodigd.   
 

10-1-2016
Bardiensten plannen nog eenvoudiger met de App!
 
Zoals bekend is Hisalis een club van vrijwilligers. Om het clubhuis draaiende te houden vragen we alle leden, of hun ouders, om bardiensten te draaien. Je dienst plannen kon al via de website, maar het is nu nog makkelijker om zelf te bepalen wanneer je een bardienst wil draaien. Namelijk direct vanaf je mobiele telefoon met de Hisalis App! In de bijlage staat een korte beschrijving. Voor de volledigheid: je moet wel ingelogd zijn met het juiste lidnummer en bijbehorende wachtwoord...

Plannen via de website blijft natuurlijk ook mogelijk. Dit staat toegelicht in een van de teksten op de Hisalis website ("Documenten - Bardienst inplannen").

Graag tot ziens in het clubhuis!
 

17-11-2015
Ring verloren
 

Afgelopen zaterdag is een speelster van HC Overbos rond veld 1 een gouden ring verloren. Ze had de ring voor de wedstrijd afgedaan en aan haar coach gegeven die deze in zijn jaszak heeft gedaan. Tijdens de wedstrijd of daarna is de ring verdwenen. HC Overbos maakte gebruik van de achterste dugout en de coach heeft veel langs de lijn gelopen. Na de wedstrijd is de coach niet in het clubhuis geweest.

Mocht je de ring vinden dan graag een bericht sturen aan [email protected] zodat we iemand heel blij kunnen maken!

 

10-11-2015
Bardiensten - plan jezelf in!
 

Voor de komende weekenden zijn er nog mensen nodig achter de bar. Mocht je jezelf nog niet ingeroosterd hebben deel je dan zo snel mogelijk in. Op die manier voorkom je dat wij je moeten indelen. Dat kan zo maar een moment zijn dat het jou niet optimaal schikt. Maak het dus jezelf (en ons) makkelijk en deel jezelf in. Dat voorkomt verrassingen en je weet precies waar je aan toe bent.


Helaas komt het nog regelmatig voor dat (ouders van) leden zich afmelden nadat ze door ons zijn ingeroosterd. De barcommissie mist simpelweg de capaciteit om voor jouw naar vervanging op zoek te gaan. Kan je niet? Dan dien je echt zelf voor vervanging te zorgen. 


Kortom, genoeg redenen om via LISA team zelf jouw moment te kiezen waarop jij een bardienst wilt vervullen. En wanneer iedereen één dienst draait per seizoen dan zijn er voor elk weekend voldoende vrijwilligers achter de bar!


Alvast bedankt namens de barcommissie.

Milou van den Aardweg

 

30-10-2015
Maatwerk-bitjes zaterdag bij bar af te halen
 
De bitjes van de vorige hapdag zijn klaar! Ze zijn zaterdag bij de bar af te halen.
 

9-10-2015
Deze zaterdag bitjes happen op de club
 

Deze zaterdag (10 oktober) zijn de mensen van Sport Preventie Tand Letsel weer te gast op onze club. Tussen 9:30 en 13:30 is het mogelijk om bitjes op maat te laten aanmeten. Na een paar weken is je bitje klaar en kun je het op de club afhalen.

Op maat gemaakte bitjes hebben een goede pasvorm, waardoor ze tijdens de wedstrijd en training heel goed blijven zitten. Je kunt het bitje heel persoonlijk maken omdat er allerlei kleuren en effecten mogelijk zijn.

Zoals bekend is het dragen van een bitje met ingang van dit seizoen verplicht. En dat is niet zomaar, een goed bitje beschermt je gebit!

Zie ook http://www.gebit.nl

 

1-9-2015
Wie wil op woensdagmiddag bij de bar helpen?
 
Cecile Omvlee gaat vanaf aankomende woensdagmiddag weer tussen 14:00 en 16:15 de bar en het clubhuis bemannen. Zij is wel op zoek naar versterking. Zoals altijd maken vele handen licht werk. Wie kan Cecile een handje helpen? Zelfs als je alleen af en toe kan bijspringen is het al nuttig! Voor informatie: woensdagmiddag bij de bar of via e-mail: [email protected].
 

25-6-2015
Ouderhulp gezocht
 
Aanstaande zaterdag zijn er op de club veel oefenwedstrijden. De barcommissie roept ouders waarvan kinderen op de 27e thuis spelen op om als het nodig is een handje achter de bar te helpen. Als iedereen een klein steentje bijdraagt dan is er voor iedereen een kopje koffie en hebben de spelers na afloop limonade... (zoals het hoort).

We rekenen op ieders hulp!
Barcommissie

#verenigendoejesamen
 

29-5-2015
N207 deels afgesloten dit weekend
 
In verband met de definitieve inrichting van de aansluiting van de Leimuiderweg (N207) met de Drie Merenweg (N205) is de N207 in het weekend van 29 mei tot 1 juni afgesloten voor het verkeer.

Deze afsluiting geldt van vrijdag 29 mei 20:00 uur tot maandag 1 juni 05:00 uur, tussen de Leidsestraat (N208) in Hillegom en de Valutaweg in Nieuw Vennep. Bij slecht weer kan de planning wijzigen.

Het autoverkeer volgt in verband met deze weekendafsluiting omleidingsroutes via o.a. de Leidsestraat (N208)/ A44 en de Valutaweg/ Spoorlaan / Noordelijke Randweg.

Bezoekende teams alsmede teams die 'uit' spelen kunnen enige vertraging ondervinden ten gevolge van de omleidingroutes.
 

15-4-2015
Inplannen bardiensten
 
Tot en met eind mei worden er bij Hisalis wedstrijden gespeeld. Daarna volgen in juni de Jongste Jeugddag en de Familiedag. Tijdens al die wedstrijddagen en evenementen zal ons gezellige clubhuis geopend zijn. Dit kan niet zonder de inzet van vele leden en ouders! Wij verzoeken iedereen nu zijn of haar bardienst in te gaan plannen. Als je zelf je dienst inplant kan je vrij een dag en tijdstip uitkiezen (en eventueel samen met iemand anders afspreken). 

De barcommissie start volgende week met het volplannen van de bardiensten en deelt iedereen in die zelf geen bardiensten heeft ingeroosterd.

Een uitleg over het zelf inplannen is in de bijlage te lezen.
 
Tot ziens in het clubhuis!
 
Met vriendelijke groet,
De Barcommissie
 

24-3-2015
Schipholtunnel afgesloten komend weekend
 
Komend weekend is de Schipholtunnel afgesloten. Vertraging kan oplopen tot een half uur. Speel je zaterdag of zondag een uit-wedstrijd, ga dan na of er invloed is op je reistijd. Voor bezoekende teams wijzen we op eventuele vertragingen door drukte rondom de Keukenhof.

 

6-3-2015
Reminder: weekendafsluiting N207
 
Dit weekend gaat de N207 dicht in verband met wegonderhoud. We verwachten invloed op de reistijd vanuit en naar Hisalis. De afsluiting is vanaf vrijdag 6 maart 21:00 uur t/m maandag 9 maart 05:00 uur.
 

11-12-2014
Hisalis in vogelvlucht
 
Altijd Hisalis al eens vanuit de lucht willen bekijken? Op ons Youtube videokanaal staan nu een aantal video's met opnames in vogelsperspectief van zowel de club als ook diverse teams!


 

10-12-2014
Winterstop bar (woensdagmiddag)
 
De bar is op woensdagmiddag geloten tussen 17 december 2014 en 7 januari 2015.
 

3-12-2014
Gevonden: ketting
 
Vorige week is er na een training een ketting gevonden (zie foto). Als je overtuigend kan aantonen dat dit jouw ketting is dan is hij af te halen bij de familie Broersen (Veldhorststraat nummer 10).
 

21-10-2014
Belangrijk bericht voor alle HISALISSERS
 

We vragen dringend jullie aandacht voor het volgende. Vanaf januari is de leeftijdsgrens voor het gebruik van alcohol verhoogd naar achttien jaar. Sinds januari voert de Gemeente Lisse actief een actieve bewustwordingscampagne. Helaas is het ons niet gelukt de regels goed te hanteren. 

Het is zogenaamde mysteryguests (controleurs die jonger zijn dan achttien jaar) al twee keer gelukt om bij Hisalis alcohol te kopen! Om deze reden heeft het bestuur vorige week een gesprek gevoerd met Burgermeester Spruit. Het was een goed gesprek maar laten we met elkaar zorgen dat we er de volgende keer beter op staan.

Langs deze weg de oproep te zorgen dat we de derde keer niet door de mand vallen. Dus controleer als je bardienst hebt de ID’s van jongeren! De regels staan op diverse plekken achter de bar, en op de biertap zit een zogenaamde tapruiter waar je de juiste datum kunt instellen (om het controleren te vereenvoudigen). Het barhoofd kent alle regels.

Mochten hier vragen over zijn dan kun je deze sturen aan [email protected].

 

10-10-2014
Bitjes op maat zijn 11 oktober op te halen!
 
De bestelde op maat gemaakte bitjes zijn binnen! De leden die een bitje hebben besteld kunnen dit zaterdag 11 oktober komen ophalen in het clubhuis vanaf half elf. Bijna 10 procent van onze leden heeft aan deze actie meegedaan. Voor een nog veiliger hockey seizoen!
 
 

10-9-2014
Bar op woensdag open van 14.30 t/m 17.00
 
De bar zal op woensdagmiddag weer geopend zijn tussen 14:30 en 17:00 (ingang: per openstelling van de drie velden).
 

2-9-2014
Inplannen bardiensten
 
Komend weekend worden de eerste wedstrijden gespeeld bij Hisalis. Ons gezellige clubhuis is dan op zaterdag en zondag weer geopend. Dit kan niet zonder de inzet van vele leden en ouders!
 
Wij verzoeken jullie daarom om zo spoedig mogelijk per lid twee bardiensten in te plannen. Een uitleg vindt je in de bijlage bij dit bericht. Zorg ervoor dat je snel inplant zodat je zelf kan bepalen op welke dagen en tijdstipen je diensten zijn. De barcommissie start namelijk volgende week met het volplannen van de bardiensten, en deelt dan iedereen in die zelf nog geen bardiensten heeft ingeroosterd.
 
Tot ziens in het clubhuis!
 
Met vriendelijke groet,
De Barcommissie
 

2-9-2014
Bitjes hapdag bij Hisalis op 20 september
 
Het nieuwe seizoen meteen veilig de wedstrijden in met een bitje op maat. Op zaterdag 20 september aanstaande organiseert SPTL opnieuw een bitjes 'hapdag' bij Hisalis. Kom langs om te happen tussen 9:30 tot 13:30 uur in het clubhuis.

In de bijlage kan je meer details hierover vinden. Een goed gemaakt ‘bitje’ beschermt je tanden, lippen en tong wanneer een bal of stick tegen je mond aankomt. Het vangt de impact op en verdeelt de krachten over je tanden. Hierdoor is de kracht die op één enkele tand komt meestal dermate gering dat er geen (of in ieder geval minder) schade optreedt. 

Bescherming en draagcomfort van een op maat gemaakt bitje zijn zeker de moeite waard. Ook hockeyers die nog volop aan het wisselen zijn of een beugel dragen kunnen tijdens deze dag een op maat gemaakte beschermer laten vervaardigen. 

