Wedstrijdverslagen H1/D1 Dec
3

D1 wint overtuigend van Purmerend: 5-0

Afgelopen dinsdagavond 29 november speelde Hisalis dames 1 een wedstrijd tegen Purmerend. De wedstrijd werd ingehaald omdat deze de week ervoor afgelast was door een bevroren veld. Het was de laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie, en hierdoor waren de dames gebrand om een goede pot neer te zetten voordat ze de zaal in zouden gaan.

Met deze instelling begonnen de dames aan het eerste kwart, wat meteen te zien viel. De dames wisten elkaar goed te vinden en speelden zowel aanvallend als verdedigend goed samen. Purmerend scoopte veel ballen en zocht de ruimte op het middenveld, maar Hisalis was scherp en trok het spel meteen naar zich toe. Aan het einde van het eerste kwart werd de bal op de linkerzijlijn binnen het aanvallende 23 meter gebied uitgenomen en naar Tess van Bochove op de achterlijn gepasst. Tess draaide haar lichaam tussen de bal en de tegenstander en wist twee dames van Purmerend te passeren, waarna ze de bal hard op de plank inschoot: 1-0. Net voor het einde van het eerste kwart legde Femque Tangelder de bal op de voet van een verdediger van Purmerend, wat resulteerde in een strafcorner, deze werd helaas niet benut.

Hisalis zette het tweede kwart goed door en creëerde meteen een kans aan de linkerkant van het veld. Zoë Duivenvoorden liep op richting de cirkel en passte Tess van Bochove in op de achterlijn. Zij gaf de bal voor op Francesca Eekhout die de bal op de paal tipte waardoor deze bij Kaya Duivenvoorden terecht kwam. Zij pushte de 2-0 binnen. Aan het einde van het 2e kwart kreeg Hisalis nog een vrije slag in het 23 meter gebied. Femque Tangelder passte de bal naar Gemma Wijling, die opendraaide en de bal op een voet legde in de cirkel. De inzet van de strafcorner werd helaas gestopt door de keeper.

In het derde kwart waren de dames van Hisalis opnieuw de betere partij. Femque Tangelder onderschepte een bal rond de middellijn en passte Francesca Eekhout in, die de bal op de lat flatste. Kort daarna schoot Tess van Bochove de bal richting de paal, waar Francesca hem in het doel tipte: 3-0.

Het laatste kwart was wederom sterk, Hisalis bouwde goede aanvallen op en speelde om de speelsters van Purmerend heen. Een gehaalde strafcorner werd door Tess van Bochove hard op de plak geslagen, zo werd het 4-0. Aan het einde van het kwart liep Francesca Eekhout op aan de rechterkant van het veld en gaf de bal voor op Benice Wielinga, die de 5-0 binnenschoot.

Wedstrijdverslag: Bente Zandbergen