Wedstrijdverslagen H1/D1 Jun
16

H1 speelt gelijk in Purmerend: 4-4

Onder tropische omstandigheden speelde Heren 1 hun laatste uitwedstrijd van dit seizoen in Purmerend. De teams begonnen nog redelijk fris op de warme mat en na korte tijd beloonde Purmerend zich via een strafcorner met het openingsdoelpunt. Kort daarna veroverde Pepijn de Zwart de bal en bereikte in de cirkel Maarten de Wit die met een tip-in de 1-1 maakte.

Maar de strafcornerspecialist van Purmerend zette net voor het einde van het eerste kwart zijn team op 2-1 voorsprong door opnieuw een goed genomen corner. Vrijwel meteen in het tweede kwart herhaalde dit scenario zich en kwam de thuisploeg op 3-1.

Het derde kwart vond Hisalis een antwoord op de hoge druk die Purmerend voortdurend op de spelopbouw van hun bezoekers zette: na een lange opbouw kwam de bal bij Hidde Kuiper die de cirkel in sprintte. Maarten de Wit nam de aanval over maar zijn harde slag op doel belandde op de paal. In de rebound kwam de bal  bij Dirk Jan Remmerswaal terecht die deze handig met een lob over de uitkomende keeper liftte: 3-2 en de aansluiting was gevonden. Hierdoor gemotiveerd kwam Hisalis beter in hun eigen spel en veroverde een strafcorner die Sam Hoekstra heerlijk binnensleepte zodat het 3-3 werd.

Hisalis ging op jacht naar meer, na een opbouw over rechts door aanvoerder Boudewijn Broersen ging de bal via Dirk Jan Remmerswaal direct naar Pepijn de Zwart die richting 23-meter lijn sprintte. In de cirkel ontving Maarten de Wit de bal en scoorde in een vloeiende  beweging de 3-4. Uiteindelijk zorgde ook de temperatuur voor nog wat verhitte situaties op het veld met bijbehorende kaarten zodat met tien man van Hisalis op het veld Purmerend alsnog gelijk wist te maken. Maar uiteindelijk toch een redelijk succes na het wegwerken van een 3-1 achterstand.

Foto’s: Auke Hoekstra