Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
22

H1 wint uit met 1-4 van HIC

Nieuws afbeelding Heren 1 vertrok naar Amstelveen, om op een bar slecht veld 3  (het hoofdveld wordt vervangen) de wedstrijd tegen HIC te spelen. Het eerste team uit Amstelveen is enkele jaren achter elkaar gedegradeerd en stond nu met meerdere jeugdspelers op het veld. Hisalis had Berend Soestbergen als invaller meegenomen.

Het eerste kwart drong Hisalis goed aan en had enkele goede kansen die nog niet verzilverd werden. Plotseling lag de aanval bij HIC en zij benutten 3 minuten voor het einde van het eerste kwart zelfs een veroverde strafbal. Dit schudde Hisalis wakker en met een snelle counter via Boudewijn Broersen bracht  Pepijn de Zwart de bal naar Joep van Essen die de bal beheerst rechts naast de keeper op de plank legde: 1-1. Het tweede kwart kabbelde wat voort totdat vlak voor rust Hisalis een strafcorner meekreeg. Via de rebound maakte Jochem Dalhuizen de 1-2.

Na rust kwam HIC gemotiveerd de kleedkamer uit om de stand minstens gelijk te trekken. Hisalis werd meer vastgezet op eigen helft en moest met solide verdedigingsactie het doel op slot houden. Wederom vlak voor het einde van dit kwart kwamen de bezoekers alsnog op een 1-3 voorsprong door een tweede doelpunt van Joep van Essen.

Het laatste kwart leek de spirit van HIC enigszins gebroken, en ook conditioneel legden ze het af tegen het fitte Hisalis. Het team kreeg vleugels en alles lukte in de slotfase. Pepijn de Zwart kwam op volle snelheid de cirkel in waar drie verdedigers hem niet tegen wisten te houden, vlak voor het doel lepelde hij de bal nog miraculeus omhoog het net is, zodat een 1-4 overwinning gevierd kon worden.