header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
6

H1 bekert door met rouwrandje

Nieuws afbeelding Heren 1 speelde vrijdagavond voor de Silver Cup tegen de Kikkers uit Nieuw Vennep. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor het onverwachte verlies van Florian de Clercq, voormalig Hisalis veteraan, vrijwilliger, trainer, sponsor en scheidsrechter van Heren en Dames 1. Na dit indrukwekkende eerbetoon startte Heren 1 met de bekerwedstrijd, spelend met rouwbanden.
Het publiek was in grote getale aanwezig om te komen kijken en om Heren 1 aan te moedigen met spandoeken, zangkoren en fakkels. Beide ploegen gingen fel van start maar het openingsdoelpunt viel na een kwartier spelen voor de Kikkers.  De mannen van Tabe leken absoluut niet aangeslagen en bleven de verdedigingslinies van de tegenstander bestoken met uitgekiende aanvalspatronen. Het duurde niet lang of de gelijkmaker viel door een fraaie actie van Deniz de Jong. Daarna bracht Hidde Kuiper zijn ploeg op een 2-1 voorsprong.

Het derde kwart zakte Hisalis wat in, maar het vuur kwam naast vanuit de fakkels ook weer terug in spel in het laatste kwart.  Matthijs Wijling en Boudewijn Broersen breidden daarin de voorsprong uit tot een comfortabele 4-1, tot enthousiasme van het publiek.
De Kikkers deelden nog een plaagstoot uit door het maken van de 4-2 maar de overwinning van Hisalis was duidelijk zodat het team zich op kan maken voor de volgende ronde van de Silver Cup op 19 november.

Foto's: Auke Hoekstra