Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
15

D1 verslaat Zwaluwen met 2-1

Op zondag 15 oktober startte Hisalis dames 1 aan de zesde wedstrijd van dit seizoen. Na een winst op Bennebroek vorige week en een mooie silvercup wedstrijd tegen Woerden was dames 1 gebrand om de 3 punten in Lisse te houden.

Met het goede gevoel van vrijdag in het hoofd begonnen de dames sterk aan de wedstrijd. De ballen werden goed rond gepasst waarmee het team hun eigen spel speelde. Ondanks de kansen bleef de stand op 0-0.

Dit mooie spel zette zich voort in het tweede kwart waarin dames 1 al snel een strafcorner wist te behalen. De directe strafcorner schoot door waarna de bal werd afgelegd op Zoë Duivenvoorden. Middels een mooie backhandslag legde zij de bal voor op Lisanne de Jong die de bal in het doel tipte. 1-0 voor Hisalis!!

Na de rust werd de druk door De Zwaluwen flink opgevoerd. Desondanks wist dames 1 toch meerdere malen de cirkel van de tegenstander te bereiken, waar uiteindelijk een strafcorner kwam. Deze werd naar Jolien van Schieveen gepasst waarna zij de bal met een mooie beheerste flats richting Michelle Wijnhout bracht en zij hem mooi intipte. Hisalis was echter nog bezig met de grotere voorsprong die ze hiermee hadden opgebouwd, waar de Zwaluwen gebruik van maakte en zo een strafcorner aan de overkant van het veld creëerde. Deze werd goed benut en zo kwam de stand weer op 2-1.

Het laatste kwart werd wat rommeliger. De voorhoede van de Zwaluwen voerde de druk verder op waardoor dames 1 minder goed aan haar eigen spel toekwam. Gelukkig stond keepster Sanne Cahalan weer als een beest te keepen en hield zij de enkele strafcorners die het team tegen kreeg, buiten het doel. Hiermee wist het team de stand op 2-1 te houden en bleven de punten in Lisse.

Wedstrijdverslag: Lucia van Schaik