Om je zo snel mogelijk van dienst te zijn verzoeken we je van te voren op te geven op shop.gebit.nl. Klik op "aanmelden Interpolis hapdag" en doorloop de getoonde stappen. Je ontvangt dan een bevestiging met verdere informatie. 

Lukt het niet om de hapdag te bezoeken, geen probleem! Koop dan via de website een thuispakketje voor het maken van een afdruk (deze zijn helaas niet geschikt voor beugels).
 

25-7-2014
Aanleg derde veld Hisalis begonnen!
 
De aannemer is donderdag begonnen met de aanleg van het derde veld. De hekken rondom veld twee en het G-veld zijn reeds verwijderd. In de volgende fase van de bouw zal de groenstrook worden aangepast zodat de velden "dwars" kunnen komen te liggen. Nadat de bestaande kunstgrasmatten verwijderd zijn moet de ondergrond geprepareerd gaan worden. Dit werk omvat aspecten als het aanbrengen van drainagevoorzieningen en het prepareren van de onderbouw ("lava" en/of zand). Daarna volgt de sporttechnische laag en ten slotte de opbouw van de velden met onder meer nieuw hekwerk, het verlichting systeem en de bestrating rondom de velden. 

De bouw valt formeel onder de regie van de gemeente Lisse. Bestuurslid Riet Austie heeft namens Hisalis zitting in de bouwcommissie en zal mede toezien op de voortgang en kwaliteit. De vereniging is haar buitengewoon dankbaar - zonder haar toewijding en inspanning was er dit jaar zeker geen derde veld geweest!

Al met al zal het natuurlijk een hele klus zijn om de nieuwe velden tijdig op te leveren. De drie velden zijn volgens de huidige planning in de tweede week van september gereed. Doordat er in de eerste week van de competitie dus maar één veld beschikbaar zal zijn buigt de technische commissie zich momenteel over een aangepast trainingsschema. Het wedstrijdsecretariaat zal ook tijdens de start van de competitie creatief moeten omgaan met de gegeven beperking. Wedstrijden zullen tijdens deze periode waarschijnlijk meer dan gebruikelijk ‘uit’ moeten worden gespeeld.PS: in 2002 was veld twee (toen nog gras) oorspronkelijk ook gekanteld. In 2002 fotografeerde de KNHB alle clubs vanuit de lucht. Hieronder een foto van de toenmalige situatie. Het past dus echt!


 

17-5-2014
Deze zondag weer Hisalis Super Sunday!
 
Deze zondag (18 mei) spelen alle seniorenteam weer thuis! Het zonnetje gaat heerlijk stralen dus alle reden om gezellig een drankje te komen drinken. Een ideale gelegenheid om én bij te kleuren én onze teams aan te moedigen! Het schema kan je hieronder vinden. Kom je ook?

PS: aanrader, kom met de fiets!

Tijd

Veld

Team

Tegenstander

11:00

Veld-1

Heren-2

Haarlem

11:00

Veld-2

Dames-4

Athena

12:45

Veld-1

Dames-1

Purmerend

12:45

Veld-2

Heren-3

WFHC

14:45

Veld-1

Heren-1

Maarssen

14:45

Veld-2

Veteranen

AH&BC

16:00

Veld-1

Dames-3

Myra

16:00

Veld-2

Dames-2

AH&BC

 

16-3-2014
Hisalis vrijwilligersfeest op 12 april
 
Om alle vrijwilligers binnen onze vereniging te bedanken voor hun tomeloze inzet zonder welke onze club niet zou kunnen functioneren, nodigt het bestuur alle vrijwilligers van harte uit voor een supergezellig feest op de club!

De eerste drie consumpties worden aangeboden door Hisalis en er zullen lekkere hapjes zijn. Er is een DJ achter een draaitafel zodat iedereen ook lekker kan swingen! Dit alles mogelijk gemaakt door bijdragen van onze sponsoren!

Thema : hoofddeksel van elke mogelijke soort…

12 april in het clubhuis, aanvang 20.30 uur, einde 01.00 uur

 

Tot zaterdag 12 april!

Namens het bestuur,

Nicolet, Soraya, Maaike, Jennyfer, Caroline

 

Graag zouden we vóór woensdag 2 april a.s. horen of je hierbij aanwezig bent en of je partner ook meekomt (dit i.v.m. de inkoop). Reacties graag naar [email protected]


 

4-3-2014
Bovenlander hockeykampen bij HC Hisalis (21 t/m 23 juli)
 

Tussen 21 t/m 23 juli 2014 zijn er voor de eerste keer Bovelander hockeykampen bij Hockey Club Hisalis! Heeft jouw kind nog nooit eerder aan een hockeykamp deelgenomen dan is dit natuurlijk een unieke gelegenheid om het eens 'laagdrempelig' te proberen! Voor de "die-hards" is het natuurlijk superleuk om eens een kamp bij je eigen gezellige club mee te maken!

Er zijn twee soorten hockeykampen waar je aan kunt deelnemen; het Minihockeykamp en de Tophockeydagen. Lees snel meer in de bijlage en geef je vandaag nog op!

Vergeet ook niet om de Bovenlander App uit een van de Appstores te downloaden zodat je altijd helemaal up-to-date bent (of gebruik de QR code hieronder).
 

21-1-2014
SNEEUWBAL FEEST voor B/C junioren!
 
Zit jij in de B of in de C en hebben jij en je vrienden wel zin in een feestje? Dan hebben we supergoed nieuws voor je! Op 1 februari aanstaande geven we een superleuk feest om de winter feestelijk af te sluiten! 

Toegang vanaf 21:00 en we ronden af om middernacht. Je mag onbeperkt introducees meenemen (mits tussen de twaalf en zestien jaar oud). 

De dress-code is 'winter' en de kaartjes kosten vijf euro.

Meld je snel aan via: [email protected]com!!!!
 

14-1-2014
Aangepast alcoholbeleid HC Hisalis
 
Zoals bekend is per 1 januari 2014 de leeftijdsgrens voor personen aan wie alcoholhoudende drank mag worden verkocht omhoog gegaan van 16 jaar naar 18 jaar. De club werkt sinds 2010 op het gebied van alcoholbeleid nauw samen met de gemeente Lisse. Het bestuur van onze vereniging ziet er op toe dat het alcoholgebruik in lijn is met zowel wetgeving als ook de afspraken die we met de gemeente hierover hebben gemaakt. 

Dat betekent concreet dat alcoholgebruik onder 18 jaar niet meer bij ons op de club is toegestaan. Mede gezien het feit dat de overheid extra controles heeft aangekondigd, en er zeer hoge boetes worden uitgedeeld, doen wij een vriendelijk beroep op de leden om zich hier strikt aan te houden. Het betekent ook dat feesten met minderjarigen voortaan alcoholvrij zullen worden. 

Uit heel veel wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je onder de 18 jaar echt niet zou moeten willen drinken (of roken). Daar is ondertussen het iedereen nu ook wel over eens. Een en ander is mooi verwoord met de slogan 'NIX' (zie ook de website van NIX). Ben je onder de 18 jaar, dan krijg je 'NIX'.

 

9-12-2013
Enquête Cashless Betalen - doe mee en win WK kaarten!
 
Bij HC Hisalis kan je in het clubhuis afrekenen met Cashless Betalen. Rabobank Nederland wil middels een korte online enquête van maximaal vijf minuten onze mening vragen over Cashless betalen. 

Onder de respondenten worden driemaal twee VIP-dagkaarten voor de Rabobank Hockey World Cup in Den Haag verloot! Klik op deze link om de enquête in te vullen en kans te maken op de VIP-dagkaarten. 

Op 21 december 2013 sluit de enquête, dus doe snel mee om die kaarten te winnen!

Namens Laurens Reijtenbagh van Rabobank Nederland alvast bedankt!!
 

12-11-2013
Derde helft? Denk aan Bob!
 

Tijdens de 'derde helft' wordt ook bij onze club regelmatig een drankje genuttigd. Spreek van te voren af wie de Bob is, zodat je na de wedstrijd weer veilig thuis komt, of beter nog, kom op de fiets, dat is wel zo sportief!


 

30-10-2013
Gevonden: Sleutelbos met fiets- en huissleutel
 
Gevonden op dinsdagavond 29 oktober, een kleine sleutelbos met 3 sleutels. Voor meer informatie, bel met Robbert Sprenkeling: 06 2278 6825
 

17-9-2013
Een belangrijke mededeling van de barcommissie!
 
De start van het hockeyseizoen ligt al weer achter ons. De aanloop is altijd hectisch. Mede doordat we in Noord-Holland hockeyen is het met de vakantiespreiding soms een hele kunst om alles op tijd in de steigers te hebben staan. Met behulp van vele vrijwilligers is het ons toch gelukt om alles weer op de rit te krijgen.

Om het hele seizoen goed te laten verlopen vragen we jullie aandacht voor het volgende. Willen jullie allemaal zo vriendelijk zijn om voor 1 oktober jezelf in te roosteren. Na 1 oktober gaan wij het doen (tot en met juni). Dan is iedereen voor het hele seizoen ingedeeld, en staat er niemand meer voor verrassingen.

Hieronder zetten we nog even de regels op een rijtje zodat niet de barcommissie de dupe wordt als jullie onverhoopt niet kunnen.
 • Je kunt het bardienstrooster voor de komende twee maanden bekijken via deze link.
 • Jezelf inroosteren (of een dienst ruilen) is eenvoudig! Een instructie kan je vinden in de bijlage bij dit artikel
 • Het rooster wordt drie weken voor de datum van de bardienst 'bevroren'. Dit is gedaan om te voorkomen dat er diensten "op het laatste moment" worden uitgeroosterd.

Let op: (wie de schoen past...)

Een mailtje sturen aan [email protected] dat je niet kunt (om wat voor reden dan ook) kunnen we helaas niet meer accepteren. Je zult zelf voor vervanging moeten zorgen. Als familieclub moet iedereen gewoon een kleine bijdrage leveren. 

HC Hisalis wil een gezellige vereniging blijven - en dat ook uitdragen. Wij willen idealiter geen afkoopregelingen of boetesystemen introduceren. Als iedereen zijn steentje bijdraagt hebben wij altijd een lekker bakkie koffie langs de lijn!
 

10-9-2013
Clubhuis op woensdagmiddag open!
 
Vanaf a.s. woensdag 11 september is het clubhuis weer open op woensdagmiddag tussen twee en vier uur. We hebben twee moeders bereid gevonden hiermee te gaan starten, maar zijn nog op zoek naar zes (extra) vaders/moeders om dit in een poule van vier weken te gaan doen!

Aanmelden kan via e-mail o.v.v "bardienst woensdagmiddag".
 

10-9-2013
Peukenputjes
 
In het terras voor het clubhuis zijn zogenaamde peukenputjes geplaatst. Wat ons betreft de oplossing voor de grootste veroorzakers van het 'kleine zwerfafval': peuken en kauwgom. Door de putjes te gebruiken help je mee om het terras schoon te houden. We rekenen op de medewerking van alle leden (en ouders)!
 

