header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
12

Heren 1 Hisalis zet Zeewolde uit weg met 0-6

Nieuws afbeelding

De hockeycompetitie is weer gestart en het eerste Herenteam van Hisalis vertrok naar een nieuwe tegenstander:  Zeewolde, gedegradeerd uit de tweede klasse. De ploegen moesten even aan elkaar wennen, maar na een goed kwartier werd de score van het seizoen door Hisalis geopend  uit de rebound van een strafcorner door debutant uit de jeugd Sam van Tol.

 

De rest van de eerste helft wist Zeewolde Hisalis nog van zich af te houden, maar in de tweede helft maakte Boudewijn Broersen al snel de 0-2 met een scherp geplaatste bal uit de strafcorner. Daarna liep de score gestaag op: Hidde Kuiper maakte de 0-3 met een snelle slag uit de draai die de keeper van Zeewolde verraste. Matthijs Wijling speelde attent de bal uit de rebound van de keeper op de plank en noteerde de 0-4.

 

Hisalis zette Zeewolde vast op de eigen helft en kon aanval na aanval opzetten. Sven Cozijn passte vanaf de middellijn de bal zuiver op  Maarten de Wit. Die kwam vanaf linksvoor de cirkel in gesprint en sloeg de bal in de beweging hard in de kruising: 0-5. De tegenstander werd wat moedeloos van het steeds beter spelende Hisalis. De uitslag werd nóg fraaier toen Boudewijn Thuis vanuit het achterveld met een prachtige pass Kuiper wist te bereiken, die vervolgens spectaculair met een sliding de bal achter de keeper van Zeewolde wist te tippen. Met deze 0-6 uitslag kon coach Tabe Roggeveen tevreden met zijn team de overwinning vieren. 

 

Foto’s H1: Auke Hoekstra

Caroline van den Bosch (PRCOM HC Hisalis)


Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.