Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
13

D1 pakt net geen punt bij Roomburg

Tijdens de uitwedstrijd van Dames 1 bij LHC Roomburg beleefde het team een intense en emotionele wedstrijd die helaas voor Hisalis eindigde in een nederlaag, waarbij enkele betwiste beslissingen van de arbitrage een rol speelden.

De wedstrijd begon veelbelovend voor Hisalis, want het team kwam al snel op een 0-1 voorsprong. De aanval was scherp en geconcentreerd en de bezoekers hadden het gevoel dat ze controle hadden over het spel. Helaas voor Hisalis volgde al snel de 1-1, maar het team liet zich niet uit het veld slaan en wist zelfs weer op voorsprong te komen met 1-2.

In het vervolg van de wedstrijd kwam Hisalis in het laatste kwart van de wedstrijd toch weer  met 3-2 op achterstand. Met nog slechts vier minuten op de klok besloot het team alles op alles te zetten en haalde  coach Andreas Lehmann de keepster Sanne Cahalan uit het veld, waardoor Hisalis een extra veldspeler had. Met deze numerieke meerderheid wist het team een welverdiende gelijkmaker te scoren, waardoor de stand 3-3 werd.

Toen de  Hisalis keeper weer terug gewisseld werd, leek de wedstrijd met een gelijkspel afgesloten te kunnen worden. Maar helaas kreeg Roomburg in de laatste seconde van de wedstrijd een betwiste strafcorner, waarna de bal binnen een meter hoog werd gesleept op het bovenbeen van een Hisalis speelster. In plaatst van de verwachte afkeuring kreeg de thuisploeg opnieuw een strafcorner die succesvol benut werd, waarbij de Hisalis keeper op haar helm geraakt werd door de stick van een Roomburg speelster. Het was een bittere pil voor Hisalis om deze spannende wedstrijd met een verlies te  moeten afsluiten.

Wedstrijdverslag: Veerle de Nes