9-9-2013
Gezocht: strafcorner maskers van meisjes D3
 
Na afloop van de eerste competitiewedstrijd zijn de maskers op het veld blijven liggen. Heb je één of meerdere maskers gevonden neem dan SVP contact op met Marti Warmerdam  of Michel de Zwart (06-24844362). Alvast bedankt!
 

2-9-2013
N207 afgesloten: Lisse (in/uit) lastig dit weekend!
 
Het kan komend weekend wel eens lastig worden om Lisse te bereiken, of te verlaten. Vanwege asfalteringswerkzaamheden wordt een gedeelte van de Leimuiderweg (N207) en de Driemerenweg (N205) afgesloten. 

De provincie Noord-Holland werkt aan de verbreding van de Leimuiderweg (provinciale weg N207) in de gemeente Haarlemmermeer. De afsluitingen gelden van vrijdagavond 6 september 20.00 uur tot maandagochtend 9 september 05.00 uur voor al het verkeer in beide richtingen. 

Het betreft afsluiting van de Leimuiderweg (N207) tussen de Getsewoudweg en de Leidseweg (N208), alsmede de afsluiting van de Driemerenweg (N205) tussen de Leimuiderweg (N207) en de Noordelijke Randweg. 

Gele borden geven de omleidingsroutes aan.
 

1-9-2013
Bardiensten inplannen
 
Beste Hisalissers en ouders,
 
De eerste trainingen zijn gestart, er worden oefenwedstijden gespeeld en vanaf 7 september start de competitie. Op 7 september zal ook het clubhuis voor het eerst weer open gaan!

Om het clubhuis te kunnen bemensen hebben we u hulp hard nodig! Wij zouden het op prijs stellen wanneer u allen de bardiensten (2 per seizoen) wilt gaan inplannen via de website. Graag één voor de winterstop en één na de winterstop.

Plan zelf uw bardiensten in op het dag en tijdstip dat het u goed uitkomt!

Uitgangspunten bardienst
 • Alle leden vanaf 18 jaar draaien verplicht twee keer per seizoen bardienst;
 • Voor jeugdleden wordt de bardienst gedraaid door de ouders. Voor ieder kind worden eveneens twee bardiensten gedraaid;
 • Ook bestuursleden, commissieleden en/of ouders die trainen, coachen of een andere rol vervullen binnen Hisalis draaien twee bardiensten per seizoen;
 • Senioren mogen geen bardienst draaien bij een wedstrijd van hun eigen team;
 • Tot drie weken voor de ingeplande dienst kunt u deze zelf wijzigen;
 • Mocht je op een kortere termijn verhinderd zijn, dan altijd zelf een vervanger regelen en dit doorgeven aan [email protected]
 • Wanneer het rooster niet volledig gevuld is, wijst de barcommissie twee weken voor een speeldag leden en/of ouders aan die de bardienst moeten vervullen.


Werkwijze

Om een bardienst in te roosteren, dien je ingelogd te zijn op de website. Op de vernieuwde website kun je dit doen via de knop leden en dan kiezen voor inloggen. Log vervolgens in met het lidnummer en wachtwoord, en kies in het menu voor de optie planning diensten. Het wijst zich vanzelf. Een gedetailleerde instructie is bijgevoegd.

Heb je vragen over het inplannen dan kun je die sturen naar [email protected]
 

Tot ziens op de club!

De Barcommissie
 

16-8-2013
Bedrukken tenue met Rabobank logo
 

Beste leden,

Met ingang van het nieuwe seizoen willen we graag dat iedereen die in een Hisalis tenue speelt de naam van onze hoofdsponsor Rabobank voorop zijn/haar shirt heeft staan.

Rabobank is een belangrijke sponsor voor de club en op deze wijze willen we wederzijds de realtie versterken. Als je met je shirt naar LJ sport gaat wordt het daar bedrukt op kosten van de club. Uiteraard is dit alleen nodig voor de 'oude' shirts die het logo nog niet standaard opgedrukt hebben.

Aanvullend heeft LJ sport een fantastische aanbieding voor alle leden van Hisalis. Je krijgt 20% korting op  je nieuwe schoenen of een nieuwe stick als je je shirt laat bedrukken. Zie hiervoor de bijlage. LJ Sport heeft nu ook een probeerveldje in het pand aan de Kanaalstraat (tegenover de Aldi).

We stellen jullie medewerking hieraan zeer op prijs en we gaan ervan uit dat iedereen in de loop van september zijn shirt heeft laten bedrukken.

Wij wensen iedereen langs deze weg een fantastische start van een mooi nieuw seizoen!

Met sportieve groet,

Bestuur HC Hisalis

 
Bijlage: Hisalis_HR.PDF

8-7-2013
Zomerschoonmaak op HC Hisalis
 
Afgelopen zaterdag hebben negen dames onder aanvoering van Marcelle Tangelder ons clubhuis volledig onder handen genomen. En dit ondanks het feit dat we eindelijk een van de eerste mooie zomerdagen mochten beleven. Waardering aan het adres van deze dames is dan ook wel op zijn plaats!

Trainers en coaches kunnen zich weer verheugen op een schone trainerskamer (graag zo houden) en achter de bar is het ook weer helemaal strak! De kringloop heeft met veel dank de honderden kopjes in ontvangst genomen, en is er ruimte gemaakt voor de nieuwe koeling die de club in ontvangst heeft mogen nemen van een gulle sponsor.

Ladies, bedankt!!


 

3-7-2013
Vanaf heden kunt u de bardiensten weer inplannen!
 
Het seizoen 2012-2013 is ten einde en hopelijk kunnen we met z'n allen een paar maanden genieten van een mooie zomer. Om eind augustus de stick weer op te pakken en weer lekker te gaan hockeyen.
 
Vanaf dat moment zien we je ook graag weer als vrijwilliger achter de bar!
 
Op de ledenvergadering hebben we met elkaar afgesproken dat alle leden (of de ouders) 2x per seizoen een bardienst draaien. Zo kunnen we ons gezellige clubhuis op alle speeldagen 'bemensen'.

 
Uitgangspunten

 • Alle leden vanaf 18 jaar draaien verplicht twee keer per seizoen bardienst;

 • Voor jeugdleden wordt de bardienst gedraaid door de ouders. Voor ieder kind worden eveneens twee bardiensten gedraaid;

 • Ook bestuursleden, commissieleden of ouders die trainen, coachen of een andere rol vervullen binnen Hisalis draaien twee bardiensten per seizoen;

 • Senioren mogen geen bardienst draaien bij een wedstrijd van hun eigen team;

 • Tot drie weken voor de ingeplande dienst kunt u deze zelf wijzigen;

 • Mocht je op een kortere termijn verhinderd zijn, dan altijd zelf een vervanger regelen en dit doorgeven aan de barcommissie;

 • Wanneer het rooster niet volledig gevuld is, wijst de barcommissie twee weken voor een speeldag leden en/of ouders aan die de bardienst moeten vervullen.
 

Werkwijze

Om een bardienst in te roosteren, dien je ingelogd te zijn op de website. 

Op de vernieuwde website kun je dit doen via de knop LEDEN en dan kiezen voor INLOGGEN:

 • Log in met het lidnummer en wachtwoord;

 • Kies voor Planning diensten.

Het wijst zich vanzelf. Een gedetailleerde instructie is bijgevoegd.
 

Vragen / hulp

Ben je je wachtwoord vergeten? Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen via deze link

Mocht je jouw lidnummer niet meer weten mail dan de systeembeheerder.
 
Heb je vragen over het inplannen, dan kun je die sturen naar de barcommissie.
 

Alvast een fijne zomer en vakantie gewenst, en graag tot ziens op de club!
 
De Barcommissie
 
 
 

29-5-2013
Keeperstas E2 (toch nog) zoek!
 
We zijn nog steeds op zoek naar de vermiste blauwe keeperstas van de E2. Er was een tas gevonden maar dit bleek toch een andere te zijn. Als jij de tas hebt SVP even contact opnemen met Marcelle Tangelder (06-45266775).
 

9-4-2013
Zilveren armband gevonden
 
Vrijdag 5 april is in het clubhuis een zilveren armband gevonden (na A/B feest). Je kunt aanspraak maken op deze armband door een mail (inclusief een beschrijving van jouw vermiste sierraad) te sturen naar [email protected]
 

25-3-2013
Hisalis & Rabobank - mobiele portemonnee per 30 maart.
 
Betaal jij al mobiel? Met mobiel betalen heb je altijd geld op zak en kun je je kinderen op afstand van veilig mobiel geld voorzien. Dit weekend starten we in samenwerking met onze belangrijke sponsor Rabobank met de (her)introductie van de mobiele portemonnee.

Vanaf aanstaand weekend is het mogelijk om op Hisalis naast de Pin ook cashless te betalen. Dit wordt in samenwerking met de Rabobank geïntroduceerd. Met behulp van een betaalsticker in ( het klepje van ) de telefoon of een sleutelhanger, kun je een mobiele portemonnee activeren en opladen . In het clubhuis kun je daarmee eenvoudig afrekenen. Je kunt op allerlei hockeyclubs in de buurt ook op deze wijze betalen, Bennebroek, Rood-Wit en Noordwijk en nog vele andere clubs hebben hetzelfde systeem.

Je kunt je betaalsticker/elektronische portemonnee opladen via iDEAL. Of nog makkelijker automatisch via een koppeling met je bankrekening. Zo heb je altijd voldoende saldo. De stickers zijn verkrijgbaar bij de bar, voor de kinderen zijn er sleutelhangers of polsbandjes.

Met mobiel betalen help je het betalingsverkeer op de vereniging sneller, makkelijker en veiliger te maken. Het systeem is kosteloos te gebruiken, ongeacht de provider, de mobiele telefoon of bij welke bank je bankiert.

Bij de introductie op 30 maart geeft de Rabobank een aantal stickers en polsbandjes cadeau. De stickers zullen daarna tegen de kostprijs van 4,50 euro te koop zijn bij de bar.

Wil jij ook weten hoe je mobiel kunt gaan betalen? Kijk voor meer informatie op de mobiel betalen website van de Rabobank (of bekijk de video).


 

20-9-2012
Nieuw Barbeleid m.b.t. bardiensten

20-9-2012
Regels gebruik clubhuis

20-9-2012
Bardienst plannen
 
Bardienst plannen
 

20-9-2012
N207 dicht: effect op bereikbaarheid Hisalis!
 
Van vrijdagavond 5 oktober 20.00 uur tot maandagochtend 15 oktober 05.00 uur is de N207 na de kruising met de Weteringweg tot en met de oostelijke toe- en afritten van de A4 afgesloten voor al het verkeer. Dit betreffen de toerit richting Amsterdam en de afritten vanuit Den Haag en Wassenaar. Van vrijdagavond 19 oktober 20.00 uur tot maandagochtend 29 oktober 05.00 uur is de N207 na de kruising met de Valutaweg tot en met de westelijke toe- en afritten van de A4 afgesloten voor al het verkeer. Dit betreffen de toeritten richting Den Haag en Wassenaar en de afrit vanuit Amsterdam.

