Wedstrijdverslagen H1/D1 Jun
15

D1 sleept promotie binnen in Purmerend

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag speelde Dames 1 de op één na laatste competitiewedstrijd uit tegen Purmerend. Er stond veel op het spel, want bij winst zou Hisalis zeker zijn van de promotie naar de tweede klasse. Maar ook voor Purmerend was dit een belangrijke pot, want verlies zou voor hun definitieve degradatie voor volgend seizoen betekenen. In de brandende zon, met veel meegekomen publiek en met M018-1 invallers Renske Overgaag en Marije Schuit begonnen de dames aan de wedstrijd.

In de eerste helft had Hisalis het lastig. De dames van Purmerend zetten Hisalis overal op het veld goed onder druk. Samen met het warme weer en het stuiterende waterveld zorgde dit ervoor dat Hisalis moeite had om het eigen spel goed op te starten. Aanvallen gingen beide kanten op maar werden nét niet gescoord, of mooi gestaakt. Hierdoor was de score bij rust 0-0.

De dames van Hisalis kwamen scherper uit de kleedkamer en startten met meer pit de tweede helft. Dit resulteerde al snel in een strafcorner, maar de doelpoging werd afgekeurd omdat de bal niet buiten de cirkel zou zijn geweest. Hisalis bleef goede acties maken en kon elkaar beter vinden dan in de eerste helft van de wedstrijd. Verdedigend wist Hisalis beter om te gaan met de harde ballen langs de lijn en de scoops van de verdediging van Purmerend. Ondanks dat de dames beter in de wedstrijd kwamen, bleef het spannend.

Ook het laatste kwart van de wedstrijd werd door Hisalis sterk gestart. Het harde werken van de dames werd halverwege dit kwart dan toch beloond met een strafcorner, die door Zoë Duivenvoorden vol overtuiging tussen de palen werd gesleept. De verlossende 0-1 stond hiermee op het scorebord. De laatste minuten hebben de dames alles op alles gezet om een verdedigend doelpunt te voorkomen, en met succes. Het tegendoelpunt van Purmerend bleef uit, waardoor de wedstrijd met 0-1 eindigde. Hisalis dames 1 promoveert hiermee voor het eerst in clubgeschiedenis naar de tweede klasse!

Wedstrijdverslag: Bente Zandbergen, foto’s: Sam Hoekstra