Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
14

Dames 1 wint met grote cijfers

De dames speelden zondag Thuis tegen Zandvoort, de hekkensluiter in de poule. Met als doel hun eigen spel te spelen en de tegenstander met snelheid zoek te spelen gingen de dames de eerste helft van start. Het eerste kwartier wist Zandvoort nog goed tegenstand te bieden, maar uiteindelijk wist Tess van Bochove te scoren uit een rebound. Gesterkt door dit doelpunt gaven de dames meer gas en werden er flink wat kansen gecreëerd. Nog voor de rust wist verdedigster Jolien van Schieveen via de rechterkant in de cirkel te komen en kon met een strakke flats de 2-0 maken.

Na een goede peptalk van coach Robert Noall gingen de dames vol zelfvertrouwen de tweede helft in. Ze wisten met snel hockey en goede combinaties goede kansen te creëren. Het duurde dan ook niet lang voor de 3-0 viel via de stick van Veerle de Nes, die de bal van boven haar hoofd het doel wist in te tikken.

De dames kregen de smaak te pakken en al snel was daar de 4-0. Dit keer was Michelle Wijnhout de doelpuntenmaakster. Zij wist de keeper op mooie wijze uit te spelen en kon de bal daarna simpel in het goal leggen. Het team kwam nu echt goed op dreef en ging op zoek naar nog meer doelpunten. Ze bleven op de Zandvoortse verdediging drukken, wat met man en macht aan het verdedigen was. Dit maakte voor Anne van Tol niets uit. Zij kreeg de bal op kop cirkel en met een snoeiharde backhand scoorde zij de 5-0. De 6-0 kwam van de stick van invalster Lisa Uffen (MA1).

Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd kort voor tijd gemaakt door Zoë Duivenvoorden. Zij wist een strafcorner te verzilveren met een goed geplaatste sleeppush.
Met de 7-0 op zak zijn de dames weer een plaatsje geklommen in de eindstand en staan nu op de 6e plaats.

Zondag de een na laatste wedstrijd voor de winterstop. De dames spelen dan om 12:45 uit tegen Pijnacker.