Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
14

Twee keer winst voor D1

Nieuws afbeelding
Op zondag 6 oktober speelde Hisalis Dames 1 tegen Alkemade. In de voorbereiding voor het seizoen hadden de dames al een keer van het team gewonnen, dus met zelfvertrouwen en zin in de wedstrijd stonden de dames aan de afslag.

Hisalis begon meteen scherp aan de wedstrijd, kwam lekker in het eigen spel en creëerde al snel een aantal kansen. Na pas een paar minuten gespeeld te hebben kwam Marije Schuit de cirkel aan de rechterkant binnen, waar ze na een schijnbeweging met haar backhand, de bal met haar forehand strak binnensloeg; 1-0. Hisalis had de smaak te pakken en al snel kon Kaya Duivenvoorden de bal een aantal keer hooghouden in de cirkel, waarna ze uitdraaide en de bal hard in de lange hoek sloeg; 2-0.

Alkemade kwam wat beter in de wedstrijd en had een aantal snelle counters. Een snelle loopactie over de linkerkant van het veld eindigde in een voorzet, die strak binnengetikt werd; 2-1. Dit dwong Hisalis om zelf weer wat meer het spel te maken en weer een aantal mooie aanvallen op te zetten. Na een mooi samenspel tussen Myrthe Noordermeer en Yada van Dam werd het 3-1. Nog voor het einde van het tweede kwart kon Kaya Duivenvoorden de bal uit de opbouw van Alkemade onderscheppen, waarna ze de cirkel in liep en met een backhand de 4-1 binnensloeg.

In de tweede helft was Alkemade een stuk sterker, waardoor het spel wat meer heen en weer ging. Beide teams wisten niet meer te scoren en de stand eindigde in 4-1.

Zodag, 13 oktober: D1 wint uit met 0-2 van Hilversum

Hisalis dames 1 speelde op zondag 13 oktober een uitwedstrijd tegen het eerste team van Hilversum. De vrijdag ervoor hadden de dames gewonnen in de Silvercup competitie, en met dat gevoel begon de wedstrijd.

Het eerste kwart werd door beide teams goed gespeeld, de dames konden elkaar goed vinden maar waren niet altijd even scherp. Er werden goede kansen gecreëerd, maar het lukte de dames net niet om deze af te maken. In het tweede kwart versierde Hisalis een strafcorner, die door een sleeppush van Zoë Duivenvoorden hard op de plank kwam; 0-1. Hilversum probeerde de wedstrijd meer naar zich toe te trekken waardoor het spel wat meer op en neer ging en creëerde een aantal kansen. Keepster Sanne Cahalan stond goed te keepen waardoor de dames met 0-1 de rust in gingen.

Na de rust lukte het Hisalis weer wat meer om de overhand te hebben en een aantal strafcorners te versieren, die goed werden uitverdedigd door Hilversum. Bij een volgende strafcorner speelde Zoë Duivenvoorden vanaf kopcirkel twee verdedigers uit, waarna ze de bal in het net legde, deze goal werd alleen helaas afgekeurd. Dit gaf Hisalis wel meer energie om nog een doelpunt te maken. Een scoop aan de rechterkant van het veld kwam aan bij Dixie Noordhoek, die naar binnen versnelde en de bal aflegde op Jente Reeuwijk, die de keepster handig uitspeelde en de 0-2 binnensloeg.

In het laatste deel van de wedstrijd werd het spel fysieker, werden een aantal kaarten uitgedeeld en lukte het beide teams niet meer om te scoren. Tevreden en met 3 punten gingen de dames weer naar Lisse.

Wedstrijdverslagen: Bente Zandbergen

Foto’s: Frans Duivenvoorden / Marcel van den Bos