header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
29

Dames 1 wint uit van taai Spitsbergen met 0-2

Nieuws afbeelding

Het was weer een belangrijke wedstrijd voor Dames 1 bij Spitsbergen in Veenendaal, bij winst zou het team aan kunnen haken bij de top 3 van de competitie. De spirit zat er goed in, de warming up was fel en deze energie bracht het team mee naar de wedstrijd.

 Vanaf de eerste minuut waren de intenties van Hisalis duidelijk:  snel een doelpunt scoren. In het eerste kwart was er veel balbezit op de helft van Spitsbergen en in hun cirkel, maar dit leidde nog niet tot het verdiende doelpunt. Kort voor het einde van het eerste kwart haalde Hisalis hun tweede strafcorner. Er werd een variant gespeeld op Anne van Tol, die de bal links van de keeper in het doel sloeg: 0-1 voorsprong.


 In het tweede kwart was het speelbeeld niet anders. Hisalis zocht de aanval maar wist het net niet te vinden. Het werd de bezoekers ook erg moeilijk gemaakt doordat Spitsbergen met bijna het hele team in de cirkel stond.

 In de rust werd besproken om gewoon het eigen spel door te zetten, omdat het volgende doelpunt in de lucht hing. Dit gebeurde toen ook snel:  Zoë Duivenvoorden kreeg de bal in de cirkel en pushte op goal. Via de voeten van de verdediger van Spitsbergen rolde de bal tegen de plank. Er werd volop gejuicht, maar helaas had de scheidsrechter al gefloten voor een strafbal. Gelukkig was dit geen probleem voor opnieuw Zoë die de bal onhoudbaar voor de keeper in de hoek schoot: 0-2.

 In de rest van kwart drie en vier werden er nog wat strafcorners gehaald en veel kansen gecreëerd. Maar deze leidde niet tot doelpunten zodat de wedstrijd eindigde in een 0-2 overwinning zodat de doelstelling gehaald werd.

 Verslag D1: Anne van Tol

 

Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis