Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
3

Heren 1 pakt punt thuis tegen Scoop Delft H1: 1-1

Op zondag 1 oktober nam Hisalis H1 het in Lisse op tegen Scoop Delft H1, het plaatselijke studententeam. Waar Hisalis vorige week ook al tegen Dopie speelde, de andere studentenclub uit Delft.  Vorige week werd er nog op spectaculaire wijze uit met 2-3 gewonnen van Dopie. Dit keer zat er helaas niet meer in dan een punt van de mannen uit Hillegom, Sassenheim en Lisse.

In de eerste helft van de wedstrijd was Hisalis de bovenliggende partij. Er waren veel kansen en strafcorners. In een reeks van 3 strafcorners achter elkaar ging uiteindelijk de 3e erin. Boudewijn Broersen sloeg de bal via de lijnstop de goal in. 1-0.
Matthijs Wijling leek kort daarna de 2-0 te maken. De bal werd vanaf links de cirkel in gespeeld waar Dirk-Jan Remmerswaal de bal kreeg. Die gaf hem voor op Matthijs Wijling die hem op zijn beurt weer beheerst achter de keeper pushte. Helaas werd de goal afgekeurd na overleg tussen de scheidsen. Zij hadden een situatie van indirect afhouden geconstateerd in de cirkel. Een dubieuze beslissing, omdat die werd geforceerd door aanhoudend klagen van de tegenpartij.

Hisalis bleef de bovenliggende partij. Maarten de Wit en Deniz de Jong bleven met acties de cirkel in gaan, waarbij een aantal strafcorners werden versiert. Bij een van die strafcorners had Sven Cozijn veel tijd voor zijn sleeppush die hij hard langs de keeper pushte. Helaas redde de lijnstop door de bal boven zijn hoofd van de lijn weg te slaan.
Vlak voor rust scoorde Scoop Delft de gelijkmaker uit een strafcorner,. Een van de spaarzame kansen voor de mannen uit Delft, die dus uiterst effectief met hun kansen omschoten.

1-1 met Rust. Na rust een ander spelbeeld. Scoop Delft kreeg meer grip op de wedstrijd en bestookte het doel van Hisalis. Gelukkig was keeper Pim Vreeken een paar keer een goede sta in de weg.
Uiteindelijk scoorde Hisalis zo’n 20 minuten voor tijd de 2-1. Na een voorzet vanaf rechts kon Dirk-Jan Remmerswaal de bal hoog achter de Delfte keeper pushen.

Het noodlot sloeg alsnog toe voor Hisalis. Zo’n 6 minuten voor tijd kreeg Jurriaan Beelen een dubieuze gele kaart waardoor Scoop Delft een overtal situatie kreeg. Die benutte zij goed en scoorden 3 minuten voor tijd de 2-2.

Wel weer een punt dus voor de mannen van Hisalis, maar het gevoel van teleurstelling overheerste vlak na de wedstrijd.
Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Waddinxveen H1 op het programma. De nummer 7 tegen de nummer 8. Dat zal dus weer een spannende pot worden waar al van alles op het spel staat.