Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
13

D1 door in Silvercup na 1-6 winst uit

Afgelopen vrijdagavond speelde Hisalis dames 1 hun eerste Silvercupwedstrijd van het seizoen uit tegen Woerden. De vierdeklasser had Hisalis vorig jaar met 2-3 uitgeschakeld, dus de dames waren uit op revanche en begonnen energiek aan de wedstrijd.

In het eerste kwart speelde Hisalis meteen goed het eigen spel. De dames zetten sterke aanvallen op, was verdedigend scherp en creëerde meteen een aantal kansen. Al snel kreeg Tess van Bochove de bal aan de linkerkant van het veld. Ze draaide handig open en passte de cirkel in, waar Kaya Duivenvoorden de bal vanaf de stip het doel in werkte: 0-1. De rest van het kwart ging het spel beiden kanten op maar werd niet meer gescoord.

De dames wilde de voorsprong in het tweede kwart uitbreiden en creëerde meteen veel kansen. Nadat een behaalde strafcorner niet werd benut speelde Sanne Dijkstra zichzelf vrij op de kop van de cirkel, waarna ze met een gecontroleerde backhandflats de 0-2 binnenschoot. Niet veel later maakte Gemma Wijling een mooie loopactie over de as van het veld. Nadat ze een aantal tegenstanders voorbij had gespeeld sloeg ze vanaf kopcirkel richting het goal, waar Sanne Dijkstra de bal knap met haar backhand in tipte, 0-3.

Na de rust deed Woerden hun best om de wedstrijd om te draaien. Ze zaten scherper op de bal en kregen een grote kans, die net voor het doel langs ging. Hisalis pakte dit goed op en begon weer betere aanvallen op te zetten. Niet veel later kreeg Kaya Duivenvoorden de bal op de stip aangespeeld, waarna ze opendraaide, een verdedigster uitspeelde en de bal hard op de plank binnenschoot, 0-4. Even later scoorde Lisanne de Jong na een snelle aanval de 0-5 met een backhandslag. Woerden was erop gebrand om nog iets terug te doen en scoorde aan het eind van het kwart nog de 1-5 door een hard ingeslagen strafcorner.

In het laatste kwart speelden de dames de wedstrijd sterk uit. Er kwamen geen tegengoals meer en na een strafcorner waarbij Jolien van Schieveen de bal strak op de plank binnenschoot eindigde de wedstrijd met 1-6 en zijn de dames door naar de volgende ronde!

Wedstrijdverslag: Bente Zandbergen