Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
5

D1 wint met 2-1 van Mijdrecht

Afgelopen zondagmiddag speelde Hisalis Dames 1 in Lisse een wedstrijd tegen Mijdrecht Dames 1. De tegenstander was dit jaar gepromoveerd uit de vierde klasse en stond als achtste in het klassement. Ondanks de regenachtige dag waren de dames gebrand om de gedeelde tweede plaats te behouden.

Hisalis begon de wedstrijd met rust aan de bal en wist elkaar direct goed te vinden. Er werden mooie acties gemaakt en om de druk van Mijdrecht heen gespeeld om kansen te creëren. Mijdrecht had op hun beurt ook een aantal uitbraken maar die wist de verdediging van Hisalis goed te stoppen. Tijdens het tweede kwart begonnen de dames de druk op te voeren. Er werden snelle passes gegeven en het middenveld creëerde veel ruimtes om in te hockeyen. De spitsen maakten een aantal mooie acties maar de ballen gingen net voor het doel langs of werden onderschept door de keepster. Zo gingen de dames met 0-0 de rust in.

In het derde kwart begon ook Mijdrecht beter in de wedstrijd te komen. Ze scoopten veel ballen waardoor de spitsen diep in het veld konden komen. Zo kregen ze een aantal kansen, en ook een aantal strafcorners. Eén daarvan werd met een harde slag op de plank geslagen, waardoor het 0-1 werd. De dames van Hisalis moedigden elkaar aan op scherp te blijven waardoor al snel een aanval over de linkerkant van het veld werd opgebouwd. De bal werd de cirkel in gebracht waar Sanne Dijkstra hem laag het doel in schoot. Zo werd het nog binnen het derde kwart 1-1.

De dames van Hisalis waren gemotiveerd om de punten in Lisse te houden en voerden de druk in het vierde kwart verder op. Er werden veel aanvallen opgebouwd maar de verdediging van Mijdrecht wist ervoor te zorgen dat deze snel in counters om werden gezet. Hisalis was scherp en verdedigde de bal uit, om vervolgens weer een aanval op te starten, waaruit een strafcorner werd behaald. De directe sleeppush werd door de keepster van Mijdrecht tegengehouden en hoog teruggespeeld naar de linkerkant van de cirkel, waar Tess van Bochove de bal controleerde, om de keepster heen draaide en hard op de plank binnenschoot. Zo werd het vlak voor het einde van de wedstrijd 2-1 en bleven de volle drie punten in Lisse.

Wedstrijdverslag: Bente Zandbergen, foto’s Sam Hoekstra