Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
11

D1 verliest 1e wedstrijd 4-0 bij FIT

Op zondag 10 september was Hisalis Dames 1 te gast bij FIT. Na de promotie van het afgelopen jaar hadden de dames zin om op deze zonovergoten dag de punten mee naar Lisse te nemen. FIT was vorig seizoen boven de dames geëindigd in de derde klasse dus het zou een spannende wedstrijd worden.

Ondanks de hitte wisten de dames het eigen spel goed op te starten en trokken ze het eerste kwart naar zich toe. De dames wisten elkaar goed te vinden waardoor mooie kansen gecreëerd konden worden, maar een doelpunt viel nog niet. Ook was Hisalis verdedigend scherp op het counterhockey van FIT en werden snelle aanvallen goed uitverdedigd. In het tweede kwart voer FIT de druk op en kregen de dames het lastiger met zowel het creëren van kansen als het stoppen van aanvallen. Dankzij een aantal goede reddingen van keepster Sanne Cahalan gingen de dames met 0-0 de rust in.

Na de rust begonnen de dames weer sterk aan de wedstrijd door goede druk te zetten en te profiteren van de fouten van FIT. Een aantal mooie aanvallen werden opgebouwd en een strafcorner behaald, maar deze viel helaas niet binnen. Vlak voor het eindsignaal van het derde kwart kreeg FIT een vrije slag in de as van het veld, nadat Hisalis de bal volgens de scheidsrechter te snel verdedigde bij de voorafgaande vrije slag. Terwijl een aantal dames van Hisalis protesteerden bij de scheidsrechter, nam FIT de bal snel uit, waardoor een speelster vrij kwam op de buik van de cirkel, en de 1-0 binnenviel.

In het laatste kwart wist Hisalis hun eigen spel niet meer zo goed te spelen als in het begin van de wedstrijd. Door een backhandslag van één van de aanvallers van FIT werd vrij snel de 2-0 gemaakt. Even later kreeg Hisalis een strafcorner tegen, die strak op de plank werd ingeschoten, 3-0. Nog vlak voor het eindsignaal van het laatste kwart kwam FIT via de achterlijn de cirkel binnen, waar uit de counter nog 4-0 werd gescoord.

Wedstrijdverslag: Bente Zandbergen