Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
13

Dubbelslag voor H1 in topweekend: 2x winst

Nieuws afbeelding Vrijdagavond reisde Heren 1 af naar Bleiswijk voor de Silver Cup.
Tristan Beelen viel in ivm blessures van Dirk Jan Remmerswaal en Sam Hoekstra. Na anderhalve minuut stond het al 0-1 voor Hisalis door een doelpunt van Deniz de Jong. Daarna volgende er twee scores en in het derde kwart maakte de Jong de 0-4 door eerst heel rustig te wachten tot de keeper naar de grond dook om vervolgens de bal hoog in het net te pushen. In de laatste minuut wist Bleiswijk nog de eer te redden met een onhoudbaar schot na een verre scoop vanuit het achterveld. Hisalis kon met 1-4 winst tevreden naar Lisse terug.

Zondag was de tegenstander Rijnvliet in Utrecht. Ditmaal waren Pepijn de Zwart en Francois Hof als invallers meegenomen. Aanvankelijk kostte het Hisalis moeite om hun eigen spel te vinden. De ervaren tegenstander maakte het keeper Yorik lastig maar hij hield zijn doel knap schoon. Bij een moment van verwarring over een vermeende bolle kant situatie van een stick profiteerde Rijnvliet en opende de score met 1-0. Kort voor het eind van het eerste kwart maakte Deniz de Jong gelijk met een lobje over de keeper van Rijnvliet.

De tweede helft scoorde opnieuw de Jong de 1-2.  Een aanval van Maarten de Wit werd onreglementair gestuit door de verdediging van Rijnvliet. Boudewijn Broersen sloeg de daarvoor toegekende strafcorner hard op de plank en maakte de 1-3. Kort voor het einde sleepte Sven Cozijn nog de 1-4 naar binnen zodat de dubbelslag dit weekend voor Heren 1 met twee keer 4-1 winst een feit was.