Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
22

Alliance H1 pakt winst in slotfase uit: 5-3

Er was veel publiek langs het veld bij Alliance in Heemstede, aangezien dit team op een promotieplek staat maar de hete adem van FIT in de nek voelt met 4 punten achterstand. Hisalis op plaats 4 kon het Alliance moeilijk maken, bovendien had Hisalis de thuiswedstrijd tegen dit team gewonnen. De thuisploeg ging fanatiek van start maar ook Hisalis liet de eerste 5 minuten al enkele goede aanvallen zien. Eén daarvan resulteerde in een strafcorner, die Pepijn de Zwart heerlijk binnensleepte linksonder op de plank: 0-1. Direct daarna werd de verdediging van Hisalis zwaar op de proef gesteld,  Alliance had een speler die zeer verre scoops kon geven die enkele keren in de cirkel van Hisalis terecht kwam. Maar door enkele reddingen van de verdediging en keeper Yorik Dijkhuis hield Hisalis stand. Uit de rebound van een strafcorner wist Alliance echter toch de 1-1 te scoren.

Het spel was gelijkwaardig en ging in snel tempo heen en weer van doel naar doel. Jochem Dalhuisen brak door de linies en werd pas afgestopt in de cirkel. Kort voor rust kwam Alliance op 2-1 voorsprong uit een strafcorner.

Na rust had Hisalis enige tijd licht overwicht in het spel. Na een fraaie aanval over verschillende schijven kwam de bal de cirkel in en Jurriaan Beelen wist een strafcorner af te dwingen. Sam Hoekstra sleepte hem onhoudbaar in de rechterhoek en het was weer gelijk.

Alliance ging een tempo lager spelen zodat beide ploegen weer wat op adem konden komen. Helaas voor Hisalis  kreeg Alliance weer een strafcorner die er opnieuw inging: 3-2.

Het vierde kwart was Hisalis gedreven om er opnieuw tegenaan te gaan en zette volle druk op Alliance. Uit een aanval over de as werd een harde bal gespeeld vanaf de 23-meter lijn recht op het doel van Alliance. Maarten de Wit wist zijn stick er nog achter te krijgen en tipte de bal het doel in: 3-3.

De laatste twee minuten werd het een heksenketel op het veld. Alliance wilde absoluut winnen maar Hisalis deed alles wat in hun vermogen lag om dit te voorkomen. Een doorgebroken spits met scoringskans werd in de cirkel onreglementair afgestopt door aanvoerder Boudewijn Broersen wat resulteerde in een strafbal en uiteindelijk in de 4-3.

De emoties namen enigszins de overhand en in de laatste minuut werd een overtreding van Hisalis op rand cirkel verzwaard tot een strafcorner. De scooper van Alliance legde die hard in de uiterste rechterhoek zodat de uitslag 5-3 werd. Uit de enorme opluchting en ontlading bij Alliance en het publiek bleek wel dat Hisalis als gevaarlijke en volwaardige tegenstander werd beschouwd, maar dit was natuurlijk een schrale troost. Hisalis had als team een hoogstaande pot hockey op de mat gelegd wat een genot was voor het publiek om naar te kijken.