Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
3

D1 wint in Silver Cup tegen Catwyck: 3-2

De spanning voor de wedstrijd was duidelijk te voelen bij de dames. Er stond veel publiek langs de zijlijn om de dames aan te moedigen. Direct na het eerste fluitsignaal ging Hisalis fel van start. In de eerste paar minuten kreeg Hisalis een paar mooie kansen. Een daarvan werd via de rechter kant van de cirkel opgezet. Het schot ging vlak voor het doel langs. Al snel kon Catwyck onder de druk uitkomen en wist geregeld mooie tegenaanvallen te creëren. De keepster van Hisalis, Laura Vos, wist deze aanvallen goed te pareren en de ploeg uit Lisse op de been te houden. Hisalis kon goed stand houden en ging met 0-0 de rust in.

Na de rust zette Catwyck direct druk en wist via een hobbel bal te scoren 0-1. Hisalis had daar direct antwoord op. Door de bal snel te nemen binnen de 23 m lijn kreeg Tess van Bochove de vrije doorloop de cirkel in. De keepster kwam uit, maar werd verrast door het harde schot van Tess. Door de benen van de keepster rolde de bal het doel in. 1-1. Catwyck opende daarna direct de aanval en kwam op 1-2 voorsprong door het benutten van een strafcorner.

Catwyck kwam steeds minder vaak onder de druk van Hisalis uit. Hisalis daarentegen creëerde steeds meer kansen. Via een aanval via de rechterkant, was het weer Tess van Bochove die de cirkel binnen kon lopen via de achterlijn en de bal in de korte hoek van de keepster kon spelen 2-2. Het bleef lang spannend. Bij gelijkspel zou de wedstrijd beslist moeten worden met shootouts. Gelukkig kreeg Hisalis in de laatste minuten een strafbal mee door een overtreding van de keepster. Sanne Dijkstra wist deze mooi te benutten. 3-2!

Deze geweldige overwinning heeft ervoor gezorgd dat de dames door zijn naar de volgende ronde.

Dank aan al het publiek voor het geweldige support!

Wedstrijdverslag: Dames 1