Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
4

D1 gelijk tegen Spandersbosch: 1-1

Hisalis dames 1 mocht op het eigen veld aantreden tegen Spandersbosch. Een mooie zonnige dag en veel toeschouwers zorgden ervoor dat de dames extra veel zin hadden in de wedstrijd. De eerder gespeelde wedstrijd tegen Spandersbosch was een beladen wedstrijd. Met een royale voorsprong wisten de Dames uiteindelijk maar nét te winnen tegen de stugge ploeg uit Hilversum. Hisalis Dames 1 wist dus waar deze dames toe in staat zijn.

Na een goede warming up begon de wedstrijd. Dames 1 van Hisalis startte niet scherp en kwam moeilijker in de wedstrijd vergeleken met vorige weken. Er werd door beide ploegen afgetast. Wat op het eerste gezicht een onschuldige vrije slag tegen bleek te zijn, pakte anders uit. Vanuit een vrije slag op het middenveld werd de bal de cirkel ingebracht. De eerste push werd door de keepster Sanne Cahalan gekeerd, maar helaas liep 1 van de speelsters goed op de rebound: 0-1.

Hisalis Dames 1 liet haar hoofd niet hangen en kwam na enkele minuten sterk terug. Via een scoop van Veerle de Nes, kwam de bal aan bij Benice Wielinga, die deze direct doorspeelde naar de vrijstaande Tess van Bochove. Zij speelde de bal eenvoudig naar kop cirkel, waar de inkomende Zoë Duivenvoorden de bal mee kon nemen en in het goal kon slaan. 1-1.

Na een rust vol positieve coaching startten de Dames goed aan de tweede helft. Er werden kansen en corners gecreëerd, maar de bal het goal in krijgen lukte niet. De rest van de wedstrijd ging het over en weer. De aanvallen van Spandersbosch werden keer op keer afgebroken door de sterk staande verdediging van Hisalis Dames 1.

Ondanks de mooie aanvallen kreeg Hisalis de bal maar niet in het goal en dit resulteerde in een magere 1-1 eindstand.

Wedstrijdverslag: Kaya Duivenvoorden, foto’s: Sam Hoekstra