Deze afsluitingen zullen zonder twijfel nadelige effecten hebben op de bereikbaarheid van H.C. Hisalis. We raden iedereen aan om extra reistijd in te calculeren, zowel richting Lisse, als ook voor alle teams die uit-wedstrijden moeten spelen.

Voor meer informatie zie ook www.infoN207.nl
 

7-9-2012
Geen eigen consumpties toegestaan in clubhuis H.C. Hisalis
 

Met ingang van het nieuwe seizoen heeft het Bestuur besloten het nuttigen van eigen consumpties in en om het clubhuis niet langer toe te staan. De baromzet is van essentieel belang voor onze begroting. We vragen iedereen hier vriendelijk aan mee te werken. De barhoofden en/of bardienst kunnen jullie hierop gaan aanspreken. De exacte regels zijn in de bijlage opgenomen.

Verder willen we iedereen vragen in en om het clubhuis het afval in de daarvoor bestemde bakken te deponeren. De gemeente heeft het complex een goede opknapbeurgegeven; laten wij met zijn allen zorgen dat we het netjes houden.

Bedankt voor jullie medewerking en inzet, en een heel fijn seizoen gewenst namens de Barcommissie.

 

6-9-2012
Bril zoek!
 
Afgelopen zaterdag is Bente haar bril verloren. Waarschijnlijk op of rondom het hockey-complex. Het gaat om een violet/paarse bril van Vogue met geslepen glazen. Ze kan eigenlijk niet zonder (lezen/rekenen etc). Mocht iemand de bril gevonden hebben dan graag even contact opnemen met Suzan de Haas-Ruigrok (0252-412585 / 06-30430448)...
 

29-8-2012
HISALIS introduceert i.s.m. de Rabobank de mobiele portemonnee!
 
Je hebt heerlijk gehockeyed en bent nu echt aan de beurt om een rondje te geven. Je portemonnee ligt alleen nog thuis. Geen probleem want je hebt wel je mobiel bij je! Dit seizoen starten we in samenwerking met onze belangrijke sponsor Rabobank met de introductie van de mobiele portemonnee, om in principe vanaf volgend seizoen niet meer met cash geld te werken.

Vanaf 1 september is het mogelijk om op Hisalis mobiel te betalen. Dit wordt in samenwerking met de Rabobank geintroduceerd. Met behulp van een betaalsticker op de telefoon of een sleutelhanger kun je jouw mobiele portemonnee activeren en opladen . In het clubhuis kun je daarmee eenvoudig afrekenen door je mobiel (c.q. betaalsticker) bij een lezer te houden. Je kunt op allerlei hockeyclubs in de buurt ook op deze wijze betalen. Bennebroek, Rood-Wit, Noordwijk en nog vele andere clubs gebruiken namelijk hetzelfde systeem.

Alle details rondom dit initatief kan je vinden in de bijlage.Bezoek de website van Rabobank mobiel betalen hier
 
Bijlage: Cashless.pdf

14-6-2012
Inloopspreekuur van Boekestein fysiotherapie op de club
 

Goed nieuws! Met ingang van het volgend seizoen kunnen de leden van Hisalis gebruik maken van een inloopspreekuur van Boekestein fysiotherapie. Op de club! Ter introductie zal er tijdens de familiedag op 16 juni 2012 een begeleidingsteam van Boekestein Fysiotherapie aanwezig zijn. Op de familiedag geven wij adviezen, begeleiding en eventuele blessurebehandelingen om deze dag voor iedereen te laten slagen.

Volgend seizoen (2012-2013) zullen wij op vaste tijden een blessureavond bij HC Hisalis organiseren. De frequentie van deze blessureavond zal in nader overleg naar behoefte worden vastgesteld. Bij aanvang van het nieuwe seizoen zullen data en tijden bekend gemaakt worden waarop Boekestein fysiotherapie aanwezig zal zijn.

Tot die tijd kan een fysiotherapeutische behandeling plaatsvinden zowel overdag als ‘s avonds in de praktijk van Boekestein Fysiotherapie, Kapelstraat 5a, 2161 HD Lisse. De praktijk is telefonisch bereikbaar op 0252 412934. De behandeling valt onder het aanvullend pakket van uw zorgverzekering.

Wij vertrouwen erop dat de samenwerking zijn vruchten zal afwerpen in de vorm van fitte hockeyteams.

Hans Boekestein en Hans Siemons
Fysiotherapeuten

 

8-6-2012
Promoveert Dames 1? Help en kom aanmoedigen! (10/06)
 

Keert Dames 1 na een jaar afwezigheid terug in de Derde Klasse? Sinds de winterstop is dames 1 bezig met een sterke reeks waarbij er geen enkele keer werd verloren. Van de 5e plek is Dames 1 opgeklommen naar de 2de plaats, die recht geeft op promotie.

Aanstaande zondag 10 Juni speelt Dames 1 hun laatste wedstrijd thuis om 12:45 tegen de Zwaluwen uit Utrecht. Bij winst is Dames 1 verzekerd van promotie, dus kom allen en help onze Dames!
 
Wij hopen jullie langs de lijn te zien, maar vooral te horen!
 

16-4-2012
Slechte bereikbaarheid clubhuis (21/04)
 

In verband met het jaarlijks bloemencorso is Lisse vanaf 10:00 uur slecht/niet bereikbaar.

Hierbij de alternatieve routebeschrijving voor21 april 2012 (corso-zaterdag)

Hisalis is het best bereikbaar vanuit de richting Haarlem via Aerdenhouten Vogelenzang naar de N206 (provinciale weg). Neem bij De Zilk de eerste afslag. Aan het einde van de afslag linksaf. Bij de rotonde rechtdoor. Je rijdt dan op de Delfweg.Over het spoorvia de Stationsweg langsKeukenhof.

Vóór de 2e grote parkeerplaats van Keukenhof rechtsaf de van Lyndenweg op.
Einde weg links = Speckelaan. Parkeren rechts bij de voetbal of links bij Hisalis.
 

16-4-2012
Hulde voor de bardienst van zondagmiddag 15 april
 

De dames Kiebert (op de foto) en Rotteveel (maakster van de foto's) verdienen een enorme pluim! Zij hadden zondag 15 april 's middags bardienst en dachten kom het is hier niet zo netjes laat ik op mijn mooie rode suède pumps het clubhuis eens gaan dweilen.

Nee, niet met de daarvoor bestemde dweilmachine, maar gewoon met het handje en een dweil in de kleuren van Hisalis en de outfit van mevrouw Kiebert. De vloer was vies en plakkerig omdat, ongeveer 240 kids de avond ervoor een fantastisch feest hadden gehad.

Ladies bedankt voor jullie enthousiaste inzet! De Barcommissie Hisalis

 

31-5-2011
Met huiswerkbegeleiding begint het schooljaar goed!
 

Kennismakingsaanbod voor “Early Birds”!

 

Ook het komende schooljaar biedt Max [email protected] op HC Hisalis de mogelijkheid om in de vertrouwde omgeving van de club huiswerk te maken. Een ideale mix voor scholieren die graag sporten en efficiënt met hun tijd om willen gaan! 

 

31-5-2011
Midnight Summer Frisfeest (10/06)
 
Hallo Feestbeesten,
 

Er staat weer een mooi feestje voor de deur! Op vrijdag 10 juni gaat het dak eraf.

Het thema is midnight summer dus trek je vrolijke zomerse kleding aan en kom gezellig met ons er een top feest van maken!

 
Nog even wat kleine facts:

Voor wie: BC-Jeugd

Waar:      HC Hisalis

Wanneer: 10 juni

Hoelaat:    20.30 - 00.30

Intro's:     Maximaal 4 per persoon

Entree:     €4.50

 

Wij hopen jullie allemaal te zien! De inschrijvingen stromen binnen dus geef je snel op!

Mail je naam en de namen van je intro's naar [email protected]

 

Tot dan! Wij kunnen niet wachten!

 

21-5-2011
Afhalen geraniums
 

Ophalen geraniums zorgt voor drukte bij Het Poeltje Afgelopen woensdag is het grootste deel van de geraniums bij Het Poeltje opgehaald. Leden die het vergeten zijn kunnen alsnog even langsgaan bij Het Poeltje.

 

17-5-2011
AFHALEN GERANIUMS WOENSDAG 18 MEI!
 

De geraniumactie nadert haar hoogtepunt: deze woensdag kan iedereen zijn bestelling ophalen van 14.00 tot 18.00 uur op het terrein van tuincentrum Het Poeltje in de Poelpolder, Rooversbroekdijk 109.

 

Er zijn mensen aanwezig om te helpen, iedereen krijgt zijn order in totaal uitgeleverd dus je hoeft niet naar je eigen plantjes te zoeken.

 

De Geranium commissie wenst iedereen veel succes met het afleveren! Als alle geraniums en surfinia's zijn afgeleverd kun je het geld overmaken per bank of giro aan de club. Rekeningnummer 33.65.41.872 tnv Hockeyclub Hisalis.

Ovv naam verkoper/verkoopster + "Geraniumgeld 2011”.

Wij vragen iedereen het geld over te maken vóór 31 mei 2011.

 

Op de familiedag op 18 juni ontvangen de superverkopers en het team dat het best verkocht heeft leuke prijzen!

 

Bedankt voor jullie inzet,

Groet,

De Geraniumcommissie

 

29-4-2011
Geranium actie - aantallen doorgeven (29/04)
 
Wil iedereen de aantallen van de verkochte geraniums doorgeven aan [email protected].
 
 
 

26-4-2011
V-Factor - Stand van zaken vrijwilligers
 

In de maand januari is er door een aantal enthousiaste vrijwilligers een call-center gevormd die alle leden en ouders van jeugdleden hebben gebeld.

 

Het doel van deze actie is om alle vacatures in te vullen en de poule van vrijwilligers te vergroten zodat wij als hockeyclub meer georganiseerd kunnen handelen en minder ad-hoc dingen hoeven te organiseren. Vele handen maken tenslotte licht werk.

 

Door het grote succes van deze belactie heeft het invoeren van alle reacties in het software programma van Hisalis meer tijd in beslag genomen dan we in eerste instantie hadden ingeschat.

 

De komende tijd zal  in het kader staan van vrijwilligers selecteren en benaderen voor openstaande vacatures.

 

Daarnaast zullen vrijwilligers die zich hebben opgegeven op basis van projectmatige inzetbaarheid in de toekomst worden benaderd voor diverse activiteiten.

 

Wij zijn blij met het aantal positieve reacties en willen alle vrijwilligers die hebben gebeld ook hartelijk bedanken voor hun inzet.

 

Met vriendelijke groeten,

De V-Factor commissie
 

26-4-2011
Groot onderhoud veld 2 (2 t/m 6/5)
 

In de meivakantie wordt van 2 t/m 6 mei groot onderhoud uitgevoerd op veld 2.

De teams die in de vakantie doortrainen kunnen gebruik maken van veld 1.

 

1-4-2011
Geranium actie 2011 van start (09/04)
 

De Geranium actie komt er weer aan! Volgende weekend, 9/10 april,  worden de lijsten weer uitgedeeld en kan iedereen aan de slag met deze sympathieke clubactiviteit, nodig om extra geld voor de club te genereren. We vragen aan de coaches om hun teams aan te moedigen om zo veel mogelijk geraniums te verkopen. Ook de senioren en veteranen teams worden gevraagd om actief mee te doen aan deze leuke groene actie.  De planning is dat op 18 mei de geraniums verdeeld kunnen gaan worden via Tuincentrum ’t Poeltje.

