header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
19

Start feestweekend met wedstrijd H1-oud H1

Nieuws afbeelding

Afgelopen vrijdag was de aftrap voor het openingsweekend van het nieuwe waterveld op HC Hisalis. De afgelopen maanden is er hard gewerkt door zowel vrijwilligers als professionals om dit nieuwe state-of-the-art veld te kunnen realiseren. Om dit te vieren, is er een speciaal oud-heren 1 team van stal gehaald om het op te nemen tegen het huidige Heren 1 team.

Onder de teamnaam "The Legends” traden oude bekenden zoals Karst van der Borg, Jeroen Brouwer, Guus van ’t Pad Bosch en Maarten Gietelink aan om het huidige vlaggenschip te laten zien dat ze het hockeyen nog niet verleerd zijn. Met een gezellig aantal toeschouwers die zich Coronaproof rondom het veld hadden opgesteld, gingen beide ploegen er vanaf minuut 1 volle bak tegenaan om geen gezichtsverlies te lijden. 


De eerste helft ging het spel over en weer en waren er kansen voor beide ploegen. Het was uiteindelijk Heren 1 die de 1-0 wist te maken. Dirk Jan Remmerswaal, de enige speler die met alle spelers in een team heeft gezeten, kon de bal in de touwen slaan uit een rebound in de strafcorner. Met deze stand werd ook de tweede helft begonnen. Oud Heren 1 kon de hoge druk van Heren 1 wat minder goed onder controle krijgen en al snel was het Deniz de Jong die na een goede opkomende actie van Sam Hoekstra de 2-0 wist te maken. Oud Heren 1 gaf echter niet op. Met een gevaarlijke corner kon bijna de aansluitingstreffer bijgetekend worden, maar de bal werd door Sven Cozijn van de lijn gehaald.

 

 Bij Oud Heren 1 werd toch de fitheid een blok aan het been. Ondanks wat zeer mooie behendige acties, was het toch Heren 1 die met kort combinatie hockey nog drie goals op het scorebord kon noteren. 


Het laatste kwart was een bijzondere. Niemand minder dan huidig Hisalis voorzitter Olaf Flippo, had de Hisalis jersey aangetrokken om het huidige H1 team te ondersteunen in het veld. Dat hockeywijsheid met de jaren komt, heeft Olaf zeker laten zien. Met een paar mooie acties op linksvoor wist Olaf het publiek op de spreekwoordelijke banken te krijgen.


 Na afloop van de wedstrijd werd er nog op 1,5m afstand na- en bijgepraat tussen beide teams en werden de plannen voor een revanche al gemaakt.


 Sven Cozijn

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.