Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
15

H1 wint uit met relatief gemak van Nieuwegein: 2-4

Met zo’n 24 graden was bijna te warm voor een hockeywedstrijd midden oktober, maar het publiek kon het heerlijke weer in Nieuwegein wel waarderen.

Na enkele minuten kreeg Hisalis een strafcorner mee door een goede actie van Jock Kessler. Strafcornerspecialist Boudewijn Broersen scoorde met een harde bal op de plank de 0-1 wat het team direct vertrouwen gaf.

Kort daarna ontsnapte Hisalis aan een een strafbal na obstructie van verdediger Andi Lehmann jegens de doorgebroken spits van Nieuwegein, maar de lichtere strafcorner tegen gaf geen problemen voor keeper Pim Vreeken. Het spel kwam daarna meer in evenwicht.

Nieuwegein kwam op 1-1 na een strafcorner. Kort daarna werd er blijkbaar voor een strafcorner gefloten tegen de keeper van de thuisploeg die aanvaller Hidde Kuiper onreglementair afstopte. Kuiper had liggend de bal met een listig backhandje nog het doel in getikt maar na arbitrair overleg werd het toch een strafcorner in plaats van een doelpunt. Die ging er niet in, maar de volgende werd wel op prachtige wijze verzilverd door sleepspecialist Sven Cozijn: zijn hoge sleep verdween via onderkant lat onhoudbaar in het net: 1-2.

1e sleeppush Sven Cozijn

Na rust kreeg Hisalis de overhand in het spel. Cozijn herhaalde zijn kunstje en scoorde nu met een loeiharde sleep in de kruising. Na de 1-3 werd Hisalis iets slordiger en liet een aanvaller van Nieuwegein te veel vrij nadat de scheidsrechter liet doorspelen op voordeel. De 2-3 stand was nog niet zeker genoeg met nog 10 minuten te spelen. Maar een paar minuten voor tijd speelde Thijs Legel zich knap vrij van zijn tegenstander en legde de bal bij Broersen. Die speelde direct strak op de inkomende Koen Wubbe die beheerst hard de bal in 1 beweging kon doortikken en zo de 2-4 op het scorebord zette. Dat gaf Hisalis niet meer weg en zo kon de ploeg tevreden naar Lisse terug.