 

3-3-2011
Max [email protected] verzorgt huiswerkbegeleiding in de bestuurskamer van Hisalis
 
Heeft u vragen over huiswerkbegeleiding bij HC Hisalis? Max [email protected]  kan deze beantwoorden. Zaterdag 5 en 12 maart tussen 11.00 en 13.00 uur zijn er studiecoaches aanwezig. Zie de bijlage voor meer informatie.
 

19-1-2011
Jongste Jeugd feest - E, E8 en D8 (29/01)
 
Op 29 januari van 19:00 - 20:30 uur is er een feest voor de Jongste Jeugd.
Zie de bijlage voor verdere informatie.
 

31-12-2010
Nieuwjaarsmelding
 

 

18-11-2010
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (15/12)
 
Het bestuur nodigt alle leden en ouders van jeugdleden uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 15 december a.s. aanvang 20.00 uur in het clubhuis. De agenda, financiele rapportage en notulen van de voorgaande ALV zijn te vinden door in te loggen met lidnr en ww. Vervolgens links aanklikken documenten en daarna Algemene Leden Vergadering 2009 en 2010.
 

4-11-2010
Zaterdag 11 december Kerstgala (11/12)
 

Over 5 weken organiseert onze vereniging weer het jaarlijkse Kerstgala. Kaarten voor deze avond zijn vanaf eind november te koop bij Karst van der Borg, Femke Austie en Ivo Breukers. De toegang is vanaf 16 jaar en de toegangskaarten kosten   € 7,50. Introducés zijn van harte welkom. Een glas champagne is bij de prijs inbegrepen. Voor de liefhebbers die een gokje willen wagen is er wederom een casino. De deuren gaan open om 21.00 uur en na 23.30 uur kom je niet meer binnen. Feestelijke kleding is verplicht. Wees er eind november snel bij, want op = op.  
 

 

31-10-2010
Maatschappelijke Stage bij HC Hisalis
 

Zit jij op de middelbare school en maakt de Maatschappelijke Stage deel uit van het lesprogramma ?  Dan zijn er wellicht mogelijkheden voor je bij HC Hisalis als (assistent-)trainer bij een jongere leeftijdsgroep als waar je zelf in speelt.

Het kan ook zijn dat je zelf een ander leuk voorstel hebt om uit te voeren. Neem dan contact op door een bericht te sturen naar Hans Schalk, scholencoördinator (E: [email protected]) . Vermeld dan o.a. je naam, mailadres en tel.nr zodat we contact met je kunnen opnemen.

Studeer je op de A.L.O. of op het CIOS en heb je interesse om een praktijkstage te volgen bij onze club, laat dit dan ook weten.

 

31-10-2010
Sportcongres (03/11)
 

Op woensdag 3 november 2010 organiseert Sportservice Zuid-Holland het Sportcongres Zuid-Holland. Dit gratis en jaarlijks terugkerende sportcongres biedt bestuurders, kaderleden, trainers, coaches, sporters, ouders en mensen uit het onderwijs de kans om kennis op te doen over actuele onderwerpen uit de sport. Het congres biedt concrete tips en de mogelijkheid om ervaringen met collega’s te delen.

 

11-10-2010
Aktie His en Lis - Uitslagen
 

Afgelopen zaterdag 9 oktober heeft de officiële trekking van de His en Lis loterij plaatsgevonden. In bijgaand document staan de prijzen met daarbij het lotnummer en de naam wat op het lot staat. De prijzen zijn af te halen na telefonisch overleg op nummer 0252 – 4 195 78.

 

11-10-2010
Hockeyinternational Wouter Jolie op bezoek bij Hisalis
 

Afgelopen zaterdag was het groot feest op hockeyclub Hisalis ter afsluiting van de His & Lis loterijactie om geld op te halen voor de beregeningsinstallatie voor het nieuwe semi-waterveld.

 

Deze dag was bedoeld als bedankje voor de inzet van de leden van Hisalis die veel moeite hebben gedaan om dit voor elkaar te krijgen. ‘s Morgens waren er 2 clownsvoorstellingen voor de jongste jeugdleden, en ‘s middags kwam Wouter Jolie langs: speler bij Bloemendaal Oranje international. Hij begeleidde samen met Heren 1 de jeugdleden bij een uitgezet circuitje en bij het doelschieten. Ter afsluiting speelde Jolie samen met 5 mannen van Heren 1 tegen een twintigtal jeugdleden van 8 tot 12 jaar.  De jeugd zette haar beste beentje voor en wist ook een paar maal te scoren. Na afloop werd Jolie belaagd door handtekeningenjagers, hij bleef erg vriendelijk en zette geduldig handtekeningen op sticks en armen.

 

Het feest werd voortgezet met broodjes warme beenham van D’Vino en andere hapjes. Om 20.00 uur was het tijd voor het trekken van de loten met 100 prijzen onder grote belangstelling van leden van Hisalis. De hoofdprijs, een Vespa scooter, werd gewonnen door de familie Senese. Het winnende lot was verkocht door de familie Post. Daarna startte de muziek en bleef het nog lang gezellig op de club. Binnenkort zal op de site nog veel uitgebreider worden teruggekomen op de details en resultaten van de Loterij-actie His & Lis.

 

 

Caroline Beelen-van den Bosch

PR COM Hisalis

 

8-10-2010
His en Lis aktie - Laatste oproep!
 

Beste leden,

 

De “leden voor leden”- actie “His & Lis loopt op haar einde!  Aanstaande zaterdag 9 oktober staat de Vespa om 20.00 uur klaar om verloot te worden, naast alle andere leuke prijzen zoals een  Ipod en Ipad,  een fiets en nog veel meer.

Het wordt super mooi weer zaterdag en we hebben allerlei leuke activiteiten georganiseerd;  ’s morgens voor de Jongste Jeugd, ’s middag voor de Junioren en ’s avonds natuurlijk de grote loterijtrekking om 20.00 uur en daarna feest met  een profi DJ!   D’Vino komt  ’s middags ook op de club met zijn befaamde broodjes beenham dus het belooft een leuke dag te worden, waar we verwachten heel veel leden en ouders te zien om samen een sportieve en gezellige dag te beleven.

 

Woensdag was er een ware run op de loten-inlevertafel op de club en de organisatie heeft alle binnengekomen loten inmiddels verwerkt. Omdat alle loten op naam zijn geregistreerd, wordt zichtbaar dat op sommige namen nog loten staan die niet ingeleverd zijn. Om alles volgens de reglementen van een officiële loterij te laten verlopen wat de His & Lis actie ook is,  is het nodig dat we alle lotenboekjes weer in ons bezit krijgen. Heb je toch nog  een of twee lotenboekjes dan zouden we het enorm op prijs stellen dat die boekjes vrijdagavond op de club bij ons ingeleverd worden zodat de loterij in goede orde kan verlopen met de juiste lotnummers.

 

Vrijdagavond tussen 20:00 uur en 22:00 uur zijn er weer vrijwilligers in het clubhuis aanwezig om de laatste lotenboekjes en geld in te nemen.

 

Bedankt voor de medewerking en tot zaterdag! (of vrijdagavond)..

 

Het His & Lis team

 

5-10-2010
Loterijactie His & Lis goed op gang!
 

Afgelopen zaterdag konden de eerste lotenboekjes worden ingeleverd op de club, en we hebben inmiddels ruim 1000 verkochte loten binnen! Aanstaande woensdag tussen 17.00 en 19.00 uur is de laatste mogelijkheid om de loten in te leveren op het clubhuis. Met z’n allen kunnen we deze echte ‘leden voor leden’ actie tot een succes maken! Het doel is om met de opbrengst van de loten de benodigde  beregeningsinstallatie voor het nieuwe veld te kunnen bekostigen. Voor deze vorm is gekozen omdat hij sympathieker is dan het botweg verhogen van de contributie om hetzelfde doel te bereiken.

 

De sponsorcommissie heeft enorm haar best gedaan om aansprekende prijzen te regelen en de organisatie commissie heeft veel werk verzet om naast het opzetten van de loterij ook nog een leuke dag te organiseren voor alle leden en ouders op de trekkingsdag zaterdag 9 oktober. We hopen dat iedereen zijn best zal doen om zo veel mogelijk loten te verkopen zodat we het doel kunnen bereiken, ten bate van alle leden van Hisalis.

 

Hieronder nog een reactie van onze voorzitter tijdens het verloop van de actie. Verbeterpunten zijn natuurlijk altijd mogelijk en wellicht waren er zaken die zonder tijdsdruk ook anders geregeld of geformuleerd hadden kunnen worden. We staan altijd open voor opbouwende kritiek en natuurlijk ook voor alle  ideeën die leden hebben om op een aanvullende manier geld op te brengen die we wellicht over het hoofd hebben gezien om de beregeningsinstallatie en bijbehoren te kunnen financieren.

 

 

Beste Hisalissers en ouders,

 

Namens het bestuur wil ik graag iedereen bedanken voor de reacties die wij ontvangen hebben nav de His & Lis actie. Er zijn gelukkig  erg veel enthousiaste sporters die de afgelopen jaren hebben gepleit voor een nieuw veld. Ik herinner iedereen graag aan vorig seizoen toen ongeveer 80 procent van de wedstrijden werd afgelast op het oude (zeer slechte) veld. Veel spelers kwamen niet aan spelen toe, tot grote ergernis van iedereen.

 

De gemeente Lisse heeft in samenspraak met Hisalis gekozen voor het net aangelegde semi-waterveld, waarbij niet over 1 nacht ijs gegaan is. Naast de hockeytechnische eigenschappen waren onderhoudskosten en levensduur van het veld belangrijke punten waarop dit veld gezamenlijk gekozen is.

De gemeente heeft het gehele nieuwe veld gefinancierd ( een kleine kwart miljoen euro!), echter op voorwaarde dat wij zelf de beregeningsinstallatie behorende bij dit type veld bekostigen. Op zich een vrij normale gedachte. Ook FC Lisse heeft op deze manier nieuwe velden weten te ontwikkelen. Kortom, de vereniging zit met een gat in de begroting en in de traditie van Hisalis wordt er dan al snel gedacht aan een actie. Dit heeft een  groep enthousiaste leden op het idee gebracht om een loterij te organiseren om de ontbrekende 35.000,= euro, die we als vereniging zelf moeten ophoesten, te genereren. Andere hockeyclubs hebben gekozen voor het eenmalig of zelfs meerjarig fors verhogen van de contributie, maar Hisalis wilde het op een meer ledenvriendelijke manier aanpakken. Als voorbeeld is gekeken naar onze buurclub Alliance, die op dezelfde manier geld moet opbrengen voor hun nieuwe waterveld, ook met de verkoop van loten van euro 7,50.

