Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
13

D1 start met 1-2 winst bij Strawberries

Op zondag 12 maart begon Dames 1 de tweede seizoenshelft met een wedstrijd tegen Strawberries. De zaalperiode was achter de rug en na een aantal oefenpotjes op het veld waren de dames klaar om de punten mee naar Lisse te nemen.

Hisalis begon meteen goed aan de wedstrijd. De dames van Strawberries zetten weinig druk op de verdediging waardoor aanvallen goed opgebouwd konden worden. Door goed samenspel en rust in het veld werd uiteindelijk een strafcorner behaald, die Zoë Duivenvoorden hard in de rechterhoek pushte, 0-1.

Na een korte bespreking gingen de dames door met hun eigen spel. Het middenveld verdeelde het spel goed en er werden veel kansen gecreëerd. De dames van Strawberries waren vooral gefocust op de counters, maar Hisalis speelde hier goed op in en was scherp na balverlies. Het spel begon meer heen en weer te gaan en tegen het einde van het kwart kreeg Tess van Bochove de bal aangespeeld. Ze rende de cirkel in, draaide om een verdediger heen en schoot de bal vanuit de draai hard op de plank, waardoor de dames met 0-2 de rust in gingen.

De Strawberries namen in de tweede helft meer initiatief. Ze zetten de druk hoger neer waardoor Hisalis meer moeite kreeg met uitverdedigen. Overal in het veld zaten de dames van Strawberries er dichter op, wat ervoor zorgde dat Hisalis meer balverlies leed, en elkaar minder goed kon vinden. Er waren goede pogingen aan beiden kanten, maar deze zorgden nog niet voor doelpunten.

In het laatste kwart was Hisalis minder scherp. Passes werden slordiger en er werd veel onnodig balverlies geleden. Hierdoor speelde het spel zich vooral af op de verdedigende helft van het veld. Strawberries profiteerde van balverlies en sloeg vanaf de 23 meter-lijn een harde bal de cirkel in. De bal belandde bij een aanvalster, die hem doel in tipte, zo werd het 1-2. Met nog 10 minuten op de klok werd het spel chaotischer. De Strawberries waren gemotiveerd om er een gelijkspel uit te slepen en Hisalis had veel minder rust in het spel. Na een spannende slotfase wisten de dames de stand gelukkig op 1-2 te houden en gingen de punten mee naar Lisse.

Wedstrijdverslag: Bente Zandbergen