header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
1

Heren 1 zet thuis Weesp weg met 5-3 in spannend duel

Op een fraaie herfstmiddag ontving Heren 1 van Hisalis hun tegenstander uit Weesp; vorig seizoen nipt gedegradeerd uit de 2e klasse. Na korte tijd kwam Hisalis op voorsprong door een één-tweetje van Hidde Kuiper en Maarten de Wit. Uiteindelijk werd de bal door de laatste keurig ingegeslagen. Echter, in de eerste helft lukte het Hisalis niet om de tegenstander hun wil op te leggen, en de sterke keeper van Weesp wist ook enkele sleeppushes van Sven Cozijn uit zijn doel te slaan.

Maarten de Wit ontving geel wegens obstructie en is geschorst voor de volgende wedstrijd. Weesp zag kans ook zelf ook te scoren en Hisalis kwam goed weg toen op slag van rust een vrijwel zeker doelpunt van Weesp tegen de paal ketste en weggewerkt kon worden door de verdediging. De ploegen gingen dus met 1-1 de rust in.

In de tweede helft kwam Hisalis echter vliegend uit de startblokken en drong Weesp voortdurend terug op eigen helft. Hidde Kuiper scoorde de 2-1 en zijn keiharde strafcorner 5 minuten daarna werd maar net door de lijnstopper van Weesp gekeerd. De volgende strafcorner werd hard op de plank ingeslagen door Boudewijn Broersen: 3-1.

Weesp herpakte zich weer enigszins en kwam terug tot 3-2. Maar opnieuw Maarten de Wit maakte een eind aan die illusie door vanaf de rechterkant cirkel hard halfhoog in het net te scoren nadat de bal door de verdediging van Weesp niet goed was weggewerkt na een aanval van Jorijn Mathot. Weesp scoorde nog wel de 4-3, maar de druk van Hisalis bleef onverminderd hoog en in de laatste minuut drong de Wit opnieuw diep in de verdediging van Weesp door, speelde koel vanaf rechtsvoor op de mee opgekomen Hidde Kuiper die de bal vanaf hoogte strafbalstip eenvoudig in het doel kon leggen. Dit maakte de eindstand 5-3 voor Hisalis.

Foto's H1: Auke Hoekstra