Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
18

Heren 1 houdt Kraaien op 2-2 in passievolle wedstrijd

Hisalis was op bezoek bij de Kraaien in Wijdewormer, heerlijk hockeyweer maar de laagstaande zon maakte het de spelers af ten toe wel lastig de juiste teamgenoot te vinden. Ondanks veel balbezit voor Hisalis legden de Kraaien hoge druk op Hisalis door hun snelle counters. Gelukkig was keeper Pim Vreeken alert en hield de eerste twee strafcorners van de Kraaien uit zijn doel. In het tweede kwart haalde Hisalis zelf de strafcorners binnen: drie achter elkaar door hakken op de stick van de  doorgebroken Jurriaan Beelen en shoots van de Kraaien. De derde werd door Boudewijn Broersen hard op de plank geslagen: 0-1.

Na rust gingen de Kraaien op zoek naar de gelijkmaker, ze brachten veel energie in het veld wat resulteerde in een rommelgoal en goed genomen strafcorner zodat Hisalis in het laatste kwart tegen een achterstand van 2-1 aankeek. In de slotfase kreeg Hisalis nog een strafcorner mee: de sleeppush van specialist Sven Cozijn werd gestopt door de keeper, maar in de rebound en kluts die daarop ontstond voor het doel wist uiteindelijk Hidde Kuiper de bal in het doel te prikken.

De Kraaien zetten alles op alles om de wedstrijd te winnen zodat zij in de top drie van de competitie konden komen. De sfeer werd hierdoor grimmiger, het spel werd fysiek aan beide kanten, echter gingen de Kraaien een paar keer te ver wat bestraft werd met gele kaarten. Aanvoerder Boudewijn Broersen werd in de laatste minuut nog met een soort rugby actie uit het veld gekegeld toen hij langs de lijn met de bal opkwam. Ook die onbeheerste actie leverde geel voor de Kraaien op. Het was spannende wedstrijd met in de slotfase iets te veel strijd, maar Hisalis ging naar huis met een verdiend punt.

Foto’s H1: Auke Hoekstra