Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
19

H1 uit Silver Cup na shoot-outs

Heren 1 Hisalis trof vrijdagavond 17 november thuis streekgenoot Alliance, uitkomende in de 1e klasse,  in de vierde ronde van de Silver Cup. Er was veel publiek op deze wedstrijd afgekomen, en zij konden een spannende wedstrijd zien waar op het scherpst van de snede werd gestreden om de winst.

De eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd, enkele goede aanvallen leidden tot aantrekkelijk spel op het middenveld en voor beide goals. Bij rust stond het 1-1 na een strafcorner met een doelpunt van aanvoerder Boudewijn Broersen.

Direct na rust scoorde Jochem Dalhuizen een velddoelpunt in een rommelige situatie voor het doel van Alliance.  Het vierde kwart kreeg Hisalis de overhand in het spel en liet het publiek vele fraaie en gevaarlijke aanvallen op het doel van Alliance zien.

Ondanks dit overwicht wist Alliance toch de 2-2 te maken zodat het uitdraaide op de loterij van de shoot-outs waarbij Alliance aan het langste einde trok: 4-5 voor Alliance,  dus ook het einde van het bekeravontuur voor Hisalis.

De zondag daarna vertrok Hisalis naar DSHC in Delft  voor een reguliere competitiewedstrijd. Na wat aftasten door beide teams wist Mats de Bruin in een één op één situatie de 0-1 te maken na een scoop van Boudewijn Broersen vanuit het achterveld. In het tweede kwart voorkwam keeper Stefan Verbeek de gelijkmaker met een redding uit de linkerbovenhoek bij een strafcorner van DSHC. Kort voor rust wist de thuisploeg toch de 1-1 te maken.

In het derde kwart had Hisalis de kans op voorsprong maar na aangeven van Dirk Jan Remmerswaal kwam de bal bij de aanval van Hisalis maar via een shoot zodat er afgefloten werd. Kort voor rust maakte DSHC wel gebruik van hun kansen en kwam op 2-1 voorsprong. Na een gevaarlijke scoop van DSHC werd Jochem Dalhuizen geveld met een hoofdwond, gelukkig kon dit door de lokale EHBO verzorgd worden. Wellicht hierdoor geïnspireerd vocht Hisalis zich nog een weg naar een strafcorner. Naamgenoot Jochem van Schieveen bracht de stand gelijk met een directe slag op het doel zodat geëindigd werd met een verdienstelijk gelijkspel tegen de nummer 2 van de competitie: 2-2.

Wedstrijdverslag: Ron Wijling/Caroline van den Bosch, foto's: Auke Hoekstra