Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
27

H1 speelt gelijk bij Nieuwegein: 2-2

Hisalis was op bezoek bij Nieuwegein, deze tegenstander is net als Hisalis vorig seizoen naar de tweede klasse gepromoveerd. Nieuwegein liet direct zien waarom zij gepromoveerd waren en zetten meteen Hisalis onder hoge druk. Dit resulteerde in een 1-0 achterstand na pas ruim twee minuten spelen. De twee spitsen van de thuisploeg waren voortdurend voor het doel van Hisalis te vinden en renden daar heen en weer. De gevaarlijke counters kwamen regelmatig bij deze aanvallers terecht maar werden goed gepareerd door de verdediging van Hisalis.

Het tweede kwart kwam Hisalis gelijk door een langdurige belegering van de keeper door Hisalis: Hidde Kuiper schoot meerdere malen op doel maar de doelman wist de bal enkele keren te stoppen, bij de laatste poging kwam de bal net nog bij Maarten de Wit die de bal in het doel kon tikken: 1-1. Kort daarna wist Kane Zuiderduin de bal van Nieuwegein te onderscheppen en hij speelde de bal naar Mats de Bruin. In de cirkel gekomen plaatste die de bal naar de van links inkomende Pepijn de Zwart die met zijn backhand op het doel schoot. De keeper wist de bal te stoppen maar de rebound kwam terecht bij Hidde Kuiper die de 1-2 kon scoren.

Na rust maakte Nieuwegein direct gelijk zodat Hisalis opnieuw hard aan de bak moest om de winst binnen te kunnen slepen. Inmiddels begon het zachtjes te regenen. Beide ploegen  hadden hetzelfde doel en hielden elkaar hierdoor in evenwicht. De eindstand bleef uiteindelijk op een gelijkspel steken.

Wedstrijdverslag: Ron Wijling/Caroline van den Bosch, foto's: Auke Hoekstra