Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
15

H1 pakt winst op Ypenburg

Hisalis ontving in eigen huis ”het leger” van Ypenburg uit Den Haag Zuidoost. Vorige jaar in de zaal had Hisalis met 6 spelers na een achterstand van 0-3 nog een gelijkspel afgedwongen, maar op het veld waren de krachtsverhoudingen nog niet bepaald.

In de beginfase ging het spel op en neer met af en toe wat speldenprikken van de aanvallers. In het tweede kwart kwam er een pass vanuit het achterveld tot op de rechterachterlijn van Ypenburg. Maarten de Wit ving de bal op maar uit de kleine hoek die hij nog had ging zijn aanvalspoging voorlangs. Kort daarop moest keeper Stefan Verbeek tot op de rand cirkel in actie komen om een gevaarlijke aanval onschadelijk te maken nadat de bal ongelukkig in de stick van een Ypenburg aanvaller was gekomen. Hidde Kuiper had nog een mooie kans maar zijn schot ging over het doel. Kort voor rust onderschepte Ypenburg de bal na een verdedigingsfout en de spits legde de bal in het doel na een directe confrontatie met keeper Verbeek. De scheidsrechter oordeelde echter dat de Hisalis keeper uit balans was gebracht door een schouderduw en keurde het doelpunt af.

Enkele minuten in de tweede helft kreeg Deniz de Jong een mooie scoringskans maar zijn bal ketste af op het vizier van de keeper van Ypenburg.

De bezoekers kregen daarna twee strafcorners mee waarbij keeper Verbeek zijn team in de wedstrijd hield door onder meer een fraaie redding met zijn rechterhandschoen in de uiterste hoek. De verrassende  strafcornervariant van Hisalis kort daarop ging maar net naast. Pepijn de Zwart gaf een harde pass vanaf de 23 meter lijn op goalgetter Hidde Kuiper die zich bij de linkerpaal had gepositioneerd maar die kreeg de stuiterende bal niet onder controle. De laatste 10 minuten zette Hisalis alles op alles om de winst binnen te halen en het team vocht voor elke bal tot enthousiasme van het publiek. Vijf minuten voor tijd wist De Zwart vanuit een goede aanvalsactie vanaf de linkerflank enkele verdedigers te passeren en legde de bal bij Kuiper die met een technische stickactie de bal op de plank wist te leggen:1-0. Hisalis werkte in de slotfase als een solide team samen om de winst in huis te houden.

Hidde Kuiper wist zelfs bijna de 2-0 te maken maar zijn lob vanaf rand cirkel belandde in het zijnet. Het bleef 1-0 voor Hisalis maar het team mocht tevreden zijn hoe zij de volle winst binnenhaalden door er keihard voor te werken.