Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
16

NOORDWIJK DAMES 1 - HISALIS DAMES 1 WEDEROM GELIJKSPEL

De dames van Hisalis waren vandaag weer gebrand om te winnen. Na de prachtige overwinning van vorige week op Loenen zijn de dames de tweede helft van de competitie op dreef. Toch geeft een streekderby tegen Noordwijk altijd wat extra spanningen. Hisalis begon iets wat onwennig aan de wedstrijd, daarbij speelt het veld een grote factor met zo veel zand. Achterin moest er geschoven worden door de afwezigheid van Anniek de Jong en Annemarie Westerbeek, maar met zo’n brede selectie is alles mogelijk. Door druk van Noordwijk wist Hisalis moeilijk uit de verdediging te komen en dit resulteerde dan ook in een doelpunt. Al gauw wisten de dames deze achterstand om te buigen naar een gelijk spel. Door een goede strafcorner wist Anne van den Heuvel de bal achter de doellijn te tikken (1-1). Na de rust kwamen de meiden pas echt los via twee fraaie cornerdoelpunten van Thekla en Manon. Een opzettelijke overtreding in de cirkel tegen Kim was rijp voor een strafbal; de scheidsrechter besliste anders en de corner die werd gegeven kon niet worden verzilverd. Noordwijk kreeg de strafbal wel, en na deze 2-3 gingen ze nog even volle bak. Helaas moest de uitstekend keepende Josje de bal nog een keer uit het net halen, waardoor we op 3-3 bleven steken. Enerzijds twee punten gemorst, anderzijds toch wel een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.