Wedstrijdverslagen H1/D1 Jun
6

Dames 1 Hisalis vecht zich naar winst 5-3 op Kikkers

Om zeker te zijn van handhaving in de derde klasse moet Hisalis zoveel mogelijk punten binnenhalen aan het slot van de competitie. Vandaag kwam het eerste Damesteam van de Kikkers op bezoek. De wedstrijd bij de Kikkers uit ging nipt met 3-2 verloren, dus er waren reĆ«le  kansen op winst. De wedstrijd begon goed door een snel openingsdoelpunt van Tess van Bochove. Door de temperaturen van boven de 25 graden was besloten om 4x een kwartier te spelen. Aan het einde van het tweede kwart maakte de Kikkers gelijk. Direct in de beginfase van het derde kwart kwamen de bezoekers sterk terug met twee doelpunten in 5 minuten, dus toen keek Hisalis opeens tegen een 1-3 achterstand aan.

Coach Sjoerd Wolters bleek echter onvermoeibaar in het op de juiste plek zetten van zijn speelsters en in het geven van tactische aanwijzingen. Dit stimuleerde zijn speelsters om het beste van zichzelf te geven en resulteerde in een snelle counter van Hisalis waarbij Loeke Nieuwenhuis de 2-3 scoorde. Saskia Joosten gaf kort daarna een van de weinige strafcorners in de wedstrijd aan, kreeg de bal direct terug van de stopper en scoorde met haar verrassende tip-in de belangrijke gelijkmaker. In het vierde kwart bleef Hisalis sterk in de aanval en begon de wedstrijd met groeiend zelfvertrouwen naar zich toe te trekken. Jacky Vintges uit de MB1 maakte de 4-3 met een prachtige backhandslag vanaf kop cirkel. De vreugde was compleet toen opnieuw Loeke Niewenhuis met haar fraaie doelpunt de eindzege veilig wist te stellen: 5-3.