Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
30

H1 verliest met 6-1 uit van HDS

Het team van Tabe Roggeveen vertrok naar Den Haag voor hun wedstrijd tegen koploper HDS. Het laatste treffen met deze tegenstander was in de Silver Cup waar Hisalis helaas met shoot outs verloor. In een  lichte regenbui onderschepte Hisalis een uitbal van HDS en deze werd over rechts naar voren gebracht. Hidde Kuiper stond bij de keeper en kon aangespeeld worden. Zijn eerste schot werd nog door de keeper gepareerd maar Kuiper wist alsnog de bal onder de keeper in het doel te krijgen, zodat Hisalis op 0-1 voorsprong kwam. De vreugde was van korte duur want HDS maakte nog in het eerste kwart gelijk uit een strafcorner. In het tweede kwart werd Hisalis onder vuur genomen door voortdurende aanvallen van de thuisploeg. De tweede strafcorner was raak en HDS kwam op 2-1 voor. Hisalis vocht terug en na een goed opgebouwde aanval ging de backhand slag van Jochem Dalhuizen maar net over het doel. Na rust kwam HDS sterk uit de kleedkamer en toen de rook was opgetrokken was de eindstand 6-1 in het voordeel van HDS.

Wedstrijdverslag: Ron Wijling/Caroline van den Bosch, foto: Auke Hoekstra