Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
2

D1 verliest 0-4 van Alkmaar

De dames begonnen de wedstrijd vol goede moed, het was onze eerste wedstrijd als volledig team zonder invallers. Ondanks de feestweek werd er hard getraind en is er veel geoefend op de half court techniek. We wisten dat Alkmaar een stugge ploeg zou worden en dat we een andere tactiek moesten gebruiken. We begonnen dan ook met lage druk en zone dekking.

Omdat dit een andere tactiek is dan dat we normaal spelen, waren we nog niet scherp en vlogen de aanvallen van Alkmaar ons om de oren. Helaas resulteerde dit al gauw in een 3-0 achterstand.

Na het eerste kwart hebben we een aantal aanpassingen gedaan en stonden we er veel sterker voor. Alkmaar kreeg minder kansen en we wisten de zones goed dicht te houden. Helaas maakten we zelf ook weinig kansen en bleven de acties en doelpunten uit. Veel ballen werden door het midden gespeeld, maar helaas onderschept door Alkmaar die scherp bleef. Na de rust hebben we besloten om meer op te bouwen en via de zijkanten naar voren te spelen.

Doordat we ballen via de zijlijn afwisselden met ballen door de as, creëerden we iets meer variatie en moeilijkheden voor Alkmaar. Met nog 10 minuten op de klok wist Alkmaar via een goede onderschepping 4-0 te maken.

Michelle Wijnhout stond sterk haar mannetje als controleur op het middenveld. Ze was veel aanspeelbaar en wist de aanvallen van Alkmaar te onderbreken. Zij werd dan ook "queen of the field”.
Ondanks een verlies hebben we de nummer 1 lastig het weten te maken en ons goed herpakt. Coach Andi Lehmann was hier trots op en gaat met opgeheven hoofd door naar volgende week en zo ook de dames.

Wedstrijdverslag: Gemma Wijling
Foto’s: Tristan Beelen