Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
23

Winst H1 tegen Terriƫrs

De wedstrijd in Noord-Holland tegen de Terriers H1 is begonnen. Het Hisalis Heren 1 team staat met 16 spelers klaar om het spel fel te beginnen. Maarten de Wit neemt meteen initiatief en kiest voor een stevige aanval naar voren. Maar de Terriers laten zich de kaas niet van het brood eten en forceren na 5 minuten al een strafcorner. En daaruit volgt nog een strafcorner vanwege shoot maar de tweede wordt door Yorik Dijkhuis met een mooie redding gestopt.
Dan pakt Hisalis het initiatief weer op. Maarten de Wit en Job van Schieveen komen in de cirkel en hun doelpoging wordt afgefloten vanwege hakken op de stick. En drie minuten later is het Jurriaan Beelen die met een snelle loopactie langs de lijn de cirkel in loopt en een schot op doel waagt. In dezelfde minuut is het Pepijn de Zwart die na een snelle aanval een strafcorner toegewezen krijgt.
De harde sleeppush van Sam Hoekstra wordt kordaat door de keeper van de Terriers tegengehouden. Daarna volgt er een moment dat de bal door Hisalis hoog op de lat van het doel terecht komt. Een goal hangt in de lucht maar het wil nog niet lukken. Ook een aanval van Matthijs Wijling loopt vast op de keeper die het doel klein maakt.
De Terriers counteren veel maar keeper Yorik Dijkhuis let goed op en houdt het doel schoon. Hisalis bouwt het spel goed op waardoor ze meerdere malen in de cirkel van de Terriers komen maar ook de Terriers blijven scherp. Het spel blijft op en neer gaan en het is oppassen geblazen met de zeer snelle counters van de Terriers. Een spannende en beslist niet saaie eerste kwart zit erop.
In het tweede kwart zet Jochem Dalhuisen een aanval op en zet voor naar Hidde Kuiper die een doelpoging waagt. Zo blijft het spelbeeld een beetje hetzelfde met aanvallen heen en weer. Dan komt Jochem Dalhuisen opnieuw in de cirkel en maakt Terriers een overtreding in de cirkel. Dat levert een strafcorner voor Hisalis op.

Deze keer gaat de sleeppush van Sam Hoekstra in de touwen. Het is 0-1.
De Terriers blijven ook gevaarlijk maar de verdediging van Hisalis werkt de bal meerdere malen effectief weg. De aanvallers van beide teams houden het ook in het tweede kwart spannend voor het publiek.
Het derde kwart begint en al vroeg krijgt Hisalis een strafcorner mee na een mooie aanval buitenom van Hidde Kuiper. Tristan Beelen pusht de bal hard richting keeper maar een goal blijft uit.
Kort daarna is de strafcorner aan de andere kant die op het hoofd van Kane Zuiderduin komt en er volgt nog een strafcorner. Een harde slag van buiten de 23 meter in de cirkel van Boudewijn Broersen levert bijna een goal op maar de tip-in van Maarten de Wit gaat net naast. Even later lijdt Hisalis balverlies bij een aanval in de cirkel van de Terriers. De supersnelle counter van deTerriers wordt ingezet, met resultaat. De stand is nu 1-1.
Hisalis gelooft er nog steeds in en zet alles op alles om met 3 punten naar huis te gaan. Sam Hoekstra brengt de bal in de cirkel en doet met de backhand een doelpoging. De scheidsrechter ziet een bolle kant en fluit de aanval af. Zo is de wedstrijd aangekomen in het vierde kwart.
Opnieuw is het Pepijn de Zwart met een scherpe aanval maar de Terriers keeper houdt zijn ogen op de bal en onderschept die met zijn stick. Niet veel later is er een nieuwe strafcorner voor Hisalis maar daarbij gaat de aanname mis en komt er geen schot op doel.
Met nog 12 minuten te spelen zijn de Terriers even met 10 spelers en probeert Hisalis het overwicht te gebruiken. De Terriers krijgen dan een aantal strafcorners mee en dan weet ook Hisalis te counteren. En wel een hele belangrijke want Matthijs Wijling zet de stand op 1-2 met een prachtige goal. Er zijn nu nog 7 minuten te spelen en die worden erg spannend. De coach van de Terriers wil meer punten en zet met nog 4 minuten te spelen een extra veldspeler in voor de keeper. Mats de Bruin komt nog dicht bij een goal maar de verdediging van de Terriers (nog steeds zonder keeper) werkt de bal weer uit de cirkel.
Na vele aanvallen heen en weer fluit de scheidsrechter af voor de 70 minuten speeltijd en heeft Hisalis de 3 punten te pakken.

De concurrenten FIT en Alliance winnen ook en dus zal Hisalis moeten blijven opletten om de aansluiting te houden. Vandaag heeft de H1 in ieder geval winst geboekt tegen een sterke tegenstander.

Wedstrijdverslag en foto's: Auke Hoekstra