 

Hisalis draait op inzet van  haar leden, zij spelen op de velden,  en zij zijn ook met dit idee gekomen. Het bestuur ondersteunt de actie die past bij een actieve vereniging als Hisalis. Als bestuur vinden we deze actie veel sympathieker dan een eenmalig hoge bijdrage van ieder lid te vragen. Zo is ook in het verleden een actie opgezet (min of meer identiek) om de kantine te bouwen, waar we allemaal nog erg veel plezier aan beleven. Het veld gaat 15 jaar mee, dus een  inspanning om vijf of tien loten te verkopen is naar onze mening niet teveel gevraagd, ook al realiseren we ons dat de loten duur zijn. Een kleine contributie verhoging levert helaas te weinig op en Hisalis moet het benodigde bedrag ineens ophoesten. Banken staan tenslotte in het huidige klimaat niet in de rij om ons te helpen een en ander te financieren.

 

Ook als voorzitter draag ik mijn steentje bij en ook ik heb samen met andere enthousiaste ouders loten verkocht tijdens het Wielerevenement en  de Harddraverij, evenals mijn zoontje van 11 jaar. Het is juist geweldig om tegen oma en opa's te kunnen vertellen dat wij een nieuw veld hebben en daar een actie aan verbinden. Met niets doen bereiken we niets en hopelijk kan ik ook u of uw kind motiveren juist wel wat te doen. Als elk lid zich niet zou inspannen, wat in het geheel niet hoort in de hockey traditie, zijn we natuurlijk snel klaar, dan komen we er ook door ongeveer 50 tot 60 euro per lid extra contributie te heffen. Het bestuur heeft echter voor de sympathiekere loting gekozen, voorgedragen door erg enthousiaste leden. Diverse leden waaronder heel jonge kinderen hebben al originele manieren gevonden om zelfs extra loten te verkopen, dus waarom zou elk lid dit niet lukken? Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om gewoon zelf de loten te kopen. Dan ben je ook het geld kwijt maar het leuke verschil is dat je nu kans hebt op het winnen van een prijs!

 

Onder het motto samen sterk vraag ik alle leden deze actie van harte te ondersteunen en aanstaande woensdag zo veel mogelijk verkochte boekjes in te leveren. Niet ten behoeve van het bestuur of van de organisatie His & Lis,  maar ten behoeve van ons allemaal.

 

De toonzetting in de begeleidende brief had wellicht minder dwingend gekund, soms resulteert dit echter in te grote vrijblijvendheid waardoor het doel niet gehaald wordt. Mogelijkerwijs was dit niet de meest gelukkige harmonie tussen wensen en "moeten". Ook de tijdsdruk van de actie heeft hierin wellicht een rol gespeeld. Als ouder begrijp ik heel goed dat wanneer je drie Hisalis leden thuis hebt, drie keer loten verkopen moeilijk kan zijn. Dan ligt de wat dwingende brief mogelijk zwaar op de maag. Stap daar sportief over heen en lees de brief niet te zwaar! Het gaat tenslotte om het uiteindelijke doel van de actie.

 

Laten wel met zijn allen proberen zo veel mogelijk loten te verkopen zodat alle leden evenredig hun steentje kunnen bijdragen. Het zou bijzonder vervelend zijn wanneer de actief verkopende leden onder de minder actieven zouden moeten lijden. Ik hoop met deze open brief iedereen gemotiveerd te hebben en reken op ieders hulp en inzet. 9 oktober hebben we dan een groots Bedank feest voor alle leden. Ik zie er naar uit om daar zoveel mogelijk leden te mogen ontmoeten.

 

Met vriendelijke groet.,

 

Hidde van der Wal

Voorzitter Hisalis
 

4-10-2010
Ondertekening Alcoholmatigingsconvenant een feit
 

Zaterdagochtend 25 september hebben 5 verenigingen van het Sportpark ter Specke dit convenant ondertekend bij Hisalis. Wethouder Adri de Roon en de  voorzitters van Hisalis, FC Lisse, de Spartaan, RTV Lisse, en de Flags deden allemaal hun zegje over dit onderwerp alvorens de stukken gezamenlijk te ondertekenen.

 

In het convenant spreken de gemeente Lisse en de vijf Ter Specke Sportvereningen af om alcoholgebruik onder jongeren onder de 16 jaar te verminderen. De sportverenigingen kunnen op deze manier laten zien dat ze een veilige en gezonde sportclub zijn. Voor de gemeente is dit onderdeel van een brede aanpak voor alcoholmatiging.  Een van de maatregelen uit het convenant is geen alcoholhoudende drank te schenken op het moment dat er activiteiten speciaal voor de jeugd aan de gang zijn.

 

De clubs hangen allemaal een sponsorbord op met daarop de tekst 'Drinken is geen sport' en de logo's van de club en de gemeente Lisse. Hisalis heeft voor het voeren van dit alcoholmatigingsbeleid subsidie van de gemeente ontvangen. Na de ondertekeningsceremonie lieten jeugdleden van de deelnemende clubs hun vaardigheden met hun specifieke sportattributen zien door   hiermee waterflesjes in het Hisalis doel om te ‘kegelen’ . Na deze ludieke actie namen de aanwezigen graag een glaasje vers appelsap van De Olmenhorst aan om de dorst gezond te lessen.

 

 

30-9-2010
Verslag Filmavond voor de D-jeugd
 

Filmavond voor de D-jeugd

 

Een grote opkomst van spelers en een goede omzet voor de McDonalds op zaterdag 25 september op de filmavond voor de D-jeugd. Het was een gezellige boel op Hisalis zaterdagavond onder luid gezang werd PieterJan de Bruin van harte verwelkomt nadat hij de McDonalds had geplunderd. Commando pinkelen, zingen en feesten kan de Hisalis D-jeugd wel  zie de foto’s voor het bewijs van een geslaagde avond. Veel dank aan het jeugdbestuur die deze avond heeft georganiseerd.

 

Zie link:  http://picasaweb.google.nl/rietaustie/HisalisFilmavondD_jeugd#

 

28-9-2010
Opening nieuw veld groot feest! (24/09)
 
Afgelopen vrijdag werd onder grote belangstelling van onze leden, ouders, sponsoren, de Gemeente, andere sportparkverenigingen, overige belanghebbenden en de pers het kersverse semi-waterveld ten doop gehouden. Er waren speeches van onze voorzitter Hidde van der Wal en van de wethouders Bas Brekelmans en Adri de Roon. Hierin werd de langdurige en vruchtbare samenwerking tussen Hisalis en de Gemeente, die leidde tot de totstandkoming van het nieuwe veld, geroemd.
(Zie de bijlage voor het gehele stuk)
 

24-9-2010
Drinken is geen sport!
 

Zaterdagochtend hebben we 4 verenigingen van het Sportpark ter Specke bij ons op bezoek.

 

Wethouder Adri de Roon en de  voorzitters van FC Lisse, de Spartaan, RTV Lisse, en de Flags komen om samen met Hidde van der Wal het alcoholmatigingconvenantte ondertekenen.  

 

In het convenant spreken de gemeente Lisse en vijf Ter Specke Sportvereningen af om alcoholgebruik onder jongeren onder de 16 jaar te verminderen. De sportverenigingen kunnen op deze manier laten zien dat ze een veilige en gezonde sportclub zijn. Voor de gemeente is dit onderdeel van een brede aanpak voor alcoholmatiging. 

Een van de maatregelen uit het convenant is geen alcoholhoudende drank te schenken op het moment dat er activiteiten speciaal voor de jeugd aan de gang zijn.

 

De clubs hangen allemaal een sponsorbord op met daarop de tekst 'Drinken is geen sport' en de logo's van de club en de gemeente Lisse. Hisalis heeft voor het voeren van dit alcoholmatigingsbeleid subsidie van de gemeente ontvangen.

 

          Om 11.00 uur  is de happening op het nieuwe veld.

 

22-9-2010
Sleutels gevonden op veld 2
 
Gevonden op maandag 20-9 op veld 2
Sleutelhanger met sleutels.De sleutelhanger heeft de vorm van een olifantje van zilverkleur.  Er zitten 2 sleutels aan.

Ze kunnen vanaf Woensdagmiddag 15.00u worden afgehaald.
Ze liggen vanaf dinsdag in het trainershok.
 
Michiel Cosijn
 

17-9-2010
!!!BELANGRIJK!!! Aktie: His en Lis zoeken water
 
 
Beste leden, ouders en/of verzorgers, na jaren plannen en voorbereiden is precies aan het begin van het nieuwe hockeyseizoen het nieuwe semi-waterveld bij Hisalis in gebruik genomen. Voor actuele stand en prijzen klik op His & Lis rechtsboven.

Opening nieuwe veld

Vrijdagmiddag 24 september 2010 om 17.00 uur wordt het veld officieel geopend door de wethouders Bas Brekelmans en Adri de Roon. Leden en ouders/verzorgers van leden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn .

Loterij

De Gemeente Lisse heeft gezorgd voor de totstandkoming en financiering van het nieuwe veld. Hisalis moet zelf betalen voor de beregenings-installatie en de waterpomp. De benodigde infrastructuur is reeds door de Gemeente Lisse ondergronds aangelegd. De opening van het nieuwe veld is daarom tevens het startsignaal voor een groots opgezette loterij, met geweldige prijzen zoals een Vespa scooter, een Apple iPad en iTouch, een Apple MacBook en een sportfiets!

Wij richten ons op een opbrengst van € 35.000 euro om de beregeningsinstallatie en alles wat daarbij komt te kunnen financieren.

Bijdrage van de leden

Hisalis heeft ervoor gekozen om niet direct de contributie hiervoor te verhogen, maar de aanschaf van de waterinstallatie en pompen met de opbrengst van deze loterij te bekostigen. Daarom is deze loterij niet vrijblijvend: ieder lid wordt aangesproken om zo veel mogelijk loten van € 7,50 per stuk te verkopen. We willen alleen lege boekjes terug! Mochten we de opbrengst niet halen, dan zijn we genoodzaakt om bij de leden die geen loten hebben verkocht een bijdrage te heffen.

Het goede nieuws is dat er veel en aansprekende prijzen zijn, in totaal 100, terwijl we maar 5.000 loten verkopen, veel kans op prijs dus! Degene die de meeste loten verkoopt wint een I-pod Touch.

Uitdelen loten

Aankomend weekend van 18/19 september ontvangen jullie een enveloppe met te verkopen loten via de coach van het team waarin jullie zelf of jullie zoon of dochter speelt. Als je extra loten nodig hebt kun je mailen naar [email protected].

Inleveren lege lotenboekjes

Inleveren lege lotenboekjes + contant geld op de club op zaterdagochtend 2 oktober van 09.00 tot 12.00 uur. Of 2 oktober via de coach. De laatste mogelijkheid is op woensdag 6 oktober tussen 17.00 en 19.00 uur op het clubhuis.

Let op: ALLE lotenboekjes MOETEN retour komen in verband met de formele trekking op 9 oktober. De precieze tijd wordt nog bekend gemaakt.

Uitdaging en daarna feest!

Wij realiseren ons dat het voor iedereen een pittige uitdaging is, maar Hisalis vindt dit een leuker alternatief dan een contributieverhoging. Wel tracteren we alle leden op een fantastische dag op zaterdag 9 oktober. We organiseren dan leuke activiteiten, ‘s morgens voor de jongste jeugd en ‘s middags en ‘s avonds voor de jeugd en de senioren. De prijzentrekking van de loterij is natuurlijk het hoogtepunt van deze dag!

