Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
10

Dames 1 uit Silvercup na nipt verlies

Afgelopen vrijdagavond 10 november speelde Hisalis dames 1 haar tweede Silvercup wedstrijd van het seizoen. Na een overtuigende 1-6 winst op Woerden in de vorige ronde troffen ze nu eerste klasser Haarlem. Ondanks de kou was er veel publiek op de wedstrijd afgekomen en hing er een gezellige sfeer.

Hisalis was vastberaden om Haarlem in het eerste kwart meteen goed onder druk te zetten en begon scherp en energiek aan de wedstrijd. De dames wisten elkaar goed te vinden, passes werden strak gegeven en aanvallen werden snel opgebouwd. Hierdoor kwam Hisalis goed in het eigen spel en bleven ze met vertrouwen spelen. Ondanks de kansen lukte het Hisalis nog niet om te scoren. De verdediging van beide teams was scherp waardoor het eerste kwart eindigde in 0-0. Dit gaf de dames vertrouwen dat ze met het niveau van Haarlem mee konden hockeyen waardoor ze met goede moed aan het tweede kwart begonnen. Haarlem kwam ook beter in de wedstrijd, waardoor het spel wat meer op en neer ging, maar Hisalis wist het eigen spel goed te blijven spelen, bleef rustig uitverdedigen en scoringskansen creƫren. Aan het eind van het tweede kwart brak toch een speelster van Haarlem door, ze sloeg vanaf de rand van de cirkel hard op de plank, waardoor de eerste helft eindigde in 0-1.

In de rust sprak coach Andi de dames bemoedigend toe, en hadden de dames het vertrouwen dat ze de wedstrijd nog naar zich toe konden trekken. Ze begonnen weer sterk, maar Haarlem begon wat meer druk te zetten en snelle aanvallen uit te spelen. Hisalis bood weerstand en kreeg een paar grote kansen, maar kreeg het moeilijker. Na een onderschepping rond de middellijn brak één van de speelsters van Haarlem uit. Zij kwam via de zijkant de cirkel binnen, waar de aanval werd uitgespeeld en binnen getipt, zo werd het 0-2. Hisalis wilde nog steeds minimaal een gelijkspel uit de wedstrijd slepen en behaalde een strafcorner. Deze belandde na een harde flats van Jolien van Schieveen op de plank, waardoor het 1-2 werd met nog een paar minuten op de klok. Hierin deed Hisalis er alles aan om nog een paar goede aanvallen op te zetten, maar zelfs na een keeperswissel mocht het niet baten en eindigde de wedstrijd in 1-2. Zo zijn de dames uitgeschakeld in de Silvercup competitie.

Wedstrijdverslag: Bente Zandbergen

10 november 2023

_______________________________________________

Dames 1 verliest 2-3 van Maarssen

5 november 2023

Afgelopen zondag 5 november speelde Hisalis Dames 1 thuis een wedstrijd tegen Maarssen dames 1. In de eerste helft hadden de dames een aantal kansen maar deze gingen er helaas net niet in. Maarssen had een aantal kansen waar zij in de eerste helft 3 doelpunten uit gescoord hebben.

Na de rust kwam Hisalis goed terug in het eigen spel, en werden 2 doelpunten gemaakt. Het eerste doelpunt viel nadat Sanne Dijkstra de bal hoog in het net sloeg. Het tweede doelpunt werd tijdens een strafcorner hard in de hoek geslagen door Tess van Bochove. Het lukte de dames niet meer om de gelijkmaker te maken, en zo gingen de punten mee naar Maarssen.

Wedstrijdverslag: Sanne Cahalan