Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
5

H1 wint 3-1 van Purmerend

Nieuws afbeelding

Na 10 minuten spelen kreeg Hisalis een strafcorner mee. De slag op doel van Tristan Beelen werd in eerste instantie gestopt door de keeper van Purmerend, maar de bal kwam terecht bij Boudewijn Broersen. Die speelde de bal door naar Hidde Kuiper die door de benen van de keeper de 1-0 op de plank legde.  Kort daarop zette Jochem Dalhuizen een mooie aanval op en passeerde enkele spelers van Purmerend, maar dit werd niet beloond met een doelpunt. Vervolgens werd een harde backhandslag van Job van Schieveen op doel maar net gestopt door de keeper.

Direct in het tweede kwart kwam Purmerend met een goede aanval helemaal tot aan de rechterachterlijn bij het doel van Hisalis. De spits gaf hem voor en zijn medespeler legde de bal hoog in het net: 1-1.

Na een gecombineerde aanval in het derde kwart van Hisalis over minstens drie schijven gaf Pepijn de Zwart de bal voor aan Deniz de Jong die de bal zelfbewust intikte: 2-1 voorsprong voor Hisalis.

In de slotfase gaf Boudewijn Broersen een verre scoop naar voren. Twee verdedigers van Purmerend slaagden er niet in die bal op te pikken, maar Deniz de Jong kreeg hem handig onder controle. Hij passte naar de attent meegekomen Jochem Dalhuizen  die de bal in kon inslaan zodat de eindstand 3-1 werd.

Wedstrijdverslag: Caroline van den Bosch, foto: Auke Hoekstra