Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
8

H1 begint 2e helft competitie goed met winst op Zeewolde:4-2

De winterstop is voorbij en het eerste Herenteam van Hisalis ontving Zeewolde. Mats de Bruin, Tigo Dik en Floris Spoelstra van Jongens A1 speelden mee.

Ondanks de lage positie van Zeewolde in de ranglijst begonnen de bezoekers met veel ambitie. Hisalis veroverde de eerste strafcorner door goed spel van Andreas Lehmann maar de sleeppush van Sven Cozijn ging net naast het doel. Onverwachts viel de eerste goal van de wedstrijd kort voor het einde van het eerste kwart maar werd gemaakt door Zeewolde:  0-1.

Het tweede kwart kreeg Hisalis strafcorner na strafcorner mee, maar wist er geen enkele te verzilveren. Maar kort voor rust wist Maarten de Wit dan toch de verdiende gelijkmaker te scoren zodat de teams met gelijke stand van 1-1 even konden bijkomen.

Kort na rust sloeg strafcornerspecialist Boudewijn Broersen de eerste mogelijkheid hard in, er was enige discussie of de bal te hoog was ingeslagen, maar het doelpunt bleef staan: 2-1.

Deniz de Jong had een mooie aanvalsactie vanaf de 23 meter lijn en gaf de bal scherp op wederom Maarten de Wit die de 3-1 scoorde.  Het vierde kwart toonde een op en neer gaand spel, waarbij Hisalis de spelbepaler bleef.Dit resulteerde uiteindelijk in de 4-1 voor hattrick-maker de Wit.

Zeewolde kreeg nog een strafcorner in de slotfase die uitmondde in een strafbal die in het doel van Hisalis belandde, zodat de eindstand 4-2 voor Hisalis werd. Door deze winstpartij komt Hisalis op een fraaie tweede positie in de competitie te staan onder het al ver uitgelopen Athena. Er zijn nu 5 teams met vrijwel hetzelfde aantal punten, zodat de tweede helft van de competitie zeer spannend zal zijn.

Foto’s H1: Auke Hoekstra, input verslag: Ron Wijling