Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
23

H1 deelt punten met Pijnacker: 2-2

Nieuws afbeelding

Na de overwinning van vorige week had Hisalis haar eerste plek in de competitie te verdedigen. Dit ging gebeuren tegen de nummer twee Pijnacker. Een spannende wedstrijd waarbij de winnaar de koppositie in de competitie zou innemen. Bij een gelijk spel waren er nog verschillende opties afhankelijk van de uitslagen bij andere teams in de top 5.

Vorig jaar werd een slecht resultaat geboekt tegen Pijnacker, Hisalis begon toen slecht en incasseerde veel goals. Het was dan ook de bedoeling het dit jaar anders aan te pakken. De ploeg van coach Roggeveen kwam ditmaal sterk uit de startblokken en wist met hoge druk en sterk balbezit de wedstrijd te controleren. Pepijn de Zwart  ontving de bal op de rechterflank en maakte een actie de cirkel in. Hij wist Hidde Kuiper daar te vinden, die bewaarde kalmte en overzicht en passte Jochem van Schieveen in. Deze zorgde voor de voorsprong van 0-1 met een scherp schot op de plank. Met deze goal wist hij zijn positie op de topscoordersranglijst te verstevigen. Hisalis hield druk op Pijnacker en wist meerdere strafcorners te versieren. Eén van deze strafcorners belandde via een mislukte variant weer bij aangever Matthijs Wijling. Met een scherpe reactie trof zijn schot doel. Met een aangename 0-2 voorsprong voor Hisalis begon het tweede kwart. Wegens het goede en daardoor gevaarlijke samenspel van Hisalis besloot Pijnacker om terug te schakelen naar een half-court systeem. Hierdoor kregen de mannen uit Lisse minder ruimte om samen te spelen en kwamen ze minder aan aanvallen toe. Na een verdedigende fout kreeg Pijnacker een strafcorner. Van de reeks corners die volgde wisten ze toch één bal raak te pushen, de aansluitingstreffer werd gemaakt. Hisalis paste haar spel wat aan en wist de rust te behalen met de 1-2 score op het scoreboard.

Al snel na rust wist Pijnacker haar vorm weer te vinden. Ze behaalde veel corners en kregen veel kansen op doel. Het was alle zeilen bij voor de verdediging van Hisalis. Het was wederom een strafcorner waarmee Pijnacker langszij kwam: 2-2. In het derde kwart kwam Hisalis niet lekker uit de verf. De kleine kansen die de ploeg uit de Bollenstreek kreeg resulteerden niet in een doelpunt. Met twee groene kaarten was het overleven tot het vierde kwart. Met de start van het vierde kwart waren beide ploegen erop gebrand om nog drie punten te halen. Het spel ging over en weer wat resulteerde in veel spannende momenten. Wederom een paar strafcorners voor Pijnacker, zonder resultaat. Maar ook Hisalis, wat al vaker dit seizoen in de slotfase wist te scoren, kwam niet tot het winnende doelpunt zodat met 2-2 de punten met Pijnacker verdeeld moesten worden.  Op het terras werd vol spanning gewacht op de uitslagen van de andere teams. Westerpark wist haar partij wel te winnen en steeg naar de eerste plek. Hisalis op plek twee en Pijnacker kwam terecht op de derde plek. De reeks spannende wedstrijden zet voort voor Hisalis. Volgende week is er een rustweekend, op 3 november hervat de competitie en speelt Hisalis opnieuw voor de eerste plek. Ditmaal tegen de huidige nummer 1 Westerpark.

Wedstrijdverslag: Tristan Beelen, foto Auke Hoekstra