Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
12

H1 start seizoen met winst tegen Westland (5-4)

Het was een heerlijke middag op Ter Specke voor de seizoensopening tegen Westland, het kampioensteam uit Naaldwijk dat gepromoveerd is naar de 2e klasse. Hisalis trad aan met Joep van Essen, een nieuwe jonge speler uit H2 overgekomen, hij maakte een goede indruk en leek al goed op zijn plaats in het team. Oud-speler Maarten de Wit deed een stapje terug wegens zijn werkverplichtingen, maar blijft betrokken bij het team.

Het was Westland die met een prachtig doelpunt de opening bracht: een scoop vanuit het achterveld bereikte de spits die met een formidabele backhandslag de bal in de verre hoek legde: 0-1. Jochem van Schieveen maakte met zijn velddoelpunt gelijk in het eerste kwart.

Het tweede kwart startte direct goed met een snelle aanval van Hisalis: Jochem Dalhuizen schoot op doel maar de bal kwam via het been van een verdediger bij Jurriaan Beelen terecht die de bal alsnog op de plank tikte en met zijn doelpunt Hisalis op voorsprong zette. Deniz de Jong bracht de stand op 3-1 net voor rust.

Het zag er dus goed uit voor Hisalis, maar het 3e kwart zat er een stuk minder fut in het team en Westland maakte hier goed gebruik van. Hun spits passeerde enkele Hisalis verdedigers langs de rechterachterlijn, gaf de bal richting strafbalstip waar zijn medespeler hem fraai over de keeper in het doel kon leggen: 3-2. Kort daarop kreeg Hisalis een strafcorner tegen wegens obstructie van Boudewijn Broersen, maar die maakte vervolgens zelf die corner onschadelijk door zijn razendsnelle uitloop.

Het laatste kwart leverde heel wat spanning op: Westland speelde Hisalis weg over drie schijven en kon uiteindelijk keeper Stefan Verbeek kansloos maken. Met 3-3 wilde Hisalis geen genoegen nemen en zette een aanvalsoffensief in. Als eerste maakte Pepijn de Zwart een heerlijke actie via de rechterkant van het veld doorsnijdend naar de cirkel. Daar plaatste hij de bal bij Jochem Dalhuizen die de bal hoog in het net legde: 4-3.

Daarna was er een geweldige strakke pass van Westland vanaf achter de middellijn naar hun spits die zich nog achter de laatste man van Hisalis gepositioneerd had, die nam kundig de bal aan maar gelukkig voor Hisalis sloeg hij de bal hoog over het doel.

De marge was nog krap en Hisalis zette veel druk in de slotfase. Pepijn de Zwart gaf vanaf de rechterkant een verre scoop op Jochem van Schieveen die kort voor de achterlijn in  de cirkel stond. Hij nam de bal perfect aan en scoorde prachtig vanuit een heel kleine hoek.

Met 5-3 voorsprong en nog krap 5 minuten speeltijd leek de strijd gestreden maar Westland gaf niet op en maakte de 5-4 uit een snelle aanval. Toen werden de laatste minuten nog erg spannend ook voor het publiek, maar Hisalis wist de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen.

Foto’s: Auke Hoekstra