Wedstrijdverslagen H1/D1 Jun
13

H1 zet Voorhout definitief opzij en pakt kampioenschap met 6-3

Vrijdagavond om 20.00 uur betraden de eerste herenteams van Hisalis en Voorhout opnieuw het hoofdveld van Hisalis in Lisse om de resterende 19 minuten van de laatste wedstrijd van het seizoen uit te spelen. Opnieuw was er een grote opkomst van meer dan 250 toeschouwers; de meeste van Hisalis, maar ook publiek van Voorhout en zelfs teamleden van Loenen waren aanwezig. Bij verlies van Hisalis zouden namelijk Loenen kampioen worden.

Daarnaast waren ook vertegenwoordigers van de KNHB aanwezig gezien het belang van de wedstrijd en het tumultueuze voortijdig einde van de vorige ontmoeting bij de stand van 4-3 van afgelopen zondag. Ook bestuursleden van Hockeyclub Voorhout waren aanwezig.

Hisalis begon vanaf de eerste minuut zeer gedreven en ging vol in het offensief. Voorhout startte de eerste 8 minuten met 10 man wegens de gele kaart waarmee de wedstrijd vorige zondag eindigde. Na twee minuten kreeg Hisalis de eerste strafcorner. Direct werd een variant gespeeld en de bal ging niet naar de eerste stop maar kort naar Michael Post die koud op de plank de 5-3 scoorde. Dirk Jan Remmerswaal bleek weer belangrijk in het controleren van het middenveld en het aanspelen van de spitsen van Hisalis.

Voorhout kwam na een counter bijna op 5-4 maar het doelpunt werd na overleg door de arbitrage afgekeurd. Twee minuten voor tijd kwam er vanaf diep bij de rechterachterlijn een voorzet voor het doel van Voorhout. Michael Post tikte handig hoog in achter de keeper van Voorhout en zorgde voor de eindstand 6-3. Na het laatste fluitsignaal werd dan toch het kampioensfeest van Heren 1 van Hisalis gevierd met de promotie naar de 3e klasse. Dit na slechts 1 seizoen spelen in de 4e klasse waar het team van Arthur Pinckaers niet thuishoorde.

Na alle commotie van de afgebroken wedstrijd van afgelopen zondag was het mooi om te constateren dat ditmaal de sfeer na de wedstrijd weer genormaliseerd was. Veel toeschouwers, de KNHB afgevaardigden, maar ook de spelers, coach en bestuursleden van Voorhout bleven hangen op het terras en dronken gezamenlijk hun drankje zoals  gebruikelijk na een hockeywedstrijd.