Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
27

D1 verliest 0-2 van Kikkers

Op zondag 22 september kwamen de Kikkers bij Hisalis Dames 1 op bezoek voor de derde wedstrijd van het seizoen. Na het verlies van vorige week wilden de dames zich herpakken en de punten in Lisse houden.

Hisalis begon wederom gespannen aan de wedstrijd, het team had moeite elkaar te vinden en lieten de Kikkers de overmacht hebben in het eerste kwart. Na balverlies aan de linkerkant van het veld kon de tegenstander een harde flats schuin de cirkel in geven. Hier liep een spits snel weg van de verdediging van Lisse en tipte al buikschuivend de bal de kruising in: 0-1.

Ondanks deze tegenslag begon Hisalis sterker aan het tweede kwart, de dames stonden scherper op hun man maar leden nog steeds veel balverlies waardoor het spel op en neer bleef gaan. Hisalis kreeg nog een strafcorner, maar deze werd na een harde flats over het doel van de Kikkers getipt.

Na de rust begon Hisalis de druk wat op te voeren en doorzagen ze het spel van de Kikkers beter. Door mooie combinaties werden goede aanvallen opgezet, maar het lukte de dames niet om een doelpunt te maken. Door een goede balverovering in de aanvallende cirkel kon Jente Reeuwijk uithalen, maar dit harde schot kwam net naast de paal terecht. Na een snelle actie over de linkerkant van het veld kwam Kaya Duivenvoorden uit op de cirkelrand, waar ze uit kon halen, maar ook dit schot kwam nèt niet in de goal.

Het spel bleef op en neer gaan tot Kikkers aan het einde van de wedstrijd na een uitbraak een strafbal versierde. Keepster Sanne Cahalan zat dichtbij, maar kon het schot niet meer redden, waardoor de wedstrijd eindigde met 0-2.