Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
26

H1 wint van Nwijk & Castricum

De eerste thuiswedstrijd van Heren 1 vond plaats op 17 september, Hisalis ontving streekgenoot Noordwijk. Tristan Beelen opende de score met zijn 1-0.  Pepijn de Zwart maakte kort daarop de 2-0. Daarna kwam Noordwijk meer in de wedstrijd, het team beloonde zich met de 2-1, maar de strafbal die ze daarna kregen werd gestopt door Hisalis keeper Stefan Verbeek. In de tweede helft vergrootte Hidde Kuiper de voorsprong tot 3-1 en Boudewijn Broersen tikte de 4-1 binnen. In de slotfase hield keeper Verbeek een tweede strafbal van Noordwijk tegen wat een opmerkelijke prestatie was. Zo bleef de teller staan op 4-1 winst voor Hisalis.

17 september vertrok Hisalis naar Castricum waar in het verleden met wisselend succes tegen is gespeeld. Na 5 minuten moest Hisalis keeper Stefan Verbeek al alles uit de kast trekken om een snel tegendoelpunt te voorkomen. Het spel ging op en neer en aan het einde van het eerste kwart kreeg Hisalis een strafcorner mee. Met een variant kon Tristan Beelen daaruit de 0-1 scoren.

In het tweede kwart zette Jochem Dalhuizen zijn aanvalsactie goed door op de keeper en maakte de 0-2. Hisalis kreeg de wedstrijd goed onder controle en Castricum wist alleen nog naar voren te komen via scoops of harde klappen richting de achterlijn van Hisalis, die de verdediging vervolgens weer onschadelijk kon maken. Kort voor rust was er nog een lange aanvalsactie van Hisalis die startte met een strafcorner, uiteindelijk werd de bal in het doel geslagen. Maar na overleg tussen de scheidsrechters werd het doelpunt afgekeurd wegens lichaamscontact met de bal door een Hisalisspeler..

Na rust kwam er een meer assertiever Castricum uit de kleedkamer, het team zette direct hoge druk en kwam na enige tijd terug tot 1-2 uit een strafcorner. Een tweede doelpunt van Castricum werd afgekeurd, maar kort daarna kwam de thuisploeg gelijk door een goed genomen strafcorner.

Hisalis liet dit niet op zich zitten en kwam na enkele snelle aanvallen op 2-4 voorsprong. Het spel verhardde op een minder prettige manier. In het laatste kwart kwam Castricum nog terug tot 3-4, maar in de slotfase werd het alsnog 3-5 voor Hisalis uit een strafcorner zodat de drie punten veilig gesteld waren.