Laat de club niet vallen, we doen het voor His & Lis. Als we allemaal ons steentje bijdragen dan hebben we hier weer jaren spelplezier van!

Hidde van der Wal

Voorzitter Hisalis

 

25-8-2010
We mogen het nieuwe veld op!
 

Met dank aan de harde werkers van Oranjewoud. Het is hun gelukt het veld eerder aan ons over te dragen dan de geplande datum. We zijn de Gemeente en Oranjewoud dankbaar voor de realisatie van dit mooie veld. De nummering van de velden wordt met ingang van heden aangepast. Het nieuwe veld heeft nummer 1. Het veld over het bruggetje nummer 2.

 

Twee data welke alvast in de agenda genoteerd kunnen worden zijn:

Vrijdag 24 september:

Op deze dag vindt om 17:00 uur de officiële opening en overdracht plaats. Hierbij zijn namens de Gemeente de wethouders Bas Brekelmans en Adri de Roon aanwezig.

Zaterdag 9 oktober:

Voor alle leden zullen er gedurende de gehele dag activiteiten worden georganiseerd. Een organisatiecomité is druk doende om voor ieder wat leuks op poten te zetten. Hou de website in de gaten en let op want er komt een fantastische dag aan. Verdere informatie over deze twee dagen volgt spoedig.

 

7-8-2010
Informatie rondom aanleg nieuwe veld en aanvang trainingen
 
Bijgaande foto’s laten zien hoe ver we zijn met vervanging van het oude veld voor het clubhuis. De werkzaamheden gaan gestaag door en verlopen voorspoedig. Officiele oplevering van het veld staat gepland voor begin september. Als alles mee blijft zitten kan het veld waarschijnlijk al een week eerder worden opgeleverd. Tot die tijd hebben we helaas de beschikking over één veld.
Aanleg van het nieuwe veld. Het uitrollen van de nieuwe grasmat.

Dit heeft ook consequenties voor het aantal teams dat kan trainen. Teams die kunnen beginnen met trainen zijn per email geïnformeerd.

Wij vragen iedereen de website goed in de gaten te houden voor verdere informatie over oplevering van het veld en informatie rondom het trainingsschema en aanvang van de trainingen.
 

21-6-2010
Voorwerpen gevonden na Familie hockey toernooi
 
Na het familie hockeytoernooi zijn er scheenbeschermers en een T-shirt blijven liggen.
De personen die dit hebben laten liggen kunnen dan contact met mij opnemen.
 
Groetjes Mirjam van der Borg
 

16-6-2010
Familiedag Hisalis met record aantal deelnemers
 

Zaterdag 12 juni organiseerde Hisalis weer haar jaarlijkse Familiedag, een gezelligheidstoernooi waar zich meer dan 30 teams voor hadden ingeschreven. Dit jaar was het toernooi voor het eerst gesponsord door de Olmenhorst die zorgde voor gezonde salades bij de bbq en voor voldoende gezond appelsap.
De helft van de deelnemende  teams waren vriendenteams, de andere helft was samengesteld uit soms complete families van leden van Hisalis. 
Het was een zonovergoten dag, waardoor de stemming er al vroeg in zat.

Voor de start van de afsluitende barbecue werden nog de prijzen uitgereikt voor de topverkopers van de Geraniumactie van Hisalis. Mies Sprenkeling uit MF3 behaalde de eerste plaats door het verkopen van 323 geraniums voor de club en won een Ipod, aangeboden door Ter Haak Training. Lotte Guldemond uit M8E1 was tweede en won een sporthorloge aangeboden door Niestadt Juweliers.  De derde prijs was voor Rens Heemskerk van JE1 die een Boekenbon van Grimbergen ontving, Grimbergen sponsorde ook de boekenbonnen voor de 3 winaars van de loterij van degenen die meer dan 100 planten verkocht hadden, namelijk Joep Koppert, Sam Hoekstra en Irene Caspers.   Het  M8E1 team bleek het bestverkopende team geweest te zijn met een verkoop van 1135 planten in totaal. Ter Haak Training verzorgt voor dit team een aangekleed bioscoop uitje.

s’Avonds werd de dag afgesloten met een spetterend feest op het clubhuis, waarbij de teams ditmaal hun dansspieren konden testen. Volgend jaar weer een Familiedag bij Hisalis, maar dan op een nieuw kunstgrasveld. Direct na het toernooi wordt begonnen met het vervangen van het totaal versleten oude hoofdveld, zodat wanneer de trainingen in september weer beginnen het nieuwe veld helemaal klaar is. 


Caroline Beelen-van den Bosch
PR HC Hisalis

 

7-6-2010
Geraniumactie Hisalis weer groot succes!
 

Zaterdag 12 juni is het Familietoernooi, aanvang 11.00 uur op de Club. Je krijgt dan de wedstrijdschema;s en alle verdere informatie van deze gezellige dag. Gelukkig wordt  iets minder benauwd weer verwacht  met af en toe een zonnetje, super hockey weer dus.

's Middags is de prijsuitreiking van de Geraniumactie, dit zal waarschijnlijk rond 15.00 uur zijn. We hopen dat zoveel mogelijk prijswinnaars aanwezig zullen zijn voor de prijsuitreiking.

Winnaar van het best verkopende team: M8E1, hebben in totaal 1135 stuks planten verkocht!  

De 3 topverkopers, vermeld in willekeurige volgorde om het spannend te houden: Lotte Guldemond (M8E1), Rens Heemskerk (JE1) en Mies Sprenkeling (MF3).

En tenslotte de 3 winnaars van de loterij van degenen die meer dan 100 planten hebben verkocht: Joep Koppert (JE1), Irene Caspers (MB4) en Sam Hoekstra (JD2).

De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Niestadt Juweliers, Ter Haak Training en Boekhandel Grimbergen.

Tot zaterdag!

Het Geraniumteam

 

31-5-2010
Zomeravondhockey voor A/B jeugd en senioren
 

Voor enthousiaste leden die vinden dat het hockeyseizoen te kort is organiseren we graag iets extra's, dus Hisalis introduceert vanaf deze week:

Zomeravondhockey!.

Elke vrijdag vanaf 20.00 uur verzamelen we op het veld en na een korte warming-up spelen we een wedstrijdje. Bedoeld voor Meisjes A en B, Jongens A en B en de Senioren. Ook veteranen zijn welkom.

We gaan in principe door tot nader bericht.

Martijn van Minderhout

 

30-5-2010
Gezocht - Opslagplek voor de sponsorkleding!!!
 
Een opslagplek in een droge garage, leeg kantoor, lege kamer of op een
zolder waar de sponsorkleding gedurende de zomer veilig opgeslagen kan
worden. Wie o wie heeft er een mooi plekje. Laat het me weten en mail
naar [email protected]
 

30-5-2010
Inleveren Sponsorkleding/Keeperstassen
 

Nu het seizoen weer ten einde loopt moeten de sponsorkleding en keeperstassen weer worden ingeleverd. Dit kan op maandag 14 en dinsdag 15 juni van 19.00 tot 20.30 uur.
Hierbij het verzoek aan alle coaches om voor die tijd te controleren of de keeperstas compleet is en eventueel op te schrijven wat er ontbreekt of kapot is.
De coaches van de teams met sponsorkleding vragen we tevens de kleding gewassen en heel in te nemen van de spelers.

Mocht je team na de 15e nog een toernooi spelen, neem dan even contact met ons op, dan maken we een andere afspraak voor het inleveren van de spullen

Flip van 't Pad Bosch  en Jacqueline Persoon
([email protected])

 

12-4-2010
Max [email protected] - Huiswerkbegeleiding
 

Huiswerkbegeleiding in de toetsperiode?
Nu ook bij Max [email protected] H.C. Hisalis!

Wanneer: Een week voor en tijdens de toetsweek
Waar:  Bij [email protected] in de bestuurskamer van H.C. Hisalis
Kosten: Euro 25/middag ( van 14.00 – 18.00 uur)

U kunt bij [email protected] ook terecht voor
• Huiswerkbegeleiding, zowel basis- als middebare school
• Bijlessen
 
[email protected] werkt met kleine groepen waardoor persoonlijke aandacht mogelijk is.

Bent u geïnteresseerd dan kunt u contact opnemen met:
Cathrien van Lanschot, telefoon 030-2720569,
e-mail [email protected]
of raadpleeg onze website: www.maxstudieatsport.nl

 

12-4-2010
Parkeerproblemen verwacht aankomende zondag 18 april
 
Door de organisatie van een tweetal grootschalige evenementen bij FC Lisse en RTV
wordt er verkeersdrukte verwacht rondom de sportvelden en een bijbehorend
parkeerprobleem. Wij raden Hisalisers aan gebruik te maken van de benenwagen of fiets.
 

8-4-2010
Groen licht voor nieuw kunstgrasveld Hisalis!
 
Onlangs heeft de gemeente Lisse naar buiten gebracht dat Hisalis inderdaad
het zo lang verwachte nieuwe veld krijgt. Onze versleten mat voor het
clubhuis wordt vervangen door een gloednieuw semi-waterveld. De verwachting
is dat het nieuwe veld per 1 september 2010 opgeleverd wordt, dus net op
tijd voor het nieuwe seizoen.
 
Goed nieuws voor onze club!

Hidde van der Wal 
Voorzitter

 

11-3-2010
Wegafsluiting N208 - provinciale weg Lisse - Hillegom komend weekend
 
Komend weekeinde, van vrijdag 12 maart 18:00 uur tot maandag 15 maart 6:00 uur, zal de N208 afgesloten zijn ivm werkzaamheden aan de Elsbroekbrug. Houd hier rekening mee met het rijden naar de wedstrijden!
 

11-3-2010
Heeft u vragen over de huiswerkbegeleiding op HC Hisalis, Max [email protected] kan deze beantwoorden! (20/03)
 
Op zaterdag 20 maart en 27 maart zijn er studiecoaches van Max [email protected] aanwezig van 11.00 uur tot 13.00 uur in het clubhuis van Hisalis.
Zij informeren u graag over de diverse mogelijkheden die zij aanbieden op het gebied van huiswerkbegeleiding, niet alleen voor middelbare scholieren maar ook voor basisschoolleerlingen, o.a. Cito – begeleiding.

Voor meer informatie: Cathrien van Lanschot, telefoon 030-2720569, e-mail [email protected], website www.maxstudiepartner.nl.
 

1-2-2010
Midwinterdisco (30/01)
 
Zaterdag 23 jan was er door de jeugdcie een spetterend midwinterdiscofeest georganiseerd voor E en de D8 jeugd. Er waren meer dan 100 kinderen en het was een groot succes. De stampende disco maakte fraaie rookgordijnen, die echter weer het rookalarm in werking zetten, maar dit werd door de organisatie opgelost zodat de kids weer los konden gaan op de dansvloer. Hoogtepunt was een optreden van een Michael Jackson, die een moonwalk clinic gaf zodat iedereen daarmee aan de slag kon op zijn muziek. Om het clubhuis was alles met een sprookjesachtige sneeuwlaag bedekt, wat alles nog meer sfeer gaf. Om 21.00 uur werd iedereen weer opgehaald en kon de organisatie uitpuffen na dit prachtige feest!
 
