Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
22

D1 verliest 4-3 van Rijnvliet

De tweede competitiewedstrijd van Hisalis Dames 1 werd op zondag 15 september gespeeld tegen Rijnvliet. Na de winst van vorige week was de kop eraf en waren de dames gemotiveerd om de punten mee naar Lisse te nemen.

De eerste helft werd vanuit Hisalis slordig begonnen. De dames konden elkaar moeilijk vinden en lieten zich meegaan in het tempo van Rijnvliet. Verdedigend stond het niet scherp waardoor Rijnvliet een aantal kansen kon creëren, en hieruit een strafcorner kreeg. Na een 1-2tje op de kop van de cirkel belandde de bal via een voet van Rijnvliet voor het goal, waar de bal werd ingetikt; 1-0.

Hisalis bleef de tweede helft moeite houden het eigen spel goed op te zetten, waardoor Rijnvliet kansen kon blijven creëren. Zo werd er nog een strafcorner versierd, die Rijnvliet op gelijke wijze uitspeelde, en de score daarmee op 2-0 bracht. Kort daarna kreeg een spits van Rijnvliet een 1-op-1 kans met keepster Sanne Cahalan, die dook, maar de inzet niet meer kon redden; 3-0. Na nóg een strafcorner die strak op de plank werd ingeslagen stond het na het 3e kwart 4-0.

In de korte pauze voor het laatste kwart spraken de dames af om er nog volle bak voor te gaan en 2 goals te maken, aangezien dit een verschil zou kunnen maken aan het eind van de competitie. De dames gingen energiek het laatste kwart in en brachten de snelheid van het spel omhoog. Door een sterke verdediging en goede combinaties voorin lukte het Kaya Duivenvoorden een goal te maken. Ook Renske Overgaag wist het goal te vinden en maakte nog 2 doelpunten. Zo werd het weer een wedstrijd en kwam de stand met nog een paar minuten op de klok op 4-3. De dames gaven hun laatste energie om nog een punt uit de wedstrijd te slepen, maar dit lukte niet meer, waardoor Hisalis zonder punten naar huis ging.

Wedstrijdverslag: Bente Zandbergen