Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
25

D1 houdt lang stand tegen koploper

Op een regenachtige dag stond de wedstrijd tegen de nummer 1 Alkmaar op het programma voor Dames 1. Het strijdplan van coach Andi was duidelijk en zorgde ervoor dat het hele team gefocust aan de start stond.

Na het startschot begon Hisalis direct sterk aan de start. Alkmaar wist niet goed door te breken, doordat het hele team met elkaar samenwerkte. Aan het einde van het eerste kwart was de stand 0-0. Alkmaar raakte gefrustreerder toen dit ook de stand bleef tijdens het tweede kwart en had nog geen antwoord.

Na de rust probeerde beide teams tevergeefs de bal in het goal te leggen. Mede door het keeperswerk van invaller Lauren, ging de bal niet in het goal.

Het laatste kwart ging in en Alkmaar zette hoge druk Hisalis. Na een reeks van strafcorners belande de bal toch in het goal: 1-0. Voor Hisalis werd het daarna alles of niets; helaas scoorde Alkmaar nog een goal en werd de eindstand 2-0.

Het hele team heeft hard gewerkt en zich aan de opdracht gegeven. Extra dank aan toppers Tessa en Queen of the Field Lauren.

Wedstrijdverslag: Michelle Wijnhout