Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
19

H1 uit Silver Cup na shoot-outs: 4-5

Nieuws afbeelding

Ondanks het druilerige en koude weer stond het vol met toeschouwers langs de lijnen op vrijdagavond bij Hisalis. Heren 1 trof HDS uit Den Haag, die met een spelersbus met team en supporters naar Lisse waren afgereisd voor de tweede ronde van de Silver Cup.

Na de fakkelceremonie konden de teams starten nadat de rode rook was weggewaaid.

HDS speelt ook in de tweede klasse en liet direct zien dat het een gevaarlijke tegenstander was. Het spel ging heen en weer, beide teams waren erop gebrand om als eerste een doelpunt te scoren. Spits Maarten de Wit werd onderuit gehaald door een verdediger die daarvoor geel kreeg.

Tegen het einde van het eerste kwart kreeg Hisalis een strafcorner tegen waarbij de lijnstopper te vroeg uitliep en naar de middellijn verwezen werd. De tweede corner werd volgens de arbitrage opzettelijk over de achterlijn geslagen door een Hisalis verdediger  zodat er een derde gegeven werd. Die werd door HDS hard op de plank geslagen: 0-1.

Het tweede en derde kwart probeerde Hisalis de aansluiting te vinden maar hun aanvalspogingen stuitten telkens op de stugge en stabiele verdediging van HDS. De spanning in de wedstijd nam wel toe omdat Hisalis beslist niet wilde verliezen en voortdurend probeerde een zwakke plek bij HDS te vinden om te kunnen scoren.

In het laatste kwart was er een uitbraak van Dirk Jan Remmerswaal die alleen richting doel van de bezoekers sprintte. De keeper kon niet anders dan buiten zijn cirkel te proberen om deze aanval te stoppen. Hij speelde in eerste instantie de bal met zijn stick, maar daarna kwam de bal toch op zijn legguards. De scheidsrechters beoordeelden dit als een "breakdown of play”, de keeper had bewust het risico genomen om buiten de cirkel een sliding te maken. In deze cruciale fase van de wedstrijd weegt een dergelijke overtreding zo zwaar dat Hisalis een strafcorner kreeg en de keeper een gele kaart. De doelverdediger moest daardoor bovendien het veld verlaten voor 5 minuten. Hisalis koos voor een hard schot op doel en niet voor een hoge sleeppush, helaas werd het schot gestopt door een erg blije lijnstopper van HDS.

In de vijf minuten zonder keeper zette Hisalis alle zeilen bij om zo veel mogelijk het doel van HDS aan te vallen. Kort voordat de keeper weer terug mocht lukte het Hisalis om de verdediging uit te spelen en  Maarten de Wit wist in het lege doel de 1-1 te scoren, tot grote vreugde van de Hisalis spelers en toeschouwers.

Het bleef 1-1 zodat de teams zich op moesten maken voor het nemen van elk 5 shoot-outs.

HDS bleek daar iets meer bedreven in dan Hisalis. Keeper Maarten Knaap kwam zo fors uit op de eerste speler dat hij die omver liep. De strafbal die daarop volgde ging op de plank.

Hisalis scoorde 3 keer en HDS trof 4 keer doel, zodat de eindstand 4-5 werd en HDS doorgaat naar de volgende ronde van de Silver Cup.

Gelukkig was het warm en gezellig in het clubhuis en samen met de tegenstanders en alle toeschouwers werd de avond ondanks de uitschakeling toch nog in goede  harmonie afgesloten.

Wedstrijdverslag: Caroline van den Bosch, Foto’s: Auke Hoekstra