Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
12

H1 verliest 5-2 van Terriërs

Op de eerste droge dag sinds mensenheugenis trad Hisalis aan tegen de Terriërs in Heiloo. Daan Holsboer uit Heren 2 verving Maarten de Wit.  De Terriërs staan vrij onderaan in de competitie, maar kunnen wel doelpunten scoren: tegen koploper HDS verloren ze vorige week met een opvallende 6-8.

Het eerste kwart hielden beide teams elkaar in evenwicht: ook een snelle uitbraak van Hisalis werd gepareerd door de ervaren verdediging van de Terriërs. In het tweede kwart kwam de thuisploeg op voorsprong door een onverwachte bal die traag het doel in rolde. Kort voor rust maakte Hisalis gelijk door een mooie strafcornervariant die Boudewijn Broersen inpushte: de bal vloog via de lijnstopper van Terriërs hoog in het net: 1-1.

In het derde kwart zette de thuisploeg hoge druk op Hisalis en haalde een strafcorner.  Hisalis keeper Stefan Verbeek wist de aanval nog tot 3x tegen te houden maar toen belandde de bal toch nog op de plank: 2-1. Ondanks ogenschijnlijk goed spel van Hisalis kregen de bezoekers in het vierde kwart binnen zeven minuten opeens drie doelpunten om hun oren. Jochem van Schieveen maakte in de slotfase nog de 5-2 maar dit was niet de gehoopte uitslag voor Hisalis.

Wedstrijdverslag: Ron Wijling/Caroline van den Bosch, foto: Auke Hoekstra