Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
19

D1 speelt 1-1 tegen Hoorn

Nieuws afbeelding
Op 17 september speelde Dames 1 thuis tegen Hoorn. Deze tweede wedstrijd van de competitie was Dames 1 gebrand om na het verlies van vorige week de punten nu wel te pakken.
Om 12:45 ging het fluitsignaal en de wedstrijd begon. Dames 1 zette gelijk hoge druk en creëerde al snel de eerste aanvallen en kansen. In de eerste paar minuten kreeg dames 1 al een paar strafcorners mee wat jammer genoeg geen doelpunt werd. Maar Hisalis hield vol en creëerde steeds meer kansen en kwam steeds dichterbij een doelpunt.

In het tweede kwart ging Dames 1 weer sterk van start en met volle overtuiging om op voorsprong te komen. Na een goede onderschepping op links werd er een mooie aanval opgezet waarbij de bal via Gemma Wijling werd door gepasst naar Marije Schuit, die in de cirkel stond en bal over de keeper heen wipte. De bal belandde in het net en dus stond Dames 1 met 1-0 voor!

Het derde kwart begon en Hisalis Dames 1 begon weer sterk om ervoor te zorgen de voorsprong te behouden. Maar door een counter van Hoorn kreeg Hisalis een strafcorner tegen die hard op de plank werd geslagen en toen stond het 1-1. Ondanks dit tegendoelpunt hield Dames 1 de moed erin en bleef hoge druk zetten om weer op voorsprong te komen. In zowel het derde als het vierde kwart heeft Hisalis Dames 1 nog een aantal mooie acties gehad, maar deze brachten helaas geen verandering meer in de stand. Daarnaast dankzij de goede reddingen van keepster Sanne Cahalan wist ook Hoorn niet meer te scoren, waardoor de eindstand van deze wedstrijd dus eindigde met een 1-1 gelijk spel en is het eerste punt voor de competitie gepakt.

Volgende week speelt Dames 1 uit om 12:45 tegen Castricum. Hopelijk zien we jullie dan weer.

Wedstrijdverslag: Margot Porte
Foto's: Sam Hoekstra