Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
15

Dames 1 verliest nipt van Catwijck: 0-1

Nieuws afbeelding

Na een weekje rust te hebben gehad, stonden de dames weer op het veld tegen Catwijck. Wederom was iedereen gemotiveerd en gebrand om drie punten binnen te harken. De wedstrijd begon dan ook sterk, zowel Hisalis als Catwijck waren goed aan de bal. Over en weer waren er goede acties, strafcorners en passes. Hisalis bleef goede acties houden en had meer balbezit dan Catwijck, maar de keeper van Catwijck was scherp. Zij stond actie na actie sterk in het goal. Zo bleef het 0-0.

Sanne Dijkstra had een aanval in de cirkel. Ze liep op en sloeg de bal hard op het goal. De bal ging richting de linkerhoek, maar helaas de verkeerde kant van de paal… Deze actie had beloond moeten worden met een doelpunt. Na een aantal acties van Catwijck stond onze verdediging nog steeds sterk. Saskia Joosten is een stabiele speelster achterin en zorgde ervoor dat er goed opgebouwd kon worden.

Na een aantal strafcorners van Tess van Bochove, Jolien van Schieveen en Sanne Dijkstra bleef de stand nog hetzelfde. Beide teams raakten gefrustreerd en wilden met de winst het veld af lopen. Renske Overgaag mocht invallen en zette ook een sterk spel neer. Ze zorgde voor goede acties rondom de cirkel en stond haar mannetje.

Het bleef spannend; er werd een mooie actie opgezet. Sanne Dijkstra kreeg de bal aangepasst, en speelde Gemma Wijling in, die zich achter de verdediging van Catwijck wist vrij te lopen. Ze wist de cirkel binnen te dringen maar werd onderuit gehaald en verloor de bal. Weer geen succesvolle actie.

In het laatste kwart werd het spannend. Catwijck had een mooie counter, wat leidde tot een schot op goal. Dit was een doelpunt, Catwijck sloeg de bal in de linkerkruising. Hierna besloot Andi Sanne Cahalan, de keepster, van het goal te halen en een extra speelster in te zetten. Dit mocht niet baten en zo eindigde de wedstrijd in winst voor Catwijck: 0-1

Wedstrijdverslag: Gemma Wijling, foto’s: Sam Hoekstra