Mededelingen Apr
20

6e editie van het ABN AMRO E-toernooi

Zaterdag 11 april werd bij HV Abcoude de 6e editie van het ABN AMRO E-toernooi gespeeld. Aan dit toernooi namen 48 E-teams deel waarvan 24 jongens- en 24 meisjes teams. Het thema van het toernooi was dit jaar Carnaval en de meeste teams waren dan ook prachtig uitgedost. Hisalis werd vertegenwoordigd door de JE1, ME1 en de ME3. De deelnemende teams werden verdeeld over 8 poules en dit hield in dat iedere ploeg 5 wedstrijden speelde van 25 minuten. De ME3 was afgereisd met precies 6 speelsters en dus enigszins kwetsbaar. Dit bleek direct de eerste wedstrijd toen de ME3 op “gewoon gras” mocht aantreden tegen MHV Maarssen ME2. Helaas bleek één speelster meer last te hebben van de beginnende keelontsteking dan gehoopt en moest na 10 minuten het strijdtoneel verlaten. Dit hield in dat de meiden een kwartier lang met 5 speelsters op het loodzware gras de wedstrijd tot een goed einde moesten brengen. Maar de wonderen waren de wereld niet uit want toen de scheidsrechter floot voor het eindsignaal was de stand 1-0 voor ons.
Een knappe overwinning maar voor de rest van het toernooi één speelster te kort. Gelukkig had de ME1 voldoende spelers en zo werd afgesproken dat zij voor de 4 resterende wedstrijden steeds één speelster aan ons afstonden, Fantastisch!!
De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen de ME3 van het organiserende HV Abcoude. Over deze wedstrijd kunnen we kort zijn, in 25 minuten werd het 7-0 en onze keeper heeft niet één bal aangeraakt. Vervolgens stond Strawberries ME2 op het programma. Dit werd een hele leuke wedstrijd waarbij wij ook de enige tegengoal van dit toernooi incasseerden. Maar omdat wij er zelf 3 wisten te scoren bleef de ongeslagen status recht overeind. De 4e wedstrijd mochten wij aantreden tegen Amsterdam ME4. Ook deze wedstrijd werd er zeer sterk gespeeld en scoorden wij 4 keer en wederom had de keeper van ons niets te doen. De laatste wedstrijd werd weer op het zware gewone gras gespeeld en wel tegen Reigers ME2. De meiden van de ME3 gingen zeer fel van start en scoorden de 1-0. Daarna volgden er diverse mooie aanvallen maar Reigers wist de bal met kunst en vliegwerk tegen te houden. Tot 5 minuten voor tijd, want toen was het wel raak, de 2-0 op het scorebord en zo werd ook de laatste wedstrijd gewonnen.
Een prachtige prestatie van de meiden van Hisalis ME3. Het hele seizoen zijn er 3 wedstrijden gelijkgespeeld en is de rest gewonnen en als kroon op het werk mocht na dit prachtige zonovergoten toernooi ook nog de beker opgehaald worden. CHAPEAU!! Bijlage