header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
30

D1 verrast koploper Strawberries met 2-2 gelijkspel

In het laatste competitieduel voor de winterstop trof dames 1 van Hisalis de koploper Strawberries uit Driehuis Noord-Holland. Een grote uitdaging dus voor het team uit Lisse. Trainer/coach Robert Noall had een speciale voorbereiding voor deze wedstrijd getroffen: hij had zijn team de laatste weken getraind om te strijden in een meer offensieve opstelling dan het team gewend was. Dus risico nemen met minder verdedigers en vol gaan voor de aanval. Dit plan was niet zonder gevaar want bij een snelle counter aanval van de tegenpartij zou rekening gehouden moeten worden met tegendoelpunten. Binnen de eerste minuut scoorde Strawberries al via een strafcorner de  0-1, maar Hisalis liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Kort daarna was er een snelle aanval van Hisalis; Tess van Bochove leek de bal over de keeper van Strawberries heen te spelen, zij blokkeerde het schot maar de bal kwam in de forehand van Nerissa Heemskerk en zij kon kortdaad de 1-1 scoren.

De 1-2 kwam voort uit een strafcorner van Strawberries; Hisalis keeper Laura Vos kon niet goed bij de bal en lijnstopper Lindy Out wrong zich nog in allerlei bochten maar kon uiteindelijk de treffer onmogelijk voorkomen. Veerle de Nes en Anne van Tol werkten zeer hard en bleven gaan voor alle kansen maar deden ook hun verdedigende werk. De snelle Hisalis spits Michelle Wijnhout kwam meerdere keren in scoringspositie, maar werd door de harde verdediging van Strawberries daarbij meerdere keren op de stick geslagen om haar onreglementair af te stoppen. Dit werd gezien door de arbitrage en ook 2x bestraft met geel, maar dit was een schrale troost voor Hisalis natuurlijk omdat Wijnhout’s doelkansen om zeep geholpen werden.

 

De geblesseerde Zoë Duivenvoorden kwam nog vanaf de bank met de gouden tip voor de strafcorner: Strawberries zou de korte hoek vrijlaten. Jolien van Schieveen nam de laatste strafcorner voor Hisalis: in plaats van de bal te geven voor de tip in speelde zij nu direct hard in de korte hoek over de rechtervoet van de keeper en maakte daarmee de gelijkmaker: 2-2. Een geweldig resultaat en opsteker voor Hisalis Dames 1 en coach Robert Noall.