 

18-1-2010
Hisalis in bezit van een AED-apparaat
 
Sinds kort hangt er in de hal van ons clubhuis een AED-apparaat, gesubsidieerd door de gemeente Lisse. Dit medische instrument kan op een snelle, eenvoudige manier de hartactiviteit meten van een slachtoffer en zonodig reageren met een stroomstoot.Dit is natuurlijk geweldig want door de opkomst van deze apparaten in Nederland nemen de overlevingskansen van toekomstige slachtoffers fors toe! Een eis van de gemeente is dat er altijd iemand aanwezig dient te zijn tijdens trainingsuren en op wedstrijddagen, die om kan gaan met het apparaat. Daarom zal de medische commissie zorg dragen voor een cursus reanimatie en bediening AED waarbij in een tijdsbestek van 3 uur de benodigde informatie wordt verstrekt.
Omdat het financieel niet haalbaar is om alle leden die dit zouden willen op te leiden, is er goed nagedacht welke mensen er in aanmerking komen voor deze cursus.
De volgende mensen zullen binnenkort een uitnodiging ontvangen: alle trainingscoördinatoren, hoofdtrainers, barhoofden, één persoon vanuit de G-hockeygroep 
en per veteranen/veterinnenteam één persoon. In geval van nood zullen zij als aanspreekpunt fungeren.
 

11-1-2010
Winterfeest voor E en D8 (23-01)
 
Zaterdag 23 januari is er een winterfeest voor de E en de D8.
Het feest is van 19:00 tot 21:00 uur. De dresscode is zwart/wit.
Entree is € 3,-, dit is incl. limo en chips. 
 
Aanmelden uiterlijk 20 januari. Stuur een mail naar: [email protected].
Zie de bijlage voor de uitnodiging!
 

22-11-2009
Ondernemersavond bij Hisalis (30-11)
 

Op maandag 30 november organiseert de sponsorcommissie een ondernemersavond voor sponsors en andere geïnteresseerden. Deze ondernemersavond is bedoeld om de huidige sponsoren van Hisalis en de ondernemers uit de regio met elkaar in contact te brengen.

Ondernemers binnen onze vereniging zijn van harte welkom om deze avond mee te maken. Wethouder Bas Brekelmans van de gemeente Lisse geeft een presentatie,  daarnaast houdt  Marcus Berg, fiscalist en partner bij Flynth Adviseurs en accountants, een interactieve discussie over het onderwerp :” Is de economische crisis voorbij?”

De avond zal worden afgesloten met een wijnproeverij, verzorgd door Ivo Breukers van d’Vino.

Belangstellenden kunnen zich voor vrijdag 27 november nog aanmelden bij Fred van den Heuvel of bij Gert van Alewijk via [email protected].

Dus: als u Hisalis een warm hart toedraagt: schroom niet om u aan te melden voor deze interessante bijeenkomst.  Ontvangst vanaf 19.45 uur op het clubhuis, het programma is hieronder aan te klikken.  Tot ziens op 30 november!

Gert van Alewijk
Voorzitter Sponsorcommissie

 

17-11-2009
Clubwijnen - Bestellingen vóór 25 november inleveren
 
De bestelling voor de clubwijnen kan nog tot 25 november worden doorgemaild naar [email protected], doe het vandaag nog.
 

17-11-2009
Handboek 2009/2010
 
In de bijlage het handboek 2009/2010.
Hierin vindt u alle belangrijke informatie, die u moet weten over de club
 

12-11-2009
GEVONDEN: portemonnaie met inhoud
 
GEVONDEN: PORTEMONNAIE met INHOUD. OP 12-11-2009 na de training van 1600 tot 1700 uur op veld 1. U kunt contact opnemen met; 06-53845133.
 

2-11-2009
Actie - Clubwijnen
 
In mei van dit jaar zijn wij ter vervanging van de geraniumactie gestart met de verkoop van ‘clubwijnen’. De geraniums hebben onze vereniging in de loop der jaren geen windeieren gelegd. Echter, deze actie was inmiddels uitgegroeid tot een gigantische logistieke operatie die met de beschikbare mensen en kennis niet langer op verantwoorde wijze was te organiseren.

Tot nu toe waren het vooral de jeugdleden die zich voor de geraniumactie hebben ingezet. Vandaar dat het bestuur heel bewust heeft gekozen voor een activiteit die dit keer een beroep doet op de senior leden en de ouders van de jeugdleden. In mei hebben zo’n 30 leden/gezinnen meegedaan met de ‘clubwijnen-actie’ met een zeer positief resultaat voor de vereniging. Vandaar dat wij nu in het najaar met de verkoop van onze ‘clubwijnen’ doorgaan. Om deze actie tot een doorslaand succes te maken, hebben wij de inzet van alle Hisalissers nodig. Onze vereniging heeft meer dan 600 leden (= ca. 300 verschillende gezinnen), dus in theorie zou de opbrengst van mei vertienvoudigd moeten kunnen worden. De opbrengst van deze actie geeft Hisalis extra financiele ruimte om de kwaliteit binnen onze vereniging te kunnen handhaven en waar nodig nog te verbeteren.

Hoe een en ander in zijn werk gaat staat in het bijgevoegde boekje beschreven.
(De jongste jeugdleden krijgen het boekje thuisgestuurd (t.a.v. van de ouders), vanaf de C-jeugd wordt dit via de coach uitgedeeld.)

Wij rekenen op jullie medewerking

Hidde van der Wal
Voorzitter

 

26-9-2009
B4Kids: GRATIS OPVANG op woensdag 21/10
 
Ben jij ook een Sportkanjer??? Kom dan een dagje spelen bij de Sport BSO de Kanjers op woensdag 21 oktober aanstaande. Je hoeft niets mee te nemen en je bent vanaf 8.00-18.00 van harte welkom! Iedereen is welkom, maar wel even aanmelden voor 10 oktober, bij per mail: [email protected]  VOL=VOL
Er zijn allemaal verrassende activiteiten op sport spel en knustel gebied, ook is er smiddags een springkussen!
Jij komt toch ook SPORT-KANJER?
 

14-9-2009
Hulp gezocht: Fiets gestolen
 
Afgelopen zaterdag is tussen 14.00 en 17.00 uur de volgende fiets ontvreemd: Herenfiets van het merk Astra, extra hoog frame, zilver-grijs, met een rugbeugel op de bagagedrager + voetsteuntjes voor een kind. Bovendien zat er een blauwe handdoek op de bagagedrager als zacht zitje. Mocht iemand iets gezien hebben gelieve dan contact op te nemen met [email protected]
 

7-9-2009
Bardienst …Leuke vrijwillige taak…volgens Suzan de Haas moeder van Linde
 
"Een eerste bardienst.....leuk DOEN !!!". Lees het hele stuk in de bijlage. Meld je aan als barhoofd bij [email protected].
 

5-7-2009
B4Kids
 
Kanjers, de leukste BSO van Lisse, is gevestigd in het clubgebouw van hockeyvereniging Hisalis op sportpark Ter Specke. Kanjers biedt buitenschoolse opvang aan basisschoolkinderen van 4 t/m 12 jaar. Maar Kanjers is niet zomaar een BSO…. Het is een sport-BSO waarbij de nadruk vooral ligt op afwisselende, sportieve groepsactiviteiten! Waarom lekker sporten? Op straat spelen en voetballen op pleintjes en grasveldjes in de buurt wordt in de huidige maatschappij steeds moeilijker. Kinderen bewegen minder door de komst van 24 uur TV, computers, playstations enzovoorts. In verband met de veiligheid brengen ouders hun kinderen met de auto naar school en zo sluipt er bewegingsarmoede in het levenspatroon. Spelen, sporten en bewegen is voor kinderen van levensbelang. Sport en spel kunnen een enorme bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen, zowel lichamelijk als cognitief, sociaal en emotioneel. Door sport en spel leren kinderen de mogelijkheden van hun lichaam. Daarnaast is het voor een kind belangrijk te leren omgaan met winnen én verliezen. Samen met andere kinderen in een team een doel bereiken is leuk. Bovendien worden regels door sport op een speelse manier overgebracht. Na schooltijd en in de schoolvakanties worden bij Kanjers gezellige activiteiten georganiseerd door de betrokken en enthousiaste pedagogisch medewerkers. Door de de grote hockeyvelden rondom de locatie is er veel bewegingsvrijheid en ruimte voor de kinderen. Spelen, sporten en bewegen is voor kinderen niet alleen goed, maar het is ook belangrijk dat zij het plezier van sporten ervaren. Ook de kinderen die niet zo sportief zijn aangelegd. Kinderen bepalen zelf of ze willen deelnemen aan de sportactiviteiten. Het is immers hun eigen vrije tijd en als zij liever binnen spelen, mag dat natuurlijk ook. Het pand beschikt over een prachtige speelruimte binnen waar genoeg te beleven is.
Interesse?
Wilt u kennismaken met kindercentrum Kanjers? Kom dan gerust eens een kijkje nemen met uw kind(eren)! Het lijkt ons hartstikke leuk om u vrijblijvend rond te leiden. Bel ons om een afspraak te maken of kijk op http://www.b4kids.nl/ voor meer informatie.
Kindercentrum Kanjers
Spekkelaan 1
2161 GH Lisse
T 0252-427350

 

 

18-6-2009
Max [email protected] op H.C. Hisalis
 
Ook vanaf het nieuwe schooljaar is Max [email protected] te vinden in de bestuurskamer van H.C. Hisalis. Zie bijlage voor de uitgebreide informatie.
 

17-10-2007
WEER ENORM VEEL GEVONDEN VOORWERPEN
 

Gedurende de afgelopen weken zijn er weer ontzettend veel spullen gevonden in het clubhuis en op of rond de velden. Kijk bij gevonden voorwerpen voor een overzicht. Mensen die iets kwijt zijn en hun spullen bij GEVONDEN hebben gezien, kunnen contact opnemen met Mirjam van der Borg.

 

Back to Top

Agenda komende week
De agenda is leeg
Hele agenda
Hisalis app
iOS app Android app
Snelkoppeling
Fotoalbums


Verslagen
Nog geen verslagen.
Verslag schrijven
Club Prestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 28% |week: 67%

Clubcompetitie
Seizoen
# T RP P # w # d
1 Jongens A1 6,688 107 16 160
2 Meisjes B4 4,375 70 16 61
3 G-Hockey 2 4,143 29 7 29
4 Meisjes A2 4,000 60 15 50
5 Meisjes C4 3,882 66 17 59
Gehele clubcompetitie
Keeperscompetitie
  Keeper # tegen
1 P Vreeken 6
2 L Vos 7
3 R van der Vlis 10
4 S de Bart 11
5 J Lohman 14
6 M van den Berg 15
7 C Bogaards 18
8 L Omvlee 19
9 M Knaap 19
10 M van der Linden 20
# tegen = aantal doelpunten tegen
Gehele keeperscompetitie
Laatste reacties
Statistieken
Maandag 22 april 2019
Aantal leden (info) 680
Nu online 219
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 72,4%
Hockey.nl

Powered by LISA